Jump to content

brandal

Фен
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About brandal

 • Rank
  Начинаещ

Contact Methods

 • Skype
  brandala

Profile Information

 • Кара
  Hr-v, 2000 год., D16W5, 4x4.
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна

Recent Profile Visitors

309 profile views
 1. Маслото е получено. Благодаря много.
 2. За много години и много хиляди километри приятно каране . Можеш ли да кажеш колко материал ти замина за изолация?
 3. brandal

  Пружини за ХР-В

  Явно наистина са различни размери лявата и дясната задни пружини http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=20759&nplgrp=4&cmodnamepc=HR-V&xcardr=3&dmodyr=2000&carea=KG&ctrsmtyp=5MT&xgrade=HYPER&nplblk=B__3000 Някъде четох, че служат за компенсиране на теглото на водача с по-висока пружина от ляво, тъй като производителите са предценили, че през повечето време в колата се воси само водача :) .
 4. brandal

  Пружини за ХР-В

  Щом казваш . Ето два примера за различна дължина на задните пружини. Гледах и по чужди сайтове и там така. Предполага се по-дългите би трябвало да са за 4х4, но всички ги препоръчват моя модел (GH2). https://m.autodoc.bg/trw/2197478 https://m.autodoc.bg/trw/2197538 https://m.autodoc.bg/kyb/833406 https://m.autodoc.bg/kyb/833407
 5. brandal

  Пружини за ХР-В

  Разбрах значи ще се ориентирам към стандартни пружини. Ще сменя и тампоните на макферсона отпред. Маркони, още ли им намаляваш размера или това беше едно време . Идругото което е, забелязвам че пружините за задния мост са различни отляво и отдясно и имат различна височина. Дори и при пружини от една марка. Нормално ли е това?
 6. brandal

  Пружини за ХР-В

  виждам че има повишаващи пружини +30 мм в нета за задния мост. Струва ми се добра идея да се сложат такива че да не ляга колата. Въпроса ми тези пружини по-твърди ли са или просто по-високи и ще се намали ли комфорта? То предполагам, че и със стандартни отзад като ги натисне теглото ще им намалее хода у няма да са толкова ефективни.
 7. brandal

  Пружини за ХР-В

  Ами основното е подобряване на комфорта тъй като след 70-80 км в час се усеща всяка неравност, а пък по магистрала е ужас. Най вероятно пружините са си изгубили еластичността вече, поне така смятам, то ще си проличи с новите. Не съм мерил просвет на колата но не ми изглежда да е увиснала отзад.
 8. Здравейте, бих искал да помоля за съвет за избор на нови пружини. Поръчал съм регулируеми амортисьори KYB AGX по пример на Маркони и се чудя какви пружини биха им паснали най-добре. Не искам да свалям или повдигам колата, искам да подобря комфорта най-вече и ако може малко стабилността в завоите. Досега по окачването съм сменял три амортисьора всичките от морги . Колата е с метанова уредба (четири бутилки в багажника и под него). Четох една статия в която се споменаваше, че по-твърди пружини с по-меки амортисьори отпред и обратното на задния мост подобрява влизането в завоите. Ще ви бъда благодарен за идеи!
 9. Ей, изглежда чудесно. Ще очаквам да кажеш каква е разликата в децибелите.
 10. Здравей, благодаря за новата поръчка. Бих искал да поръчам: Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-dxg-sae-5w-30.html Вид и количество: Ravenol DXG SAE 5w30 - 5L Стойност на поръчката: 42.36*0.95*1.9675 = 79.18лв Начин на плащане - Парите ще бъдат преведени по сметка в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД на 20.12. Начин на получаване: - чрез Куриер - до офис на Еконт "Спартак", гр. Варна.
 11. Ей, таман поръчвах. Но все още е валидна промоцията 4+1 на Равенол, така или иначе искам да поръчам. Ще има ли друга тема или направо тук да пиша?
 12. Предполагам за тези амортисьори говориш https://kyb-europe.com/products/shock-absorbers/agx/. Знаеш ли откъде могат да се намерят че никъде не ги намирам за мойта колица и какви пружини смяташ да сложиш?
 13. Здравей, Маркони, какво окачване смяташ да сложиш, че и на мене ми тресе.
 14. И аз се интересувам от цена с доставка на EBC Greenstuff Pad & Plain Disc Kit PD01KF659 https://www.ebcbrakeshop.co.uk/info-brake-parts?range=&make=HONDA&year=2000&model=HR-V&engineSelect=1.6+(4WD)+(GH2)&engine=1.6+(4WD)+(GH2)&bhp=
×