Jump to content

eklipze

Фен
 • Мнения

  44
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно eklipze

Profile Information

 • Кара
  Civic EJ9 D14 Mini-me
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна
 1. Разчитане на ECU грешки

  IAT сензора нали отпада при смяна на всмукателя с такъв от D16Z6 и вече се ползва TA сензора, който е на гърба на всмукателя? Мисля него да проверя. А CYP сензора къде да го търся? Edit: Видях, че СУР сензора се намира в делкото, ще го проверя и него. А възможно ли е тази грешка да я хвърля, защото след като смених главата не съм сменил и ролката с раздвижна или такава от D16Y8? Делкото иначе е завъртяно на нужните градуси, стреляна е със стробоскоп.
 2. Разчитане на ECU грешки

  Точно така мисля и аз. Паузата е прекалено дълга, а и съм с ръчна скоростна кутия и грешка 19 я изключваме от сценария. Ще продължа да следя моментите, в които ми светва чека и ще проверявам дали грешките са консистентни. Благодаря за отговорите! Sent from my iPhone using Tapatalk
 3. Здравейте, моля за малко помощ при разчитане на грешка от ECU. Ето клип, който заснех след окъсяване на буксата за диагностика: https://youtu.be/afkHr8dzeUI Колата е Civic 1999 D14Z2 блок, D16Z6 глава, OBD1 конверсия, P1J ECU с все още незапоени елементи за Втека и несвързан конектор за Втек клапана. Съответно колата още не е настроена. Според мен грешките са две - 9 и 10, но не съм сигурен и за това реших да питам.
 4. Странично ел. огледало

  Това последното го правя (лостчетата остават на машинката), но после при сглобяването, нали трябва със силен натиск ябълките да влязат в гнездата си. Успявам да вкарам само голямата средна ябълка, а двете малки лостчета потъват надолу към машинката при не много голям натиск и съответно не влизат в гнездата си. И все пак да питам отново някой, ако знае дали двете бели лостчета могат да се извадят, защото на работещото ми огледало са счупени и искам да сменя само тях.
 5. Странично ел. огледало

  Никой ли не е разглобявал подобно огледало?
 6. Странично ел. огледало

  Проблем със свалянето на самото стъкло нямам. Проблем са ми да извадя тези двете бели лостчета от машинката на огледалото: На този клип https://youtu.be/pNIKLPOK54k?t=642 пича ги извади супер лесно, но и огледалото е различно.
 7. Някой може ли да ми каже правилната процедура по смяна на стъклото на страничното ел. огледало на Сивик 6-та фейслифт? Мен ме интересува само как да извадя двете бели пластмасови лостчета, които регулират ъгъла на огледалото. По принцип са покрити с маншончета и под тях има метална скоба. Първо, за да достигна до тази скоба се наложи да скъсам маншоните. След това отворих колкото мога скобата и с клещи дърпам лостчето, за да излезе. Е да ама нещо явно не правя както трябва, защото изисква много голяма сила и накрая долния край на лостчетата се счупи и като сглобих всичко отново, моторчето не захапва лостчето и съответно върти на празно. Имам резервно огледало, от което мога да взема лостчетата.
 8. Засилване

  Аз говорех за моята Д14-ка. При нея е нужна тази интервенция. При Д15-ката не знам как е.
 9. Засилване

  Сегашната ми инсталация OBD2b ползва RACV, което след преминаването към OBD1 отпада и се ползва IACV-то, който е монтиран на всмукателя. Компове щом има бол, би ли сподел от къде да се снабдя с един? Може и на ЛС. За алтернатива на P28 ми казаха, че и P1J ставал. А, ако няма да се ползва VTEC и P06 става.
 10. Засилване

  И аз не харесвам ebay-ските колектори, но за цена от 180 лв. чисто нов, не намерих алтернатива. Аз съм с D14 и след смяната звука леко се промени (към по-добре), а вървежа може би е същия, не съм я засичал от 0-100 с новия колектор. Това главно се дължи (според мен) на рестриктивната фабрична генерация (а изхода на спортния колектор е 48мм вътрешно), която още не съм сменил. И аз събирам части за OBD1, остават ми само делко, компютър и IACV. Много трудна задача е намирането на тези части, Хонда моргата във Варна нищо нямат.
 11. Здравейте, Рових се из нета и форума, но не намерих конкретно тази информация. Интересува ме колко е вътршния диаметър на генерацията при Civic 6та с мотор D14Z2, ако въобще имат разлика с другите D серии?
 12. Здравейте, Някой дали е ходил да гледа този Сивик 7ма - http://www.cars.bg/c1672075 ? Брат ми си търси семейна кола в този клас, но за съжаление не изкача такъв с 1.6 двигател и затова се е спрял на 1.4
 13. http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=86758
 14. Моят пръв Сивик

  Би ли споделил как изравни линията на крилото с покрива без да опира при отваряне на багажника?
×