Jump to content

ctnstn

Фен
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ctnstn

  1. и през двете една и съща грешка. включително и мобилната версия на форума.
  2. Уважаеми модератори, от известно време насам логването във форума, ползвайки информация от фейсбук не работи. при опит дава следната грешка: "App Not Setup: The developers of this app have not set up this app properly for Facebook Login".Моля, оправете проблема, тъй като (може и да съм единствен) ми е доста по-удобно по този начин, много лична кореспонденция ми заминава, която съдържа доста полезни за мен съвети, мнения и обсъждания, както и начини за контакт с различни хора, с които можем да сме си полезни. Предварително благодаря!
  3. все оше го има проблема. рових по разни други форуми и квото ми покаже чичо гугъл по тоя въпрос, но никъде едно мнение.
  4. нещо не сработва логин-а от фейсбук... до днеска бях се логнал оттам на домашното ПеЦе - по-удобно ми е и цялото инфо си иде оттам. за кво реших да се излизам, та да проверявам телефонен номер в личните си съобщения?! като цъкфна на синото "f" ми показва "App Not Setup: The developers of this app have not set up this app properly for Facebook Login" и ям големия дедов *уй... дайде идеи как да го оправя, доста по-удбоно ми е от фейса.
  5. Аз пък ше се разпиша относно проблемите с егр-то и вакуумите, турбота и запекли лопати на вариабилната геометрия.Тва което направих беше да затапя егр клапана - планка на изпускателния колектор. Плановете занапред - сваля се всмукателния колектор, егр-то пада, клапаните колектора се блокират в отворено положение, пада соленоида на егр-то (В). Сваля се турбото, чисти се, прокарва се вакуум от него директно към всмукателния колектор с бууст контролер някъде по средата, пада соленоида на турбото (А). Тва ше опрости системата и предполагам, ше спрат проблемите с дефектирали соленоиди, високо напрежение, ниско напрежение, боклуци в турбото и куулера и с'екви други гадости. Ровичках из схемите и не видях вакуум помпа, иначе директно там бих заврял вакуума на турбото.
  6. Само да поясня, че малко неясно звучи в поста ми - след като парте минат през съда, маслото кондензира и въздуха се връща в колектора, не парите.Като цяло, да, идеята е да се елиминират тия мазнотии и гнусотии. При мен шлаух нЕма, просто изхвърлям гомната редовно. Чел съм, че друга идея на тия съдове е да се отбременява голямото налягане при двигателите с принудително пълнене, като част от въздуха се изпуска в атмосферата.
  7. Т'ва е решението на всички проблеми със запушени, клеясали, овъглени и бла бла турбота. Друга интервенция, която смятам за задължителна е доработката на картерната вентилация. Серпентините от старите Жигули-та вършат добра работа. Други вариант е или съд за картерна вентилация, на който цените варират между 60 и 120лв. или самоделен вариант. Изработката е от проста по проста: взима се най-обикновен метален съд с паралелелпипедна или цилиндрична форма, да речем с дължина 20см. На горната основа на цилиндъра (избрали сме цилиндър), се разпробива една дупка, монтира се щуцер, който се уплътнява добре от него се пуска маркуч, който да бъде с дължина около 2/3 от дължината на целия съд (примерно 15см в случая). По страничната стена на съда се пробива втори отвор, близо до горната основа на съда (примерно 2-3см под горната основа). Там също се монтира щуцер. На още 2-3см под щуцера, вътре в съда и около маркучето, се монтира метална оплетка от неръждаваема стомана, която да се простира на около 1/2 от дължината на съда по целия ми диаметър. Над нея се поставя филтърна хартия. Целия съд се монтира някъде по средата на маркуча за вентилацията. Целта на занятието е маслените пари и всички други гомна да кондензират по дъното на съда и в оплетката, филтрират се през хартията и отново влизат в главата. Мисля, че съм чувал и вариант да се отвеждат свободно в атмосферата.Моята кола се радва вече на чист въздух без сажди и масло.
  8. Маслото уж е добре на студен двигател, малко под макса, но пое още 200-300 милилитра. След като загрее си има един постоянен шум от работата на двигателя, приличен на вой. Оставам с впечатление, че е нормален. Изчезва/намаля тва простъргване, за което говорех в горния пост. При студен двигател е между 2000 и 2500 оборота. Интересно е, че се чува някакси по-близко до щита на купето и повече одясно. Турбото пък е напред. Тия дни като ходя да центровам предницата (едновременно с рейката и шок тампоните сменях, та не съм центровал още) ше кажа на майстора да се заслуша и да си каже експертното мнение.
  9. Молибденова е смазката, която ползвахме. Запазва качествата си при -20 до 150 градуса. Образува филм по повърхността и предотварята контакта между триещите се повърхности.Днеска сутринта като запалих колата и подадох газ да тръгвам 4-5 минути след стартирането на двигателя, в диапазона между 2 и малко и 3 (мало по-рязко натиснах газта, не ми е навик рано сутрин и на студен двигател) се чу един шум като вой. Дизелов е двигателя. Въпроса ми е към другите колеги с дизелови двигатели - и при вас ли звука от двигателя е по-басов и масивен? На предишната кола (Пежо 206 2.0 хди) двигателя звучеше малко по-мазно и тихо...Проверих маслото, уж беше в норма, повече към максимално, ама вече беше позагряла колата. Довечера пак ше слезна да видя.Опасявам се само да не е от турбото, че иначе лошо. Помислих да не би да не му достига масло като е студена, защото като покачи температурата, тоя вой спря.Месинга е изпълним само при точно снемане на оригиналните размери и много добър стругар/фрезист.
  10. По проблема с тропащата рейка. При мен се оказа, че е износен и десният външен накрайник и шок тампоните на амортисьорите. Смених ги, позатихна, но не изчезна напълно тракането. Решенеието на проблема, де факто, е много просто. Рейката се сваля и разглабя стъпка по стъпка, следвайки инструкциите в инструкциите за ремонт. От тук се поръчват части 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9 и 14 на обща стойност от около 160лв., купува се хубава грес и се пристъпва към работа. При самото разглобяване на рейката се откриват пластмасови "стружки" от плъзгача. "Кожуха" на рейката, както и уплътнението с маншоните се почистват хубаво с обезмаслител за спирачки. Същото важи за пръта на рейката. Червячния меганизъм не се пипа. Важното е да паднат всички боклуци. Нанася се обилно количество грес на вече почистените части. Всичко се сглобява с динамометричен ключ според упътването. Воала, имате недрънчаща рейка. Вариант за следващото сервизиране е изработката на месингови плъзгач (14) и водач (3), тъй като оригиналните са поластмасови и се износват значително бързо. При мен целта беше да възстановя напълно "окчаването" на пръта на първо място. Второ - поради силното износване на елементите, нямах възможност да снема точни размери и трето - не можах да си намеря стругар, който да ми ги изработи. Вероятно при следващи симптоми на износване, ще се юрна към София. Относно проблема с корите на вратите - опитах да лепя с поксипол, със секундо лепило, с винтозаместващо лепило, с епоксидна смола. Нищо не сработи, при опитите да закопчая щипките, всичко се раздробяваше. Едната врата беше малко по-пострадала, за щастие на места, на които не беше от особено значение (щипките от далечната и близката страна на вратата точно под стъклото). Вратата прилепваше плътно и без тях. За да елиминирам тракането ползвах силикон, като направих на мястото на липсващите стойки за щипки големи топчета силикон и ги оставих да засъхнат до едно средно положение. При монтаж на кората изсъхват напълно и хем държат, хем елиминрат вибрациите в зоната. За следващите сваляния си направих инструмент, подобен на пластмасовите щанги - изрязах парче стомана и го огънах в подходяща форма за функцията му на лост и изрязох канал с вид на обърнат конус, в който щпката влиза и постепенно се свива. Проблема с грешката още не съм го мислил, най-вероятно като се стопли напролет ще се хващам да проследявам вакуума към А сензор, ще замеря окабеляването и ще действам.
  11. Някой сблъсквал ли се е с проблема със счупените държачи на шипките на корите на вратите? Вчера разглабях шофьорската врата, за да си оправя моторчето на централното и докато махах кората на вратата, на 3 или 4 места вложките на щипките се откъснаха. Две от тях са цели, другите две са на парчета. Ясно е, че трябва да се залепят и да се пробва да се закачи кората пак посредством щипките, но... дайте предложения за качествен и надежден адхезионен материал. В себе си имам само Поксипол, но не съм сигурен колко ще държи. Уж го дават стабилен. Единствения ми опит с него е да лепя емблеми на старата кола.Другия вариант, за който си мисля, е да разкарам счупените вложки нацяло и (вратата е и обезшумена вече с битумна лента), за да елиминирам възможно тракане на бастисаните места, да цвъкна едно топче силикон, което да играе ролята на буфер на мястото, след като изсъхне.Ако имате някакви други предложения - споделяйте.Междувременно, с облицовката на вратата, нещата доста утихнаха, дори само при затваряне. Ползвах битумна лента от Бриколаж 15смХ10м, на външния и вътрешния лист на вратата, а зад тонколоната набутах пирамидна полиуретанова пяна. Въпреки, че е гола и не съм я пробвал по паваж, дори само при затвареня вратата не издава дразнещите тракащи звуци, а се чува само един стабилен басов тон от хлопването. Много яко. Тонколоната смених, като разкостих старата и от пластмасовия ринг с малко силикон си направих фланец за новия говорител. 16.5см събира перфектно.На пролет ми се върти и идея да сваля мокета на пода в купето и багажника, да наложа и там битумна лента и върху нея някаква вата с по-голяма плътност (примерно 5 и нагоре кг/м^2) и същевременно достатъчно тънка.
  12. Ето го отговора на проблема ти с грешката.Снощи четох из един английски форум за проблмите на един младеж със същия двигател. След няколкократни засичания на грешки и въртели отстрана на тамошното представителство на Хонда, сменено турбо, МАР сензор, ЕGR клапан и още една камара работещи части, се оказва, че проблема е действително в EVRV-то. До тук добре, само не знам къде да го търся тоя клапан. Дали в евро07 или аутохелп би го имало или да ходя в Бултрако да търся? И каква е горе-долу цената.
  13. Трябва да смъкнеш волана максимално надолу. След това изваждаш гладката пластмаса, която опасва километража отпред пред прозрачния плексиглас. Аз го направих като натиснах малко с пръсти и го плъзнах напред. Предполагам може да стане и с пластмасова щангичка или с плоска отвертка и парцал. След като я извадиш, развиваш трите болта на таблото - един отгоре и два отдолу. Внимавай да не ги изтървеш, че се завират навътре и няма вадене после. Следващата стъпка е да извадиш таблото - дърпаш първо горната част, след това останалото излиза. Има две букси отзад, пак в горната част. Вадиш ги и си ти. Лампите се сменят като врътнеш фасунката до освобождаване, а самите крушки излизат с дърпане. Тва е цялата хамалогия. Относно оригиналната инсталация, аз съм с една продълговата женска букса. Не успях никъде да намеря такава. Ето ги моите букси и плейър: http://imageshack.us/photo/my-images/203/u5l5.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/96/f3y9.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/600/h3zr.jpg/ Шо се касае за проблема с двигателя и грешките: Ислиза ми P0238 - Boost Pressure Seonsor Circuit High Voltage. Чистих го днес, но проблема остава. Утре ще го свалям, за да замервам кабелите. Лошото е, чеможе да е и проблем в сензора, ЕСМ-а и накрая и в надува на турбото. В края на седмицата пък ше свалям турбо, интеркулер и тръбите за чистене. Да видим какво ще излезне.
  14. Аз си взех от тук http://www.avitel-bg.com/acv_1130-02 - доволен съм.От същото място си купих и адапторна рамка-доста пилене падна,докато я напасна,но стана.Реших, че най-сигурно ще е ако сам се оправя с тия букси, понеже в няколко магазина ми предлагаха някакви неадекватни решения - уж са Хонда, пък не пасва, уж за Pioneer, пак не пасва. За това си взех две женски евро букси с изведени кабели. Сега ми трябва схемата на буксата на оригиналното радио. Имаше тук във форума някъде линк към един руски сайт с описание на различни плейъри и кви ремонти услуги предлагат за тях, ама не мога да го намеря. Не знам руски и не се сещам как да го потърся и в Google.
  15. Я кажете какъв тип се води буксата на оригиналното радио. При мен e Pioneer. Другия плейър, който искам да сложа е Blaupunkt с евробукса и нещо не успявам да си намеря тва, което ми трябва от нет магазините...
  16. Защо никой не си прави труда да чете?! В случая проблема е можело да го решиш и без смяна на турбото и да си спестиш 1500лв. При все, че свалянето му не е чак такава философия - нито е завряно на кофти место, нито се изисква висше образование, за да свършиш тая работа.Цялата идея е да закачиш колата и да си видиш кодовете. След тва в мрежата има достатъчно много информация, вервизни инструкции, декодирани кодове и инструкции за решение на проблема.Не видях никъде из темата да е тестван актуатора дали работи; дали е замерен клапана за вакуумната регулация, бууст сензора на турбото, маркуча между филтъра и вакуумния клапан, тест на клапана и актуатура с ръчна вакуум помпа и замерване на времето за спад в налягането до 0 или дали пръта на актуатора изобщо мърда, след като е било почистено турбото. Тва са елементарни работи. Смяната на турбо компресора е чак последна стъпка. Не съм специалист, не си вадя хляба с ремонти на коли и части и не претендирам за безкрайна точност в написаното (не съм наясно и с терминологията на български), но... логиката е елементарна. И с малко повече желение и у вас в гаражам можеш да се оправиш.sand0 е описал всичко, което е било необходимо да направиш. В тоя ред на мисли, също съм убеден, че турбото ти работи. И ако беше минал всичко стъпка по стъпка, щеше да знаеш къде ти е проблема. Уви, дал си маса пари за турбо, което след някой друг месец пак ще натрупа нагар и пак ше спре да работи. Може пак да дадеш 1500лв.
  17. Новини от моите проблеми:Както вече споменах, алтернатора го оправих. В петък смених горивния филтър и колата се отпуши. Повишава по-бързо обороти, набира по-добре и държи на натиск на педала. Но всяко чудо за три дни. Сега след 90-100 км/ч включва аварийния режим с бавно покачване до 2500 оборота. Светва и чек енджин лампата. Като изгася и оставя, лампата гасне и пак си набира със същата бързина оборотите. Гася, веднага паля пак - на место и неутраплно положение на скоростния лост, си покачва нормално.Разсъжденията ми се въртят около дебитомер и ЕГР клапан. Който утре смятам да затапя и изтрия от компютъра.Още не съм я вързвал да разчетат грешките.
  18. на корпуса на управляващия модул бронята на жилата ги държи една метална скоба. нямам идея, обаче как да я откача. пробвах да ръчкам с отвертка, ама безрезултатно. а имам 3 изгорели крушки, които искам да сменя, както и да извадя плейъра.в тоя ред на мисли, от къде мога да си поръчам адаптер, освен от http://www.tme.eu/bg/?
  19. как да сваля предния панел бе, да го е*а?! колата е с климатик на жила. виждам ги ама не мога да ги откача от модула с кнобките.
  20. @jiktakov... и всички останали колеги: Варианта с турбото и аз съм го мислил, но за старата кола. Тук, като гледам, след някой друг месец ще заиграе същата схема - ново, по-голямо, с вариабилна геометрия отново, подмяна на въздушните пътища, челен интеркулер и нова генерация с ремап за финал. Да видим кво ше стане. )) Като цяло, обаче, проблемите, които Сашо ми описа, може би са само в неговата глава. В крайна сметка реших да прежаля 20лв. и така със записаната грешка отскочих до Бош сервиза, окичиха ме и я прегледаха цялата. Резултатът - нито датчик на колянов вал има проблемен, нито турбото държи ниско налягане, мап сензора бачкал и т.н. Единствено отчете е ниско налягане към горивната рейка. Жегна ме идеята, че може да е датчика на ГНП-то. Разкачих я, минах през Ауто Хелп, взех един нов горивен филтър, свалих стария, качих новия и.... заспа. Край на драмата. Ник'ви турбота, ник'ви датчици, ник'ви шменти-капели. В Ауто Хелп ми казаха, че и турбо и датчик има взаимозаменяеми. Между другото, допускам и подмяна на МАП сензора ако се пльосне голямо турбо, въпреки, че няма логика нашите да не отчитат налягане до 1.5 бара. Към колегата с филтрите - намират се зад жабката. Изпразваш я, стискаш от двете страни да се разкачи и воала!
  21. Бях пуснал отделна тема по въпроса, но Jorko ми писа лично съобщемние как да процедирам, за това правя един copy-paste и продължавам с новини по моите проблеми. Темата: "На първо място седи проблема с кормилния механизъм. И при мен го има тва лопане, тропане и чукане по малки неравности. Шума определено го чувам близо до щита на двигателния отсег (за разлика от тоя при разбито окачване - ниско долу), не толкова басов, колкото от носач/шарнир. Най-осезаем е на паваж, тогава направо си ебе мамата от тропане. При навиване на волана затихва. Когато колата е на място и разклатя волана наляво-надясно, също се дочува подобен шум. Лошото е, че се и усеща във волана при рязка смяна на посоката ляво-дясно и обратно. Държа да отбележа, че окачването е наред. Няма тръгнали и разлуфтени тампони и връзки. Вдигнах я на крик от двете страни, проверих външните накрайници, но нищо и там. Почетох квото имаше из форума за тоя проблем и съм почти съм сигурен, че е тая прословута пружинка и втулка на червячната връзка. Но от рейки не разбирам и си нямам и идея нито как да го оправя сам, нито как да проверя там ли е проблема. Познати със същия модел говорят и за болт на контрагайка, затягането на който прецаквало резбата и оттам - лошо. В същото време, на когото майстор съм споделил проблема в последните дни, всеки казва, че там е рисковано да се пипа. Въпроса ми - къде в Пловдив мога да отида и да бъда спокоен, че ще ми отворят рейката, ще я разглобят и ще могат да я сглобят отново, като решат и проблема? Отделно, тая проблемна пружина мога ли да я намеря по магазините за авточасти и досещате ли се за адекватен стругар, който да ми изработи тефлонова втулка? Много ме човърка тая работа с рейката, дразни ме шума, нощем го мисля преди да заспя, мира не ми дава. Четейки темите и не намирайки отговор или адекватно решение... или поне някой да се е похвалил с такова, започвам да се обезсърчавам. Вторият проблем - на студен двигател и 800-900 оборота има едно играене на светлините - фарове, плафона, подсветката на таблото, и вентилацията. Първоначално като я замерих, показваше 14.5. Вчера, обаче, я оставих за 15 минути на къси с работещо радио и трудно развъртя стартера. Проблема изчезва, когато оборотите се увеличат или се повиши температурата. Тук предполагам, че проблема е в четките на алтернатора, но бих искал и друг да сподели мнение, ако се е сблъсквал с подобен проблем. Имам човек, който разбира от тоци и каза, че ще смени четките и ще почисти колектора на нормална цена, но не искам да избързвам преди да чуя и друго мнение." Личните съобщения: "относно проблемите с алтернатора съм ти отговорил в темата за Сивика 7-ма генерация:http://forums.hondab...entry1057374626 Благодаря! Разговарях сега с един колега на работа, който ме насочи към майстор, намиращ се преди малко преди гробищата на рогошко шосе, вляво. Бил електричар и хондаджия и се занимавал с тия неща. Каза, че щял да смени четките и да почисти. Но тъй като не разбирам от тоци и генератори, как мога да проверя къде точно е проблема в алтернатора. Симптомите са същите, като при теб. За рейката - не съм изчел цялата тема (то ме хвана и шубе и изведнъж ми се прииска да си продам колата и да взема Лада), но вече от не един или двама чух за тоя проблем. Имаш ли идея къде да я закарам да свалят рейката и да я отворят? Хвърлих едно око и на поста ти с претрисането - и при мен го има твърдия съединител и треперенето. За сметка на тва превключва гладичко. Но напролет може би ще ида и аз да ме "оправят". За сега най-важното ми е кормилната уредба и алтернатора. Разговарял съм с шефа на сервиза на Хонда (бившия - сега се отцепи и работи частно) - "по рождение рейките на 7-ма генерация тропат, карай така няма какво да се счупи" - цитирам ти отговора му. Сервизът му (частния) се намира: от Пазарджишко шосе минаваш покрай Лукойл и завиваш надясно към руския пазар след 300-400м има пак десен завой - ей там някъде ако се огледаш ще го видиш има доста Хонди отвън. Казва се Сашо, знам че си прави на ново място сервиз. Ако се е изместил вече имам му телефона. Относно генератора свалете го и сменене всичко което съм споменал - няма да имаш повече проблеми с него докато колата е при теб. Задавай въпроси в общата тема - там ще получиш отговори, които ще са полезни и за другите колеги." Вчера оставих колата в Ончо, там я подхвахана и за около 2-3 часа проблема с алтернатора се реши. Нова диодна плочка и реле-регулатор с почистване на колекторите решиха проблема. Бързо и точно, доволен съм. Сега всичко свети, та грее. И парното и то не духа на пресекулки. Обслужих ремъците, вече и воя откъм алтернатора и всичките там ролки-мролки спря. Днес бях и при Сашо в сервиза му до руския пазар. Разказах му за кво иде реч и ме пресече. Обясни ми, естествено, че при всички 7-ци го имало и той не се наемал да я оправи, щото резултата шял да бъде същия и само щял да ми вземе 200лв. Плъзгача (№14) се сменял, както и част №3, №4, №1 и №2. Рисковано е болта (№2) да се натяга, щото обирал луфта, обаче можело да не започне да връща волана. При подмяна на №14 пък, луфта в пръта (№15) си оставал и пак си тропало. Сиреч или оставаш така или си купуваш нова. И след няколо хил. километра проблема пак е налице и си вътре с четирицфрена сума. Каза да търся Радо, който се занимавал изключително с рейки и сервизът му се намирал на Карловско шосе. Но за това малко по-късно. След темата с рейките се заговорихме с него за останалите проблеми на колата. И ми се изправиха косите... Турбото - слабо място, като проблема бил с лопатките на студената част. Клеясвали ли, кво им ставало и оттам проблема с гасненето, светването на разни лампи, забиването на носа и бла бла. При мен го има тоя проблем и първоначално го отдавах на затлачен горивен филтър. Все още не съм го сменил, че си чакам частите, но силно се надявам да е тва. А решението на проблема - чистене. Естествено, гаранция Франция, че няма да цъфне тва турбо като майска роза след 4-5-6 месеца. Другия вариант - втора употреба от 2004 модела. Там проблема бил отстранен и било по-сигурно така. Цените започвали от 200 и достигали до 700-800. Само за турбото, като демонтаж и монтаж си е отделно, разбира се. Друг вариант - хваща се отдолу с една кука турбото, докато колата е вдигната, и 20-тина здрави разклащания временно оправяли проблема. И последно - ново турбо. Което струва колкото колата, кажи-речи... Тръпки ме побиха. После дойде ред на датчика на на коляновия вал. Като дефектирал започвало пак тва гаснене и забиване на носа. Случвало се когато колата загрее. И други разни работи по датчика обясняваше, кога и при кви условия кво ставало, но приказките за турбината вече ме бяха втрещили и май не го слушах много внимателно. Решението - само оригинален датчик от Бултрако - 180лв. или нещо подобно. Пак без работа. И, разбира се, пак гаранция Франция. И накрая финиширахме с бавното подгряване на парното. Проблема - подгревателните свещи на водата. 300лв бройката от Бултрако отново, щото само оригинални имало. По три, тва прави 900 лева. И втория вариант е проблем в клапата, която изолира купето от външния въздух. Там проблема бил в няква пластмасова пишка, която се чупела и бум - честито, имате албанско парно. Повредата се отстранявала с нова пластмасова пишка, като достъпа се отварял след сваляне на бушоните. След всичко това не знаех как да се чувствам. Най-вече бях обезверен, че тва е моята кола и крайно разочарован... Щото и проблема със забиването на носа го имам, както и бавното загряване. Заораването на предницата го изпитах на 2-3 пъти вече. Настъпвам и подминавам 2000 оборота на първа и втора, превключвам на трета и пръдлжавам да настъпвам. И забива нос, гасне и светват engine check-а и лампата за подгревателните свещи. Изключвам от контакт, чакам някви секунди и паля отново. Жълтите лампи продължават да светят, но колата си върви. Наистина реших, че е затлачен филтър или дебитомер и си викам "с един нов филтър и почистване на дебитомера (което не е сложна процедура) всичко ше е наред, най-вероятно налягането на горивото към рейката идва слабичко след като мине през филтъра или не отчита добре въздуха и оттам ми обърква сместа." Впоследствие сипах МаксМоушън от ОМВ с добавка на Кастрол за прочистване, с идеята малко да поразкара гняста от филтъра. Сега, обаче, има едно прихълцване и под 2000 оборота, която съм на скорост и подавам умерено газ. Като усетя, че тръгва да ми прави номера, отпускам педала и пак натискам и всичко е ток и жици. Днес същата история, само че вместо да отпусна реших да напъна и резултата - отново жълти светлини на познатите места и никой под копака - угасна. Изчаках, запалих и тръгнах. После като слезна сигурно и лампите няма да светят. Интересното е, че това ми го прави само на скорост, независимо студена или загряла. На празен ход пред къщи в държах между 3000 и 4000 оборота, загряла, в продължение на 3-4 минути нямаше никакви отклонения в оборотите. Поддържа и си тъмжи. Пушек няма от дупето... и сега тия новини за турбото ми е*аха майката на кефа отвсякъде. Айде, датчик на колянов вал да е, пак се чисти. Уж. Майстора ми вика, че с чистене не ставал. Не можело и от Опелите със същия двигател да се ползва. Решението е да се изкихаш с 200 лева. Лошото е, че и бавно ми загрява парното сутрин в студа. Има едно 10-тина минути, докато започне да духа жегата и вътре стане сауна. До тогава си духа не студено, но хладно, като и трябват 4-5-6 минути на место, докато започне тва хладно да духа. Не съм проверявал водоподгревните свещи как са и що са. После вече няма проблем, поддържа си жегичката. Тръгнах от майстора до руския пазар и отидох при Радо с рейките. Там му казах същото, което и Сашо ми е разказа. И той отговори, че действително проблема е факт при тия 7-ци, но не искал да казва нищо преди да види рейката, от къде тропа, кво е що и тогава ще коментираме и обсъждаме. Каза ми и кога има свободен час, да съм я докарал да я вдигнем и да я огледа. Което, лично за мен, прозвуча като изказване на далеч по-сериозен човек. Не отрича и не потвърждава преди да е навлезнал в същоината на нещата. Съставям си такова мнение, от гледна точка на това, че в областта, в която и аз работа (медицина), нещата са много подобни. И никой адекватен лекар не би се наел да отрича или потвърждава без да е погледнал и обследвал. Та малко ми възвърна вярата тоя човек. Като цяло, обаче, ми е кофти и тъпичко, щото с голям мерак я избрах тая кола и като се качих и я покарах малко ме грабна и реших, че тва е возилото. Дано не се окаже обратното... Помагайте и споделяйте мнения относно проблемите ми, ще съм ви признателен. А и ще внесете малко спокойствие в изтезаната ми днес душа.
  22. Благодаря за преместването. Усетих се, че не е в правилния подфорум, ама късничко. Днес взех един мултицет та замерих зареждането и показваше едни колебливи стойности от 13.8 до 14.2. , но не и повече. Побравхме и зареждането на един колега с дизелов Фокус - там работата беше от 14.6 до 14.75. Странното е, че запалена студена двигателя си мърка и едновременно с тва се чува един добавен шум откъм пистовия ремък и алтернатора - не постоянно, а на амплитуди, съвпадащи с примигването на дветлините. И като поработи така известно време, шума спира и остава само по-слабо примигване. Забелязах тази сутрин, че и парното така духа, на амплитуди. Отделен е въпроса, че акумулатора не зарежда добре, т.к. трудно запали (имаше и мъгла, беше студено). А добавки има и за прочистване и за зимни условия в нафтата, която пък е MaxxMotion на OMV. По въпроса с рейката - днес отново, забелязах, че като катеря наклон тропа по-малко. Еле пък ако взимам ляв завой на същия баир. Изхождайки от написаното по темата, започвам да се чудя дали не е преебан плъзгача.
  23. Здрасти на всички!Наскоро и на мен ми се дръпнаха очичките с един двуврат дизелов Civic ot 2003-та година. Безкрайно доволен съм от работата на двигателя и скоростната кутия за близо 300-те й километра, които й навъртях последните 3-4 дни. Окачването е стабилно, возията е стабилна, мек волан. Отвън всичко е чудесно, интериора и най-важните уреди са с много добре съобразено местоположение, чувстваш се комфортно, всичко ти е удобно и шофирането се превръща в удоволствие. Пък база за сравнение имам и с други японски коли. Доволен съм. Но няколко проблема ме мъчат и мен, както, забелязах, и други собственици на точно тоя модел.На първо място седи проблема с кормилния механизъм. И при мен го има тва лопане, тропане и чукане по малки неравности. Шума определено го чувам близо до щита на двигателния отсег (за разлика от тоя при разбито окачване - ниско долу), не толкова басов, колкото от носач/шарнир. Най-осезаем е на паваж, тогава направо си ебе мамата от тропане. При навиване на волана затихва. Когато колата е на място и разклатя волана наляво-надясно, също се дочува подобен шум. Лошото е, че се и усеща във волана при рязка смяна на посоката ляво-дясно и обратно. Държа да отбележа, че окачването е наред. Няма тръгнали и разлуфтени тампони и връзки. Вдигнах я на крик от двете страни, проверих външните накрайници, но нищо и там. Почетох квото имаше из форума за тоя проблем и съм почти съм сигурен, че е тая прословута пружинка и втулка на червячната връзка. Но от рейки не разбирам и си нямам и идея нито как да го оправя сам, нито как да проверя там ли е проблема. Познати със същия модел говорят и за болт на контрагайка, затягането на който прецаквало резбата и оттам - лошо. В същото време, на когото майстор съм споделил проблема в последните дни, всеки казва, че там е рисковано да се пипа. Въпроса ми - къде в Пловдив мога да отида и да бъда спокоен, че ще ми отворят рейката, ще я разглобят и ще могат да я сглобят отново, като решат и проблема? Отделно, тая проблемна пружина мога ли да я намеря по магазините за авточасти и досещате ли се за адекватен стругар, който да ми изработи тефлонова втулка? Много ме човърка тая работа с рейката, дразни ме шума, нощем го мисля преди да заспя, мира не ми дава. Четейки темите и не намирайки отговор или адекватно решение... или поне някой да се е похвалил с такова, започвам да се обезсърчавам.Вторият проблем - на студен двигател и 800-900 оборота има едно играене на светлините - фарове, плафона, подсветката на таблото, и вентилацията. Първоначално като я замерих, показваше 14.5. Вчера, обаче, я оставих за 15 минути на къси с работещо радио и трудно развъртя стартера. Проблема изчезва, когато оборотите се увеличат или се повиши температурата. Тук предполагам, че проблема е в четките на алтернатора, но бих искал и друг да сподели мнение, ако се е сблъсквал с подобен проблем. Имам човек, който разбира от тоци и каза, че ще смени четките и ще почисти колектора на нормална цена, но не искам да избързвам преди да чуя и друго мнение.Третият проблем - реотаните на джама отзад не работят. Огледах ги, видими прекъсвания няма. Ако на някого му се е случвало, нека сподели къде да оглеждам за евентуални проблеми по окабеляването. Пластмасите овътре по капака не изглеждат да са сваляни и да е имало някакви интервенции. Същото важи и за гуменото уплътнение от капака към купето. Бушона на релето в двигателния отсег също е читав.Благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...