Jump to content

S i M

Фен
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About S i M

 • Rank
  Любител

Profile Information

 • Интереси
  Обича да пита
 • Кара
  хонда джаз 1.2, 90к.с. 2009 г.
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  русе

Recent Profile Visitors

566 profile views
 1. Да, съгласен съм, че ако бяха оставили драскотини или изкривявания щеше да е по-лошо, но все пак си мисля, че една такава операция би трябвало да завърши с някакъв протокол, а не само с тези работни карти от която ми дадоха копие. Да не говорим, че би трябвало и да ми покажат и частите които са сменили както е във повечето сервизи. Затова остават такива съмнения.
 2. Здравейте и от мен. Зачетох се в темата и затова да кажа и моето виждане. Получих писмо за сервизната акция по еърбеците в края на м. юли 2019 г. Обадих се В Бултрако моторс Пловдив и им изпратих копие на големия талон и някаква декларация за съгласие което те искаха. Казаха, че когато получат частта ще се обадят. Ставаше въпрос само за патрона на възд. възглавница на водача. Обадиха се през месец април 2020 г. и на 19.05. т.г. им закарах колата. Не ми дадоха възможност до присъствам на ремонта. След час и половина отидох да си я взема, оказа се че са сменили и патрона на пасажерския еърбег. Подписах два работни картона на които пише "По кампания 622 - смяна нагнетател на водача и смяна нагнетател пасажерски по кампания SUN /за втория картон/ и толкоз. Не ми дадоха документ, чак когато си поисках ми направиха копие. Не забелязах никакви белези от отваряне на каквато и да е част от арматурното табло или волана. Интересно ми е дали изобщо са сменили нещо или недай си боже, взе ли нещо. Нямам представа къде точно се намират тези нагнетатели. Ако някой е наясно за Хонда Джаз става въпрос, моля да сподели.
 3. Да, за това става въпрос, реглаж на клапани и смяна на оригинална гарнитура.
 4. Преди един месец ми се обадиха че за моя модел е дошла частта, но поради карантината се записах за 19.05. в Бултрако моторс- Пловдив. Има ли добри отзиви за този сервиз, защото мисля да искам и реглаж на клапани и проверка на свещи. Ако някой е ходил там нека сподели дали си разбират от работата или още се учат.Предварително благодаря.
 5. Ако може и аз да се намеся, в кой сервиз взимат толкова ниско, защото в сервиза на Бултрако в Пловдив цените са от 150 лв. нагоре. Записан съм за 19.05.2020 г. за сервизната акция по възд. възглавници и мислех да искам и реглаж на клапани та затова питам.
 6. Браво колега! И при мен подсветката на врътката на вентилатора не работи, купих колата така и ми беше интересно как сте се справили. Значи излиза, че за да сменя крушката в тази врътка трябва да извадя целия панел с радиото. Ах тези японски инженери, как са се изложили в случая. Също много интересно е, че превключвателя за корекция на височината на фаровете също няма осветяване и нощно време ми е много трудно да го намеря. Мисля си, че ще е много удобно ако се включва една LED лампа там в момента на включване на фаровете, но не се сещам как да го осъществя. Ако някой колега го е правил, моля да сподели технологията.
 7. Невероятно! Не мога да си представя, че японеца е решил да постави такава трудна задача пред любителя шофьор който е поискал да разбере в какво състояние са запалителните свещи на колата му. Винаги се е смятало, поне в Европа, че това е една елементарна работа. Явно и затова трябва да се ходи в сервиз, и то не в какъвто и да е. Благодаря колега за видеото. Предполагах, че няма да е лесно ама пък чак толкова.
 8. Здравейте! Проверката на свещите при Хонда Джаз 2009 г. е доста трудна според мен. Достъпа с ключ до тях е почти невъзможен. Явно има някакъв трик който аз не знам, а имам голямо желание да проверя какво е състоянието им. Ако някой се е сблъскал с този проблем и го е разрешил, много моля да го сподели. Предварително благодаря на изявилия такова желание.
 9. Здравейте! Писах в Технически въпроси, но после видях, че темата е тук. Някой знае ли дали този проблем е само за модела Jazz на Хонда или са засегнати и други модели. Защото в Бултрако Пловдив ми казаха, че до 20-ти т.м. били записани над 6000 коли. Чак не ми се вярва в района им да има толкова много Jazz-ки.
 10. Здравейте колеги. ако някой е получил писмо от Нonda - Бултрако моторс за това, че го канят да му сменят безплатно нагнетателя на възд. възглавница поради предполагаем дефект и опасност от нараняване при активиране, нека сподели ако е предприел някакви действия. Аз се свързах с Бултрако Пловдив и доколкото разбрах процедурата ще бъде доста дълга - няколко месеца.
 11. Поздрави от мен! Моята е 90 к.с. - 2009 г. и разхода ми е стигал до 4.5 л/100км., но се получава при 90-100 км/ч. Имам я от 09.2017 г. Преди имах предното поколение-2003 г. която возеше много твърдо, тази вози малко по добре. На ниски обороти мотора не се чува и няколко пъти ми се случи да я стартирам при работещ мотор. При изкачване на наклони иска високи обороти за да поддържа скоростта. Ако имаш други въпроси - питай. Радиото е значително по-добро.
 12. Колега Bostonb ако сте сменили гор. филтъра, колко Ви струва това и къде. На колко км. беше колата. Добре е да се знае.
 13. Това не отговаря на въпроса за диагнозата на катализатора. Колкото до светването и угасването на чека, правил съм опити и стигнах до извода, че докато слагам от добавката в бензина независимо какво е карането, чека не светва. И изобщо какво значи "не покриваш нормите"?
 14. Здравейте! Днес видях темата и имам въпрос. Някой който се оплаква от катализатора, светва ли му чека на мотора и при диагностика излиза ли му грешка Р 0420. Как разбирате че катализатора е сдал багажа. Аз имам Джаз 2009 г. ръчни скорости 1.2 л. L 12B2 и два месеца след като я взех и наливах от нашия чудесен бензин ми светна чека на мотора с горната грешка. Това беше октомври 2017 г. От тогава като сложа добавката на Лики Моли за изчистване на инжекторите в бензина, чека сам изгасва. Сега се питам, ако отида на водородно почистване на мотора дали и катализатора няма да се изчисти. Ако някой е пробвал нека да сподели. В катализатора имало темп. датчик който ме притеснява дали няма да даде някаква друга грешка от по-високата темп. която се получава при водородното изгаряне.
 15. Привет на всички! Питането ми е - къде биха ми обърнали внимание, от сервизите на Хонда, ако им се обадя по телефона за да ми кажат, по VIN кода на колата, кога за последен път колата е ходила в сервиз и на колко км. Става въпрос за Хонда Джаз, І-ва рег-я септ. 2009г. в Италия. Имат ли изобщо такава практика или всичко става с връзки - както повечето неща в държавата. Ако някой е правил такива опити, ще му бъда много благодарен ако сподели впечатленията си.
×
×
 • Create New...