Jump to content

Chumata

Фен
  • Мнения

    311
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

25 Neutral

Относно Chumata

  • Ранг
    Потребител

Profile Information

  • Кара
    Civic D15Z6 Turbo , EK3 D14A3, Jazz L13A1,
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Plovdiv

Последни посетители

2940 профилни разглеждания
  1. Здравейте Колеги, Проблем със Хонда Джаз автомат ,грешката ,която показва е Р1895 CVT pulley pressure control valve , някой сблъсквал ли се е с нещо подобно. Разбирам,че проблема е в клапаните за високо налягане на кутията. П.п.Маслото е сменено с оригинално HONDA CVT преди 2к километра.
  2. Колега,явно случваш на оригинални NGK или човека ,който ти ги продава е сигурен в стоката си,което е супер. Честно казано последно време ми се струва,че и измежду най-големите фирми за продажба на авточасти ,да не споменавам имена се пласира фалшива стока,както и с маслата.
  3. Колега преди да ти кажат разбирачите,че свещи се не регулират, ще ти кажа пък аз ,че 80% от свещите в Бг са ментаци и най-вече НЖК-то , а от там може да забиеш новите свещи и въобще да не обърнеш внимание ,че китаеца като ги е правил не им е издокарал точни стойности м/у полюсите и може от 4ри свещи да имаш 2/3 с различен луфт на полюсите,а се сещаш че не е желателно примерно 1ви цилиндър да ти работи с 0.9 а 3ти примерно на 0.7 разстояние. Колкото и странно да ти е , преди всеки монтаж си ги проверявай с луфтомер пластини да ти е мирна главата. П.П Сигурен ли си,че някоя от дюзите на метана не е запушена и неработи на 100% на 3ти или 4ти примерно ???
  4. Колега CRV-1 B20 128 че треба пък да е прекалено утрепано да сдаде багажа, не че не съм виждал разпределителен вал на язви целия и то при каране на бензин ама тва е друга бира, до ХРВ-то кво да му мисля Д серия на сивик с кутия тук там щар х щар на тежко купе пълен гурел с две думи
  5. Съгласен съм,просто от работа не остава време да спра да си купя бира , а пък без бираааа.... не е работа или пък топла такава. Последно правих реглаж на клапани на една онда карана до последно само на бензин , и рийш ли никой незнаеш от кога не са барани клапаните 50/70/100 хиляди може би,и аз за мое успокоение преди да и забия газта и ги прегледах ,точно всичките си бяха в норми както по каталог изпускателни 025/ на 020 всм, само 2 от изпускателните бяха в стойности на окоо 15 луфт, демек къв е извода че не било толкова страшно , и че тия с затегнали клапани са по на 200 к километра след такива проверки се убеждавам,че моторите на Сойчиро са вечни айде бегам да допивам 2рото кафе за днеска. Със здравее
  6. Момчета ,всеки има различно виждане на нещата. Някой стоят и четат по форумите после през свободното време перифразират прочетеното както са го разбрали и така уж помагат на някой ,който си прави пас ,че си няма хал-хабер от коли. С други думи след около 6 проекта на пистови и кросови мотори , от там на качествено турбинирана Д серия, газифициране на няколко успешни коли с ГИ и АГУ ,няколко франкенщайна на 2 колела,поддръжка на колите от близко обкръжение , а забравих да кажа ,че освен Фена и аз имам няколко сполучливо събрани кутий франкенщайни макар,че не съм разбирач риййш ли от тия неща.... П.п и ся преди някой да каже ,абе щом толкова си наясно защо питаш за проблема. Ами щотУ една сутрин докато пиех кафе на работа ей така и се замислих за гореизброените манипулаций ,и просто преди да ги направя ,защото не бяха спешни исках да видя как мислите тук, та вече разбрах. Поздрави и със здраве,отивам да си пия кафето. ,и ще ви държа в течение на колко К ще ми изгорят бобините ,аа и като затегне клапан и го изкриви от ЗАТЯГАНЕ риййш ли и ,като си сваля главата пак ще пиша,оо забравих да кажа че не съм сложил допълнително омазняване на клапаните.... как ли е карам тая кола още незнам, та и другите дето са без де.. Пак ще се видим след 10 годинииии.....
  7. До сега не съм чул клапани от нерегулиране да затегнат или бобини да изгорят от малко разстояние м/у полюсите,но може да съм първия ще видим. Ще си направим експеримент и ще пиша задължително в темата какво става не ми прече да пробвам да видим какво ще стане
  8. Незнам Колега,клапаните не съм регулирал още,а и преди нас незнам кога се регулирани ,за момента мисля тъкмо се е закрепила да не е ръчкам допълнително,ако пак почне тогава и клапаните ще се регулират и свещите ще се сменят.
  9. Фене, така си е ,но аз все си мисля че бобини заминават заради стари свещи респективно с голямо разстояние м/у електродите от износването,съответно натоварват повече бобините с по дългия път за контактуване и искра,т.е сега с по-малко разстояние,защо мислиш че ще замине някоя?
  10. Идеята беше за проба, и мисля,че ако не се появи пак проблема ще е хубаво да подновя свещите на джаза с такива за газ заводско на 0.70 разстояние. П.п но кажи колега защо мислиш ,че грешката е голяма и от какво мога да се притеснявам ?
  11. Момчета,да не кажа голяма дума ,ама проблема изчезна и вече цели 2 дни и около 100тина км няма и помен от симптомите. П.п. След сваляне на свещите които видимо си бяха като нови пак казвам имат околко 20к км. регулирах разстоянието м/у полюсите на 0.65 с луфтомер. Почистих на всички бобини контактната площ със свеща със спрей, почистих Мап сензора,дросела и стъпковия мотор. Ресетнах компютъра и дано скоро да не ме виждате да пиша в тази тема
  12. Имам съмнения и във тях също,но да речем 20% таван,защото проблема се появи веднага след слагането на газовата... до преди това нямаше проблеми. Мисля ,че е стъпков мотор в комбинация с кофти свещи или бобини,защото е логично прекъсването да е по осезаемо на газ с кофти свещи и бобини,а това че вдига високи обороти ,а друг път даже гасне в ниски и е симптом на неправилна работа на стъпковия мотор и в комбинация се получава този краен ефект.
  13. Колега , на различни бензиностанции пак го прави,не е от горивото,ще погледната каквото мога.
  14. Ще погледна за възможните проблеми и ще пиша при първа възможност да Ви информирам.
  15. Ами честно казано не повече от 10 хиляди до момента са на газ ,тя е от скоро. Принципно около 30 до 40 на газ трябва да се регулират ,ако ги регулирам ще направя само добро,но все си мисля,че не е от тях проблема.
×
×
  • Създай нов...