Jump to content

Stanislava

Фен
  • Мнения

    78
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Stanislava

  1. Внимавай! Има и NGK - Made in France. Сложиха ми ги в Бултрако и никак не съм доволна. А щом дори и жена не е доволна от дадени свещи, мисля, че положението им е трагично. Конкретно имам предвид, че винаги Хондата е палила от четвърт оборот - и с Бош (предните), и с Дензо (следващите). Е с френските пръчки не беше така.
  2. Вкусът другарче няма, така че колкото шофьори, толкова и мнения. Но за себе си този избор го направих по следния начин - миналото лято ми се наложи за 3 седмици 3 пъти да ходя до Бургас. И 3-те пъти заредих 100-тиците на Еко (42 л), ОМВ (43 л) и Шел (41 л) - винаги резервоарът е бил догоре. Е, само с Еко успях да отида и да се върна, без да зареждам. Оттогава за себе си реших, че моят бензин е Еко 100.
  3. Колега, не мисля, че темата е смешна, нито че ти си луд или слънчасал. Напротив, мисля, че темата ти и ти сте едно от най-нормалните неща, които трябва да почнат да ни се случват все по-често.Искам да те подкрепя като споделя малко личен опит. Телефон 9875555 (София) е за всякакви проблеми по пътищата. Звъня на този телефон всеки път, когато се натъкна на опасна дупка. Правила съм го 10-тина пъти. Не знам дали има връзка с моето обаждане (аз вярвям, че има), но със сигурност 3 от дупките бяха оправени в период от 2-3 седмици. Обаждала съм се само за София. При пръв съответен случай ще го пробвам и за извън София. Но ако това не е правилния телефон, предполагам съответните хора ще ме насочат къде трябва да се обадя.
  4. Матьо, имаш енергия за още хиляда години! Пожелавам ти ги! И да са изпълнени с мечтите ти!
  5. Rebel, ЧРД и от мен (... и от Благо, ако случайно е забравил... )
  6. Честита Баба Марта! Много пролетно настроение и по-малко пролетна умора!
  7. Моята е Лейди и се казва Перлитка. Сега като се замисля, не си спомням изобщо от къде й дойде името. Ама знам и следващата ми Хонда каква ще е и как ще се казва - Сър Джон.
  8. Как пали като е студено? Ами както пали и когато не е студено! И явно не само ние си го знаем, защото в неделя срещу понеделник съседът ми ме събуди в 3 часа през нощта да му дам хондата да си закара детето в Пирогов, защото неговата кола не могла да запали .
  9. Сивик D14Z2 (1999 и 2000) има лампа за бензина. Тя не светва при контакт. Започва да свети (светва и угасва през интервал от време), когато останат около 7-8 литра. На около 4-5 литра започва да свети постоянно. Поне при моята е така. Наблюденията ми са от около 3 години и 40 хиляди км като в 99% от случаите карам от пълен резервоар до светване на лампата.
  10. Аз малко на патерица... ама много искам да ви кажа ЧНГ! Да знаете, че съм поръчала една Чудна 2010! И да се стягаме, да я направим такава, че да не се разправяме на края на годината !
  11. Не, не е приет. И вероятността да го приемат е много малка. Много специалисти, извикани за експертно мнение, дадоха становище, че има много случаи, в които 0.1 алкохол е съвсем нормално да има в човешкия организъм, без да си употребил такъв. Също така има и не малко случаи /например някои лекарства/, в които 0.2 също е нормално. Освен това нищо в този живот не е идеално - не може да има такива идеални граници. Чудя се и с какви ли идеални уреди ще трябва да ги мерим, които да нямат никакво отклонение?! Ако целта е да намалим шофьорите, употребили алкохол, има по-просто решение - понеже трудно можем да намалим хората, които пият /пък и не съм сигурна, че това е много полезно/, като им се отнемат книжките, поне няма да са шофьори вече.
  12. В Разлог. Тази година ски уикендите ще са по-малко, че снегът леко закъсня. Та да наваксаме. Пък и по време на криза, трябва да се комбинират дейностите .
  13. Гласувах с "Не", защото дълбоко вярвам, че е по-важно защо и как правиш нещо, а не самото нещо. Няма да изтъквам подробно мнението си, защото трябва да препиша по някое и друго изречение от постовете на колегите. Признавам и уважавам правото на мнение на всеки и това, че си го е изразил. Но ще има по-голяма полза, ако всички ние, независимо от мнението ни, направим всичко възможно убийците по пътищата да са по-малко, независимо как ще ги накаже системата. Например, не позволявайте на пил човек около вас да се качва на кола; не толерирайте по никакъв начин неспазването на правилата за движение, колкото и да са глупави по някога. Има и други неща, които макар и дребни, могат да помогнат. Да използваме цялата тази енергия от темата да реализираме част от нея.
  14. Матю-ю-ю, да не си ял киселец ?!ACDC в България - перфектно ACDC в Букурещ - най-добрият начин да изкараш един дълъг майски незабравим уикенд !
  15. Спирам може би в 90% от случаите като се старая да увеличавам този процент. Правя го, защото е закон и то добър - най - вече защото пази човешки животи, а и защото подобрява пътната обстановка - има повече дисциплина и по-ниска средна скорост на пътя. Да, и мен са ме удряли отзад. Но какво от това?! Предпочитам 100 пъти да ремонтирам колата /моята/, отколкото да има убит и 1 пешеходец /макар и да нямам пряко участие/. На защитниците на другата теза ще кажа: Защо спирате на червен светофар, а на пешеходна пътека - не?! Едно и също е. Или трябва да се избием и тогава да сложим и светофари и на пешеходните пътеки?!
  16. Преди време бях 1 месец командировка във Варна. Написаха ми 3 акта. Пак от общината и пак за неправилно паркиране. Не ги платих тогава. Но по-късно като си обявявях апартамента в моята си община, ми излязоха с лихвите. Не знам сега дали има някаква промяна, но и да има, по-скоро би била в посока на централизиране на информацията между институциите.
  17. И аз съм на същото мнение. Трета година и 40 хиляди км карам такава и съм много доволна.
  18. Stanislava

    Поръчка

    Оооооофффффффффффффффффф..............Омбре, не искам такава кола! Нали ти обясних каква искам... Сега тези какво да ги правя?!
  19. Престанете! Как така не уважавате Полицията?! Това означава, че не уважавате Държавата си! Значи не уважавате себе си, защото Държавата - това сме всички ние! Грешки стават. Но си има и начини за оправяне на тези грешки. Вие да не сте безгрешни?! Всички си знаете правата като ви глобяват... а защо не си знаете отговорностите преди това?! Писна ми от хора, които искат да живеят като в "нормалните" държави, а да се държат идиотски в собствената си.
  20. ами колеги ...като ви викнат в кат да ви направят акт или фиш просто отказвате защото подпишете ли край.....искаите да си напишат акта по административен път с доказателство снимка от устройство прика4ено към радар което по4ти 100% не е стандартизирано и одобрено от БДС ....следователно в съда акт4ето отпада от първия път...........много е важно да си знаем правата...а наи важното...карайте разумно Това е вярно,мой познат обжалва в съда наскоро и наистина акта отпадна.Разбира се и адвоката трява да е в часКак така няма да се разпиша, след като всичко, което са написали, е вярно?! Или като карам с превишена скорост съм голямата работа, а като трябва да поема отговорност за това, да се правя на шушумига?! А, не Каквото прошепнем, трябва да имаме куража да го кажем високо!
  21. ЧРД! Да си жив и здрав!ЧРД и на останалите рожденици!
  22. Не бях влизала отдавна във форума. И ми беше кеф да чета темите. Докато не стигнах до тази. Хора, когато става въпрос за човешки живот, какво значение има на кого е?! Нима някой ще стане по-щастлив, ако участва в тежко ПТП, но той не е виновен, защото другият е бил луд моторист?! Аз не карам мотор и не искам да адвокатствам на мотористите. Но ги пазя... ако ги видя. А вие, мотористи, дайте ни възможност да ви видим и ние ще ви пазим
  23. Честито, колежке. Вече 3-та година карам същата хубавица и съм мнооооооооого доволна. Пожелавам ти мнооооооооооого приятни емоции. Грижи се добре за нея и тя ще ти се отблагодари с мнооооооого безаварийни км.
  24. Мен са ме снимали на пътя Варна - Добрич. Камерата е при Аксаково. След около 2 седмици получих вкъщи (в София) съобщение да се явя в КАТ Сф. Написаха ми фиш за 17 км превишаване на ограничението. Платих си го по банков път. По принцип антирадарите сигнализират и за камерите.
×
×
  • Създай нов...