Jump to content

Stanislava

Фен
 • Мнения

  78
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

8 Neutral

Относно Stanislava

 • Ранг
  Потребител
 • Рожден ден 2.04.1974

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Пол
  Женски
 • Място
  Sofia
 1. Свещи за D14a4

  Внимавай! Има и NGK - Made in France. Сложиха ми ги в Бултрако и никак не съм доволна. А щом дори и жена не е доволна от дадени свещи, мисля, че положението им е трагично. Конкретно имам предвид, че винаги Хондата е палила от четвърт оборот - и с Бош (предните), и с Дензо (следващите). Е с френските пръчки не беше така.
 2. Карера 100 срещу Еко 100

  Вкусът другарче няма, така че колкото шофьори, толкова и мнения. Но за себе си този избор го направих по следния начин - миналото лято ми се наложи за 3 седмици 3 пъти да ходя до Бургас. И 3-те пъти заредих 100-тиците на Еко (42 л), ОМВ (43 л) и Шел (41 л) - винаги резервоарът е бил догоре. Е, само с Еко успях да отида и да се върна, без да зареждам. Оттогава за себе си реших, че моят бензин е Еко 100.
 3. Колега, не мисля, че темата е смешна, нито че ти си луд или слънчасал. Напротив, мисля, че темата ти и ти сте едно от най-нормалните неща, които трябва да почнат да ни се случват все по-често.Искам да те подкрепя като споделя малко личен опит. Телефон 9875555 (София) е за всякакви проблеми по пътищата. Звъня на този телефон всеки път, когато се натъкна на опасна дупка. Правила съм го 10-тина пъти. Не знам дали има връзка с моето обаждане (аз вярвям, че има), но със сигурност 3 от дупките бяха оправени в период от 2-3 седмици. Обаждала съм се само за София. При пръв съответен случай ще го пробвам и за извън София. Но ако това не е правилния телефон, предполагам съответните хора ще ме насочат къде трябва да се обадя.
 4. Моята е Лейди и се казва Перлитка. Сега като се замисля, не си спомням изобщо от къде й дойде името. Ама знам и следващата ми Хонда каква ще е и как ще се казва - Сър Джон.
 5. Как пали като е студено? Ами както пали и когато не е студено! И явно не само ние си го знаем, защото в неделя срещу понеделник съседът ми ме събуди в 3 часа през нощта да му дам хондата да си закара детето в Пирогов, защото неговата кола не могла да запали .
 6. Лампа ма горивото

  Сивик D14Z2 (1999 и 2000) има лампа за бензина. Тя не светва при контакт. Започва да свети (светва и угасва през интервал от време), когато останат около 7-8 литра. На около 4-5 литра започва да свети постоянно. Поне при моята е така. Наблюденията ми са от около 3 години и 40 хиляди км като в 99% от случаите карам от пълен резервоар до светване на лампата.
 7. Законова граница на алкохола!

  Не, не е приет. И вероятността да го приемат е много малка. Много специалисти, извикани за експертно мнение, дадоха становище, че има много случаи, в които 0.1 алкохол е съвсем нормално да има в човешкия организъм, без да си употребил такъв. Също така има и не малко случаи /например някои лекарства/, в които 0.2 също е нормално. Освен това нищо в този живот не е идеално - не може да има такива идеални граници. Чудя се и с какви ли идеални уреди ще трябва да ги мерим, които да нямат никакво отклонение?! Ако целта е да намалим шофьорите, употребили алкохол, има по-просто решение - понеже трудно можем да намалим хората, които пият /пък и не съм сигурна, че това е много полезно/, като им се отнемат книжките, поне няма да са шофьори вече.
 8. Гласувах с "Не", защото дълбоко вярвам, че е по-важно защо и как правиш нещо, а не самото нещо. Няма да изтъквам подробно мнението си, защото трябва да препиша по някое и друго изречение от постовете на колегите. Признавам и уважавам правото на мнение на всеки и това, че си го е изразил. Но ще има по-голяма полза, ако всички ние, независимо от мнението ни, направим всичко възможно убийците по пътищата да са по-малко, независимо как ще ги накаже системата. Например, не позволявайте на пил човек около вас да се качва на кола; не толерирайте по никакъв начин неспазването на правилата за движение, колкото и да са глупави по някога. Има и други неща, които макар и дребни, могат да помогнат. Да използваме цялата тази енергия от темата да реализираме част от нея.
 9. Пешеходните пътеки

  Спирам може би в 90% от случаите като се старая да увеличавам този процент. Правя го, защото е закон и то добър - най - вече защото пази човешки животи, а и защото подобрява пътната обстановка - има повече дисциплина и по-ниска средна скорост на пътя. Да, и мен са ме удряли отзад. Но какво от това?! Предпочитам 100 пъти да ремонтирам колата /моята/, отколкото да има убит и 1 пешеходец /макар и да нямам пряко участие/. На защитниците на другата теза ще кажа: Защо спирате на червен светофар, а на пешеходна пътека - не?! Едно и също е. Или трябва да се избием и тогава да сложим и светофари и на пешеходните пътеки?!
 10. няколко въпроса за Civic '99-00

  И аз съм на същото мнение. Трета година и 40 хиляди км карам такава и съм много доволна.
 11. Акт за неспиране на стоп

  Престанете! Как така не уважавате Полицията?! Това означава, че не уважавате Държавата си! Значи не уважавате себе си, защото Държавата - това сме всички ние! Грешки стават. Но си има и начини за оправяне на тези грешки. Вие да не сте безгрешни?! Всички си знаете правата като ви глобяват... а защо не си знаете отговорностите преди това?! Писна ми от хора, които искат да живеят като в "нормалните" държави, а да се държат идиотски в собствената си.
 12. Ей аман от мотористи....

  Не бях влизала отдавна във форума. И ми беше кеф да чета темите. Докато не стигнах до тази. Хора, когато става въпрос за човешки живот, какво значение има на кого е?! Нима някой ще стане по-щастлив, ако участва в тежко ПТП, но той не е виновен, защото другият е бил луд моторист?! Аз не карам мотор и не искам да адвокатствам на мотористите. Но ги пазя... ако ги видя. А вие, мотористи, дайте ни възможност да ви видим и ние ще ви пазим
 13. нека и аз се похваля с новата придобивка

  Честито, колежке. Вече 3-та година карам същата хубавица и съм мнооооооооого доволна. Пожелавам ти мнооооооооооого приятни емоции. Грижи се добре за нея и тя ще ти се отблагодари с мнооооооого безаварийни км.
 14. Регулиране на фарове

  Аз смених и двата фара. Като си взех колата от сервиза, и при мен биеха много ниско долу. Върнах им я да ги оправят. Водеха я в друг сервиз за реглаж на фарове. Струва 15 лв. Ако не се оправиш сам и искаш координати, пиши ЛС.
 15. Засичане?!

  Обръщам се към колегата с пловдиския червен прелюд, който вчера около 18 часа пътуваше по магистралата Пловдив - София. Ако не е от форума, но някой го познава, моля ви, кажете му. Колега, моля те, не ме изпреварвай отдясно при положение, че аз съм със 150+ и изпреварвам в лява лента, а ти си със 150+++ и профучаваш покрй мен отдясно. Ако не бях обещала повече да не карам бързо, щях да те настигна и да те напляскам. Така стават големи сакатлъци, повярвай ми. А ти дори и не разбра какво можеше да стане! Донякъде те разбирам, но все пак бъди разумен
×