Jump to content

Димитър Иванов

Фен
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

5 Neutral

Относно Димитър Иванов

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Хонда Акорд Турър 2,2 i-ctdi
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София
  • Интереси






Contact Methods

  • Skype
    dlivanov

Последни посетители

1068 профилни разглеждания
  1. Извинявам се ,че използвам темата на колегата но имам сходен проблем. От известно време 1,2,3 и задна предавка влизаха трудно като загрее колата.Когато е студена скоростите влизат много по-лесно. Съединител и маховик са сменени преди ок 20 к км,течността е нова .Преди месец е сменено и маслото на скоростната кутия заедно с единия семеринг на полуоската ,че беше скъсан. След смяната на маслото има подобрение при превключване на 1 и 2 но на задна предавка проблема си остава при загрят автомобил.Друго ,което забелязах е странен шум при работя на място ,който се появява само когато е загряла колата и изчезва след няколко секунди. Колата е 2,2 дизел комби 2008 год.
  2. Оказа се счупен датчик ,сменихме с втора употреба оригинален че доставката в Бултрако беше 2 седмици. След смяната даде грешка в Map сензора ,ограничи работата на мотора до 2000 оборота.Явно беше влязла в някакъв авариен режим.С малко мъка успяхме да изчистим грешката и в момента всичко е ок.
  3. И ние за него се съмняваме ,защото каза че го е ракачил при смяната. Има ли вероятност нещо да се е прецакал? Този датчик ли отчита скороста и моментния разход?
  4. Колеги за съжаление ще помоля за малко помощ отново. Днес сменихме маслото на скоростната кутия (беше останало ок.1.4 л от 2.5),спирачна течност и спирачна течност на съединител. След тази интервенция светна чека -грешка P0698.В момента не ми работи скоростомера и компюттра не отчита моментния разхох. Автомобила е Акорд 2.2 i-ctdi комби 2008г Ще бъда безкрайно благодарен на всеки който може да помогне, че скоро ми предстои пътуване и колата ми е нужна.
  5. Днес посетих сервиза на Бултрако и бяха записани 2 грешки - B1325 и B 1379.Оказа се, че проблема е в 2 датчика с номера 74954-SED-901 и 74957-SED-901. Попитах за цени но сумите не ми харесаха, так че май ще се търсят втора употреба. За първи път посещавам сервиза, но останах очарован от отношението-показаха ми разглобена колата,обясниха ми къде е проблема, останови се че е е имало интервенции и преди това и в крайна сметка ме посъветваха да проверя и втора употреба за части. Разбрах и малко от историята на автомобила - оказа се, че през 2016 е влизал последно в официален сервиз на 191 000км а аз я купих в началото на 2018 на.178000 км.
  6. Благодаря за снимките и подробната информация.Лошото е ,че човека при който ходех с електрически проблеми с предишния автомобил няма диагностика за Хонда.Не знам ако отида в Бултрако дали ще покаже точно къде е проблема,което ще спести доста време в търсене.Проблема е единствено при затваряне ,при отваряне от всички бутони няма проблем,ключалката работи.
  7. Забеавих да добавя ,че проблема е само при затваряне.При отваряне от бутона на ключа както и от бутона на таблото няма проблеми .
  8. Здравейте колеги отново! Автомобила е Акорд турър 7 2.2 дизел ,фейслифт от 2008г. Проблема е следния: При последната автомивка след като реших да затворя багажника ,вратата слезе до едно положение,издаде звуков сигнал и се отвори отново.Грешка PTG изписа на таблото.След като разкачих акумулатора се оправи до онзи ден.След обилните валежи тези дни забелязах ,че по тавана където е и мотора е мокро,вода имаше чак по щората и отново се появи съшия проблем. Посъветваха ме да я оставя да изсъхне (добре че е на покрит паркинг)и да я разглобя да видя какво е положението около мотора. Ще търся откъде е теча-махах лайстната от покрива но не виждам проблем.По-късно ще снимам капака ,който според мен в горната част не се прибира добре към тавана(не знам дали може да се регулира) и ме съмнява ,че от там влиза вода през уплътнението. Трудно ли се разглобяват корите на тавана около мотора и за какво да внимавам? Благодаря предварително!
  9. Най-вероятно са сменени и двете части защото след демонтажа изглеждат като нови но маховика е разбит, диска на съединителя беше с дебелината на новия. Не знам дали маховика не е бил виновника за приплъзването но реших да сменя всичко.
  10. В крайна сметка след разглобяването се оказа, че маховика е разбит тотално. Но най-притеснителното е, че маховика и съединителя са сменяни може би в автокъщата и не изкараха и 25 хил. км. Феродовия диск не беше различим от нов, но понеже бях купил частите смених всичко. Заложих на съединител Exedy и маховик LUK който се надявам да издържи повече от стария. Засега всичко е ок, определено има разлика в автомобила-съединителя отделя долу и зацепва много по-добре. Първа и задна скорост влизаха малко по-трудно но с всеки километър става по-добре. Може би с времето ще улегне още съединителя.
  11. Грешката си е моя но вече е поправена относно изписването на това съкращение. Искам да попитам колегата който писа за цена дали може да ми каже за колко пари го продава той, че ми стана интересно след неговата реакция? Просто ей така питам, защото всички си мълчат на въпроса от къде и на каква цена? В няколко теми колеги питат и мълчание....
  12. Интересен въпрос между другото. След всички изчетени теми никъде не видях цена и от къде са си закупили колегите тази част. Не знам защо никой не споделя, според мен това е една от причините да има форуми. От сайтове цените варират от 350 до 660лв но нещо нямам доверие. Това което ми намери приятел на когото имам доверие е 570 лв след отстъпката. Та ако някой сподели за маховик дали всички са съвместми с този съединител ще бъда благодарен.
  13. Може би успях да намеря exedy съединител с поръчка. Цената спрямо други марки е най-висока но определено като чета коментари на колеги от форума си заслужава. Следващият ми въпрос е: Може ли да се монтира ако колата е с друга марка маховик? Ако някой има наблюдения може да сподели за марка маховик от която е най-доволен-LUK, Aisin или Valeo. Искам да благодаря на всички за споделените мнения!
  14. Exedy за съжаление ще се окаже скъпо удоволствие и ще се насоча към Aisin може би. Ако някой има наблюдения за съединител и демпферен маховик ще бъда благодарен ако сподели. Стилът ми на шофиране е спокоен не агресивен така, че се надявам да издържи малко повече време от това което прочетох за LUK.
×
×
  • Създай нов...