Jump to content

tihomirone

Фен
  • Мнения

    43
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от tihomirone

  1. В крайна сметка монтирах крушките на колата на баща ми - Honda HR-V от 2001-ва. При него халогените се закачат на фабричен адаптер (тези белите кръгли) и съответно скобите са му широки. Нямаше проблем. Светят. Понеже не я кара много по тъмно, още не мога да кажа как са спрямо халогените, но мисля, че са по-силни. При първи случай ще пробвам.
  2. Ще ти напиша само моето мнение и само за моите крушки. В събота си направих експеримента да сложа в цокъла останалата ми LED крушка. Водят я 4500 лумена (9000 за комплекта). Масово продаваните са 6000-7000 лумена за комплект (и обикновено 6000 келвина температура). За сравнение ксеноните са под 3200, а халогените не знам колко са, но едва ли над 1500 (по-скоро към 1200). Та вързах я и я сложих в цокъла като я притисках с пръст). Редом до скъпия ми ксенон (RayTech) все едно не светеше. Слабо - имам чувството, че беше по-слабо и от халогенката, но да кажем на едно ниво. След това монтирах една евтина (15 лева) ксенонка от ЕмКомплект 33 и светеше по-добре (от халогена и ЛЕД-а), но видимо по-слабо от скъпата ксенонка на RayTech (28 лева). Лошото на евтината ксенонка е и че е по-бяла от заявените 4300 келвина (какъвто ми е по-скъпия ксенон). Може крушката да е менте (уж е от скъпите комплекти), вероятно и аз съм кьопав ръцете и не мога да я сложа като хората (макар че какво да ѝ сбъркаш - или свети или не), всичко може да е - само пиша лични впечатления. Относно втория ти въпрос - трябва да отидеш да ти смъкнат фаровете и да ти модифицират скобата , защото е тясна, а всички LED крушки с охлаждане са дебели отзад, дори със свален охладител. Или поне всички китайски. От България май съм виждал тънки отзад, които ще станат. Монтажът е същия като на халогенка, не ти трябва техник. Има 2 жици от баласта на крушката - червена и черна, които пъхаш в захранването, пъхаш в цокъла и затваряш скобата (ако мине ). Може да се наложи да развиеш охлаждането на крушката, да затвориш скобата и да го навиеш обратно. След това връзваш и крушката към баласта (на букса е) - това е единствената разлика спрямо халогенката. Но пак повтарям - не е ли тънка отзад (няма да стане). Може да пробваме с моята крушка - по-точно да ти я подаря с условието да направиш снимки как свети спрямо халогена. Може пък аз да не я монтирам като хората и затова да не свети добре.
  3. Само да се постопли времето и ще пробвам едната крушка (другата я затрих някъде ) как свети спрямо ксенона ми. Ще хвана някой да държи крушката в цокъла и ще направим теста. Ако ксенонът свети по-добре, няма да се занимавам. Причината да бягам от него, беше защото едната ксенонова крушка изгоря доста бързо, иначе имам такъв монтиран, при това скъп - Ray Tech (крушките му са почти 30 лева едната). Доста доволен съм от него, обаче при монтаж февруари, едната да ти изгори ноември, някак не е готино и се ядосах. Съзнавам, че по този начин набих повече пари, отколкото просто да бях продължил да си купувам ксенонови, обаче яда и любопитството за LED си казаха думата.
  4. Пролетта ще оправям ръжда и ще дам да ми полират фаровете. Ще накарам майстора, който е много сръчен, да го нагоди да работи с LED–овете.
  5. Съжалявам, че не съм ти прочел първото изречение от поста внимателно. Има комплекти с адаптери, но като гледам самият адаптер, който се слага в цокъла е също кръгло издаден нагоре. Което значи, че сигурно скобата пак не би минала или ще е на магия. Гледах за някакъв адаптер, но сякаш не се ориентирам. P.S. В такива случаи съжалявам, че не е оставена опцията за редактиране.
  6. Аз така и правя. Охладителните ребра (черното на снимката) са на винт за корпуса и се махат. Обаче самият корпус на крушката отдолу е кръгъл и (макар и доста по-тесен) е достатъчно широк, така че да не може да мине скобата. При мен скобата се заключва като се движи по посока на оста на крушката и дебелото сечение пречи. При други модели скобите стоят странично и се движат перпендикулярно на оста на крушката (все едно я обгръщат от двете страни) или просто са достатъчно широко сложени, за да минат. Не знам защо японците на един модел са го направили по един начин, на друг по друг . Специално на моя Акорд ми изглежда малоумно ограничаващо както е направено. Без никаква разумна (техническа) причина. Примерно при CRV–тата мисля, че скобата е широка и се заключва без да ѝ пречи по-дебела задна част на крушката.
  7. Здравейте. ВсичкиПоръчах си тези ледове за къси - https://www.aliexpress.com/item/WLJH-2x-CANBUS-80W-9000LM-H1-Led-Headlight-12v-24v-Conversion-Kit-Car-Automotive-Led-Lamp/32789185349.html . Почти всички ледове са широки отзад, така че точният модел не е интересен за питането ми. Проблемът е, че не мога да ги монтирам, защото скобата опира в задната част, която е кръгла и широка за разлика от халогените, които са тесни отзад и скобата минава. Как мога да си реша проблема ? Има ли адаптери или някакво друго решение ? Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо ? P.S. При други модели и коли скобата е различна и се затваря странично - там няма проблем, но при нашите хонди се спуска "отгоре" на крушката и се заключва.
  8. Различни са им кутиите, обаче на баща ми HR-Vто (1.6 бензин 2001-ва) има същите признаци, макар при него да е по-зле.
  9. Между другото, ако нацеля оборотите - 2600-2800 , повечето пъти влиза мазно, обаче тесничък е този интервал. Дори 100-200 оборота отгоре или отдолу и вече не е меко. Макар че зависи, понякога е дори на 2000 оборота (сваляне на предавка). Вероятно синхронизаторите си заминават бавно с времето. Може и да е моя вината, защото като я купих доста я мъчих на под 2000 оборота (преди това бях карал само дизел и без много опит). Може и да съм засилил процеса.
  10. Точно този клик липсва често, най-вече при отиване към трета. Понякога "клика" и влиза меко предавката, понякога влиза твърдо. По принцип не е само на трета така, също и на втора, най-малко на четвърта, но е малко на случаен принцип. Съмнявам се в синхронизаторите. Колко ще ми струва да ги сменя според вас ?
  11. Не мога да кажа спрямо самото начало, карам я четвърта година. Но е от поне 2-3 години така. Ремонтирана е помпата на скоростната кутия - тогава беше зле. Сега се кара нормално, но ми се ще да не ми се убива кефа от превключването.
  12. Съединителят беше пълен комплект, поръчан от http://coxmotorparts.co.uk/ . Бях взел и оригинално масло за скоростната кутия със същата поръчка. Знаете, че при смяна на съединител се източва маслото и се слага ново. Така че не виждам причина да го правя отново. По-добре сменя, но в никакъв случай не е да чукна с пръст и да влезе мазно. На мен идеята ми е следната - при вас мазно ли сменя скоростите, за да търся проблем или по принцип са им дървени кутиите и да не се занимавам да търся под вола теле.
  13. Здравейте. Карам Accord 2003-та 2л бензин. Наскоро смених съединителя с оригинален (доволен съм), но скоростите не влизат мазно. Мисълта ми е дали по принцип са им по-дървени скоростните кутии на тези акорди и като цяло на Хонда или просто трябва да се отвори да се гледат синхронизаторите или и аз не знам какво. Според мен е от синхронизаторите, защото е на момент - понякога влизат доста леко, понякога запъват леко. Отделно съм забелязал, че сменят най-лесно на около 2600 оборота за горна предавка. Искам някакви мнения преди да я вкарвам в сервиз. Не че така не мога да я карам, но леко ми разваля кефа от карането с ръчни скорости. P.S. Баща ми е с HRV 2001-ва 5 вратка бензин 1.6 и като цяло е същата работа.
  14. Здравейте. Карам Accord 7-ма генерация, бензин, 2л. Колата е купувана преди почти 3 години. Първите 2 нямаше проблеми с ABS-ите. Миналата пролет светна датчика на задното ляво колело. Смених го с такъв от автоморга. След половин година, есента светна и другият датчик - заден десен. Пак го смених с втора ръка от автоморга. Преди месец ми светна и трети датчик - още не съм ходил да го видим на компютъра кой е. Вече започвам да се чудя дали не е на друго място проблема. От друга страна пуснах въпрос в друг форум (не е автомобилен) и там едно момче ми обясни, че негов приятел е имал същите проблеми и докато не е сменил и 4-те датчика, не се е оправило. Междувременно по коледните празници изгасна лампичката на ABS-а и десетина дни нямах проблеми. След това пак светна. Ако това може да насочи някой относно проблема. Чудя се и дали е добра идея да взимам втора ръка, от автоморги или да купя афтърмаркет някакъв за разумни пари (оригиналните мисля са над 300 лева). Препоръчаха ми тези 2 сайта (особено чуждия) за купуване: http://www.coxmotorparts.co.uk/genuine-honda-accord-2-litre-petrol-clutch-kit20032008-p-73.html https://chastite.com/datchik-abs-honda-accord-vii-cl-2.0-cl7-sedan-d17126c10138.html
  15. Markony, благодаря за подробния отговор (знам колко време отнема). Проблемите с придърпването при потегляне на газ са по-скоро изключение и съм му хванал цаката - при загрят двигател паля, давам малко повече газ (докато съм на бензин) и тръгвам веднага, При такава постановка веднъж на месец да имам проблем и тогава пак е лесно - или продължаваш и чакаш компютъра да влезе в час (както ти написа за петнайсетина секунди) или гасиш, палиш и тръгваш с повечко газ. Освен при потегляне не съм имал проблеми (примерно при изпреварване). Това не беше точно така с първите ми настройки, при които яко трусаше и имах проблеми и на горните скорости. Тогава колата харчеше към 12.3 софийско градско (при 13 на бензин в малко по-студено време). Със сегашните настройки съм на около 13.7 средно. На бензин колата се кара идея по-плавно (чудя се дали си заслужава да си вдигна разхода с 1-2/100, за да компенсирам тази разлика) и сякаш нямам проблеми с превключването на скоростите, но ще трябва да го проверя по-подробно, което значи да карам няколко дни на бензин. След 2 седмици заминавам за чужбина и може да накарам да погледнат тампона на двигателя и да я закарат на някакъв майстор (специализиран в скоростни кутии и съединители).
  16. Малко се забавих с отговора но ето го и него : 1. Точно в тези граници след като загрее двигателя. При запалване на студен двигател са 1400 и след малко падат до тези стойности. 2. Влизат идеално. 3. Шумът от двигателя не се променя по никакъв начин . 4. 5. Няма при притрисане при потегляне на първа и втора скорост, освен в някои случаи, когато компютъра се обърква. Това се случва понякога, когато съм спрял за малко и съм изключил двигателя и след това запаля и тръгна. Тогава обръща много бързо на газ и явно сместа е по-бедна. Но това продължава няколко секунди и след потеглянето. Звъннах на единия газаджия и според него не от газовата уредба.
  17. Здравейте. Март месец си сложих газов инжекцион Романо (с ОБД) и съм много доволен, но ми се появи следният проблем - някои от скоростите започнаха да влизат по-трудно. Първо си помислих, че е заминаващ си съединител, обаче това не се случва всеки ден и явно не е. Гледах някакви клипчета в нета и си оправих техниката на сменяне на скоростите (преди това ги вкарвах всичките директно) и нещата доста се пооправиха, но като цяло според доста хора е от кофти синхронизатор на скоростната кутия. Един колега, който доста разбира от коли ми метна идеята, че ако газовата не е регулирана добре, може да създава вибрации и да разбъзиква синхронизатора. Покарах 2-3 пъти на бензин и наистина скоростите влизат мазно (не перфектно, но достатъчно добре). Колегата има и друга версия - кофти тампони на скоростната кутия, а отделно че имам едно скърцане, което май е от тампон на двигателя. В момента имам много добра возия като цяло (почти неотличима от бензин) при много малко по-висок разход. Чудя се дали да ходя да ми вдигнат настройките и разхода. Нямам много опит и съветите ще са добре дошли. P.S. Имам и страничен въпрос - казаха ми, че като навъртя 300 часа, компютъра ще подаде сигнал при всяко изключване. Обаче докато карах преди няколко дни, подаде няколко писукания и спря, което ме навежда на мисълта, че може би не е при изключване. Някой има ли опит с това ?
  18. Да не ровя законите - за нови газови се иска да се мине на специален начален технически преглед за тях и да се смени талона. Не карам никой да ми вярва. Аз имам друг въпрос - ченгетата в България и чужбина заяждат ли се, ако си разлепил лепенката, че караш на газ ? Интересува ме, защото обикновено е забранено да паркираш в подземни паркинги, ако си на газ. Ако не навсякъде, на доста места е така. А най-лесният начин да те познаят, е да си с лепенката. В България едва ли някой гледа за тези неща, но в чужбина гледат. Интересува ме някой с повечко стаж и спирания от катаджии, който е без лепенка, дали е имал грижи. В закона пише, че трябва да имаш лепенка и дори е упоменато мястото й. Формално могат да те глобят за това. Интересува ме как стоят нещата в реалния живот.
  19. Ок, благодаря на всички. Ксеноните отпадат. За врътката на фаровете ще видя като имам малко повече време. Съгласен съм с вас, че пречат на другите шофьори, не че някой се съобразява с мен. Всички карат с по-високи фарове от моите и ми пречат. А някои карат на откровени дълги.
  20. Здравейте. Карам Honda Accord 2003-та 2л бензин седан. От известно време ме тормози, че късите светлини бият малко по-ниско от това, което ми се иска и нямам добра видимост. Бях чел, че това може да се регулира с отверка, но бях в един сервиз (по други задачи) и човекът не успя да намери откъде се регулират. Имам регулация от купето (долу вляво на волана), където е сложена на 0, което е максимално високо. Чудя се и за халогени. Какво мислите по двата въпроса ?
  21. Здравейте. Имам пукнато челно стъкло на Honda Accord 2003 бензин 2 литра седан. Проблемът е, че трябва да го сменя доста бързо и се питах на 3 места за "европейско" със сензор за дъжд. 1. В Cobra леко ме подведоха миналата седмица като ми казаха, че е налично и струва 299 лева. Днес офертата става "поръчваш, чакаш една седмица и ще струва 350". 2. В Mustang ме офертираха за уж същото за 180 лева. 3. В един сервиз в Благоевград, в който съм сменял вече същото стъкло след градушката и бях много доволен ми дадоха оферта от 260. Би трябвало да работят и в събота и мога да отида тази, но това поради други причини не е много добър вариант. Цените са с монтажа, без пренасянето на лепенките, които ще са още някакви левчета. Въпросът е наистина ли в Mustang е 180 лева за по-хубавото европейско със сензор. Това е цена като за китайско. От друга страна в Cobra твърдяха, че китайските били без сензори. Mustang ми е доста удобно като местоположение около Красно Село, но мисля, че се опитват да ме метнат. Какво мислите ? P.S. Понеже за съжаление това е трета смяна на челното стъкло (за щастие и в трите колата беше паркирана и аз не бях в нея), първият път ме излъгаха точно така с китайско (платих го като "европейско"), сензорът му не работеше и стъклото беше по-кофти от второто, което ми монтираха в Благоевград.
  22. Явно е от сместа и то когато обръща от бензин на газ. Последно - лампата изгасна, карах колата. След това като тръгвах, докато ровичках нещо в колата, започна да притриса, лампичката пак светна. Форсирах двигателя, тръгнах, положението със сместа явно се стабилизира и лампата изгасна. Сега ще карам така, а като направя 1000 километра ще видим с хората от сервиза дали да не вдигнем малко сместа при ниските обороти. Разбира се не се мина без да изгася колата няколко път, защото навиците ми са още на бензин. Тоест ако виждам разлика с бензина, е предимно на ниските обороти при потегляне, иначе колата върви по същия начин, за което съм благодарен на Каравел Газ. Може да споделям още впечатления в темата си като натрупам, но може би ще е след месец, защото първо трябва да си оправя една неприятна щета по колата .
  23. Здравейте. Монтирах РИ Романо в Каравел Газ и колата на първи бегли впечатления върви много добре. Не мога да забележа разликата с бензин (поне засега), за което съм много благодарен на сервиза и Иво Ленков ! Колата е Honda Accord 2003 2л бензин (K20 би трябвало да е двигателя). Проблемът ми май е чест и досаден. Светна ми жълтата лампичка за check engine. Това опасно ли е, ще изгасне ли и има ли начин да "помогна" да изгасне ? Изобщо какво да правя. Иво каза да не се притеснявам, но знаете - дразнещо е да свети нещо по таблото. Засега няма и ден от монтажа, а в книжката пише да се изчака няколко дни (веднъж светнала, не изгасва веднага, иначе опитах да покарам на бензин да видя дали няма да има ефект). Приемам всякакви съвети.
  24. В пост 50 съм се извинил за неточността. Разликата не е 200 лева, а е 1350 за ГИ Романо с 5 години гаранция и около 3000 за ГИ течна фаза пак на Романо без гаранция на помпата в КаравелГаз. А ако ти е интересно защо съм се объркал толкова - преди време имаше подобни оферти в други фирми, където беше 1450/1650 за двете модификации, явно са се объркали доста сериозно и оттам и аз. Иначе знам, че друг човек преди около 2 години (приятел на бившия ми шеф, който пък е с обикновения ГИ на Романо) си е монтирал течна фаза на Романо за под 3 бона, но може би тогава са слагали по-лоша помпа, която е горяла по-лесно. Нямам идея, само спекулирам.
  25. От КаравелГаз ми казаха 2 цени и явно доста съм се объркал - 1350 за ГИ на Романо и към 3000 за същото, но течна газ, така че единият ми въпрос дали да сложа течна фаза, отпада. Явно ще трябва да прегледам термостата и ламбда сондата. Ако може да ми препоръчате сервиз за добра диагностика, ще съм много благодарен. В темите съм чел за Юбико, Омбре и Бултрако, но не знам кои ще ми свършат най-добра работа (без да ме разорят).
×
×
  • Създай нов...