Jump to content

markonyjJR

Фен
 • Мнения

  6
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

4 Neutral

Относно markonyjJR

 • Ранг
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Prelude BB9
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Русе
 1. 4-а и 5-а генерация

  F20A4 e мотора колега за 4та и 5та. Като нов/млад шофьор, с първа кола - прелюд 5та ген, с този мотор, мога да кажа, че вървежа е стабилен и мнението, което ще споделя, ще е конкретно за 5та. На първо място мисля, че трябва да се гледа купето дали е здраво, слабо място им са задните калници, гният доста, най-добре да ги опипаш с ръка отвътре, друго слабо място е шибедаха, ако отводнителните канали са се запушили, тече на задните седалки, уплътнението на багажника също пропуска и задържа влага, киреч и гние покрай него, ако не е почиствано от мръсотията. Горят масло, ако не им е сменяно навреме . Ако е само на бензин колата, разходът на къси разстояния в града може да стресне някой хора, но извън градско е приемлив. Спирачките са още едно слабо място, ако собственика ги е пренебрагвал и не е раздвиждал водачите поне веднъж на година шансът е, че са блокирали и ще има ядове. Доколкото знам купето на 5тата генерация са го направили значително по- здраво от 4та ген, както и 4та ген с еърбег доста по-трудно се намира от 5та с такъв, предполагам е от значение за млад шофьор. Това се сещам до момента, ако те интересува нещо друго, по-конкретно питай.
 2. Реставрация на Прелюд 5-та

  Със сигурност миналия собственик не е сменял нищо, мога да кажа само, че филтъра за маслото беше ръждясъл отвън на 100%, не говори добре, но за сега мотора работи перфектно. По-нататък ще се отвори, ще се пръсне, ще се лъсне до огледало, както си трябва.
 3. Реставрация на Прелюд 5-та

  Майстора е в отпуск, а аз не смея да пипам .До сега сме реставрирали задан десен спирачен апарат,където положението беше плачевно, сменихме маслото и гарнитура на главата и регулирахме хлабините на клапаните. Взех и машинка за стъкло от сивик 5-та, моторчето пасна перфектно, благодаря на nightfighter за съвета. Още доста дреболийки са правени, но това се сещам в момента. Малко снимков материал:
 4. Реставрация на Прелюд 5-та

  Здравейте колеги, драго ми е и на мен. Марката ме влече от ранна възраст, сега попиването е предимно по техническата част, а за това наистина си имам мастър Йода. Ще качвам снимки на постигнатия прогрес, а за сега една от днескашното следобедно кафе с колегата Коста, на който благодарим за подаръка.
 5. Реставрация на Прелюд 5-та

  Накратко всичките, а те не са много в момента, два - три до 2500 се въртят из сайтовете за обяви, а в нашият бяджет се побираше кола до 2000 лв.
×