Jump to content

Румен Иванов

Фен
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Румен Иванов

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Honda HR-V
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

724 профилни разглеждания
  1. Предполагам, че колата излиза фабрично с поне два вида алуминиеви 16-ки. Бих се радвал ако някой колега, като сменя гумите, сложи една на кантара и сподели килата. От някъде знам.....от форума най-вероятно, че ЕТ е от 37 до 45 препоръчително, кой какво слага- на негова отговорност След опита с джантите от Freelander мога да кажа, че трябва доста да се внимава с джанти от други коли, дори и сходни по размери, задните стават със сигурност ... Според терена и стила на каране (пък и джоба) всеки си избира гуми, аз предпочитам високите и размера 205/65/15 ми допада, дори намирам, така да се каже- бюджетни решения.. Ама според тия : https://www.primex-bg.com/polezno/shirochina-na-djantata излиза, че за тази гума трябва 6j ширина на джантата. Сигурно и това трябва да се има предвид. Някой дали знае ширината на фабричната ламаринка 16-ка...?
  2. Благодаря ти колега Idos М да, радвам се , че стигнахме до катарзис. Точно за същите джанти говоря и аз, кефят ме и си помислих,че със съответната боя Харвиета ще е на токчета .... Но няма да са тези.... За инфо ще споделя, че за случая свалих гумата за да я претегля, фабричната железарка без капака (таза ? ) , с гума 195/70/15 97Т XL , не знам на какво налягане точно е напомпана ~2at да предположим, тежи 16,7 кг. Същата гума ,празна и без джанта-тежи 9,4кг . Което означава,че разлика в теглото от около три кила не е малко. Това си е мое мнение и затова констатирам и коментирам, приемам и критики.... Точно поради същата причина трябва да се внимава и с алуминиевите джанти.
  3. Отвора си е 64,1 ; гайките са си сферични и пасват точно . Единствено за теглото не съм сигурен. Мисля да им слагам гуми 195/70/15 97Т XL , самата гума е 9,3кг и джантата е 10,3 кг и не мога да преценя как ще се отрази на Харвиета , иначе зимните с нейните си джанти са си добре. Като гледам фабрични алуминиеви 16" не ми се виждат много по-леки от тия , затова и разпитвам - някои мерил ли е джанти ....??? Фабрични алуминиеви на CRV 1 също са си масивни ,нищо че изглеждат нежни отстрани.
  4. P.S. Теглото на джантата е 10,3 кг Параметри - 15" ,5,5j , ЕТ 46
  5. Здравейте! Благодаря за полезната информация! Темата е доста актуална за сезона и искам да потърся мнение за джанти от Land Rover Freelander монтирани на Харви. Като параметри джантите са еднакви , разлика в ЕТ - Хонда -45 ; Ровър -46. И по същественото е теглото, от ровъра са по-тежки, но не знам точно с колко. Има доста инфо относно теглото на джантите, виждал съм Харвита с такива джанти и ми харесват. Теглото на Ровър джантите е съсредоточено около отворите ( за гайките и охлаждането на спирачките) там видимо има разлика в дебелината. И по периферията има със сигурност, но не е като на лицето на джантата. Понеже ровъра е с 400кг по-тежък и желязната джанта е с пет големи дупки за охлаждане, нормално е да има повечко материал. Предварително благодаря за съвети ,мнения и констатации. :-)
  6. Здравейте !! Адмирации на всички във форума! Бих желал да използвам развитието на темата за да попитам как стои въпроса с добавките за масло ??? И комбинацията им с добавки за бензина, с цел прочистване на мотора. HR-V 99
×
×
  • Създай нов...