Jump to content

ctnstn

Фен
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About ctnstn

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  '03 Civic 1.7 CDTi 3d
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Пловдив
 1. и през двете една и съща грешка. включително и мобилната версия на форума.
 2. Уважаеми модератори, от известно време насам логването във форума, ползвайки информация от фейсбук не работи. при опит дава следната грешка: "App Not Setup: The developers of this app have not set up this app properly for Facebook Login".Моля, оправете проблема, тъй като (може и да съм единствен) ми е доста по-удобно по този начин, много лична кореспонденция ми заминава, която съдържа доста полезни за мен съвети, мнения и обсъждания, както и начини за контакт с различни хора, с които можем да сме си полезни. Предварително благодаря!
 3. все оше го има проблема. рових по разни други форуми и квото ми покаже чичо гугъл по тоя въпрос, но никъде едно мнение.
 4. нещо не сработва логин-а от фейсбук... до днеска бях се логнал оттам на домашното ПеЦе - по-удобно ми е и цялото инфо си иде оттам. за кво реших да се излизам, та да проверявам телефонен номер в личните си съобщения?! като цъкфна на синото "f" ми показва "App Not Setup: The developers of this app have not set up this app properly for Facebook Login" и ям големия дедов *уй... дайде идеи как да го оправя, доста по-удбоно ми е от фейса.
 5. Аз пък ше се разпиша относно проблемите с егр-то и вакуумите, турбота и запекли лопати на вариабилната геометрия.Тва което направих беше да затапя егр клапана - планка на изпускателния колектор. Плановете занапред - сваля се всмукателния колектор, егр-то пада, клапаните колектора се блокират в отворено положение, пада соленоида на егр-то (В). Сваля се турбото, чисти се, прокарва се вакуум от него директно към всмукателния колектор с бууст контролер някъде по средата, пада соленоида на турбото (А). Тва ше опрости системата и предполагам, ше спрат проблемите с дефектирали соленоиди, високо напрежение, ниско напрежение, боклуци в турбото и куулера и с'екви други гадости. Ровичках из схемите и не видях вакуум помпа, иначе директно там бих заврял вакуума на турбото.
 6. Само да поясня, че малко неясно звучи в поста ми - след като парте минат през съда, маслото кондензира и въздуха се връща в колектора, не парите.Като цяло, да, идеята е да се елиминират тия мазнотии и гнусотии. При мен шлаух нЕма, просто изхвърлям гомната редовно. Чел съм, че друга идея на тия съдове е да се отбременява голямото налягане при двигателите с принудително пълнене, като част от въздуха се изпуска в атмосферата.
 7. Т'ва е решението на всички проблеми със запушени, клеясали, овъглени и бла бла турбота. Друга интервенция, която смятам за задължителна е доработката на картерната вентилация. Серпентините от старите Жигули-та вършат добра работа. Други вариант е или съд за картерна вентилация, на който цените варират между 60 и 120лв. или самоделен вариант. Изработката е от проста по проста: взима се най-обикновен метален съд с паралелелпипедна или цилиндрична форма, да речем с дължина 20см. На горната основа на цилиндъра (избрали сме цилиндър), се разпробива една дупка, монтира се щуцер, който се уплътнява добре от него се пуска маркуч, който да бъде с дължина около 2/3 от дължината на целия съд (примерно 15см в случая). По страничната стена на съда се пробива втори отвор, близо до горната основа на съда (примерно 2-3см под горната основа). Там също се монтира щуцер. На още 2-3см под щуцера, вътре в съда и около маркучето, се монтира метална оплетка от неръждаваема стомана, която да се простира на около 1/2 от дължината на съда по целия ми диаметър. Над нея се поставя филтърна хартия. Целия съд се монтира някъде по средата на маркуча за вентилацията. Целта на занятието е маслените пари и всички други гомна да кондензират по дъното на съда и в оплетката, филтрират се през хартията и отново влизат в главата. Мисля, че съм чувал и вариант да се отвеждат свободно в атмосферата.Моята кола се радва вече на чист въздух без сажди и масло.
 8. Маслото уж е добре на студен двигател, малко под макса, но пое още 200-300 милилитра. След като загрее си има един постоянен шум от работата на двигателя, приличен на вой. Оставам с впечатление, че е нормален. Изчезва/намаля тва простъргване, за което говорех в горния пост. При студен двигател е между 2000 и 2500 оборота. Интересно е, че се чува някакси по-близко до щита на купето и повече одясно. Турбото пък е напред. Тия дни като ходя да центровам предницата (едновременно с рейката и шок тампоните сменях, та не съм центровал още) ше кажа на майстора да се заслуша и да си каже експертното мнение.
 9. Молибденова е смазката, която ползвахме. Запазва качествата си при -20 до 150 градуса. Образува филм по повърхността и предотварята контакта между триещите се повърхности.Днеска сутринта като запалих колата и подадох газ да тръгвам 4-5 минути след стартирането на двигателя, в диапазона между 2 и малко и 3 (мало по-рязко натиснах газта, не ми е навик рано сутрин и на студен двигател) се чу един шум като вой. Дизелов е двигателя. Въпроса ми е към другите колеги с дизелови двигатели - и при вас ли звука от двигателя е по-басов и масивен? На предишната кола (Пежо 206 2.0 хди) двигателя звучеше малко по-мазно и тихо...Проверих маслото, уж беше в норма, повече към максимално, ама вече беше позагряла колата. Довечера пак ше слезна да видя.Опасявам се само да не е от турбото, че иначе лошо. Помислих да не би да не му достига масло като е студена, защото като покачи температурата, тоя вой спря.Месинга е изпълним само при точно снемане на оригиналните размери и много добър стругар/фрезист.
 10. По проблема с тропащата рейка. При мен се оказа, че е износен и десният външен накрайник и шок тампоните на амортисьорите. Смених ги, позатихна, но не изчезна напълно тракането. Решенеието на проблема, де факто, е много просто. Рейката се сваля и разглабя стъпка по стъпка, следвайки инструкциите в инструкциите за ремонт. От тук се поръчват части 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9 и 14 на обща стойност от около 160лв., купува се хубава грес и се пристъпва към работа. При самото разглобяване на рейката се откриват пластмасови "стружки" от плъзгача. "Кожуха" на рейката, както и уплътнението с маншоните се почистват хубаво с обезмаслител за спирачки. Същото важи за пръта на рейката. Червячния меганизъм не се пипа. Важното е да паднат всички боклуци. Нанася се обилно количество грес на вече почистените части. Всичко се сглобява с динамометричен ключ според упътването. Воала, имате недрънчаща рейка. Вариант за следващото сервизиране е изработката на месингови плъзгач (14) и водач (3), тъй като оригиналните са поластмасови и се износват значително бързо. При мен целта беше да възстановя напълно "окчаването" на пръта на първо място. Второ - поради силното износване на елементите, нямах възможност да снема точни размери и трето - не можах да си намеря стругар, който да ми ги изработи. Вероятно при следващи симптоми на износване, ще се юрна към София. Относно проблема с корите на вратите - опитах да лепя с поксипол, със секундо лепило, с винтозаместващо лепило, с епоксидна смола. Нищо не сработи, при опитите да закопчая щипките, всичко се раздробяваше. Едната врата беше малко по-пострадала, за щастие на места, на които не беше от особено значение (щипките от далечната и близката страна на вратата точно под стъклото). Вратата прилепваше плътно и без тях. За да елиминирам тракането ползвах силикон, като направих на мястото на липсващите стойки за щипки големи топчета силикон и ги оставих да засъхнат до едно средно положение. При монтаж на кората изсъхват напълно и хем държат, хем елиминрат вибрациите в зоната. За следващите сваляния си направих инструмент, подобен на пластмасовите щанги - изрязах парче стомана и го огънах в подходяща форма за функцията му на лост и изрязох канал с вид на обърнат конус, в който щпката влиза и постепенно се свива. Проблема с грешката още не съм го мислил, най-вероятно като се стопли напролет ще се хващам да проследявам вакуума към А сензор, ще замеря окабеляването и ще действам.
 11. Някой сблъсквал ли се е с проблема със счупените държачи на шипките на корите на вратите? Вчера разглабях шофьорската врата, за да си оправя моторчето на централното и докато махах кората на вратата, на 3 или 4 места вложките на щипките се откъснаха. Две от тях са цели, другите две са на парчета. Ясно е, че трябва да се залепят и да се пробва да се закачи кората пак посредством щипките, но... дайте предложения за качествен и надежден адхезионен материал. В себе си имам само Поксипол, но не съм сигурен колко ще държи. Уж го дават стабилен. Единствения ми опит с него е да лепя емблеми на старата кола.Другия вариант, за който си мисля, е да разкарам счупените вложки нацяло и (вратата е и обезшумена вече с битумна лента), за да елиминирам възможно тракане на бастисаните места, да цвъкна едно топче силикон, което да играе ролята на буфер на мястото, след като изсъхне.Ако имате някакви други предложения - споделяйте.Междувременно, с облицовката на вратата, нещата доста утихнаха, дори само при затваряне. Ползвах битумна лента от Бриколаж 15смХ10м, на външния и вътрешния лист на вратата, а зад тонколоната набутах пирамидна полиуретанова пяна. Въпреки, че е гола и не съм я пробвал по паваж, дори само при затвареня вратата не издава дразнещите тракащи звуци, а се чува само един стабилен басов тон от хлопването. Много яко. Тонколоната смених, като разкостих старата и от пластмасовия ринг с малко силикон си направих фланец за новия говорител. 16.5см събира перфектно.На пролет ми се върти и идея да сваля мокета на пода в купето и багажника, да наложа и там битумна лента и върху нея някаква вата с по-голяма плътност (примерно 5 и нагоре кг/м^2) и същевременно достатъчно тънка.
 12. Ето го отговора на проблема ти с грешката.Снощи четох из един английски форум за проблмите на един младеж със същия двигател. След няколкократни засичания на грешки и въртели отстрана на тамошното представителство на Хонда, сменено турбо, МАР сензор, ЕGR клапан и още една камара работещи части, се оказва, че проблема е действително в EVRV-то. До тук добре, само не знам къде да го търся тоя клапан. Дали в евро07 или аутохелп би го имало или да ходя в Бултрако да търся? И каква е горе-долу цената.
 13. Трябва да смъкнеш волана максимално надолу. След това изваждаш гладката пластмаса, която опасва километража отпред пред прозрачния плексиглас. Аз го направих като натиснах малко с пръсти и го плъзнах напред. Предполагам може да стане и с пластмасова щангичка или с плоска отвертка и парцал. След като я извадиш, развиваш трите болта на таблото - един отгоре и два отдолу. Внимавай да не ги изтървеш, че се завират навътре и няма вадене после. Следващата стъпка е да извадиш таблото - дърпаш първо горната част, след това останалото излиза. Има две букси отзад, пак в горната част. Вадиш ги и си ти. Лампите се сменят като врътнеш фасунката до освобождаване, а самите крушки излизат с дърпане. Тва е цялата хамалогия. Относно оригиналната инсталация, аз съм с една продълговата женска букса. Не успях никъде да намеря такава. Ето ги моите букси и плейър: http://imageshack.us/photo/my-images/203/u5l5.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/96/f3y9.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/600/h3zr.jpg/ Шо се касае за проблема с двигателя и грешките: Ислиза ми P0238 - Boost Pressure Seonsor Circuit High Voltage. Чистих го днес, но проблема остава. Утре ще го свалям, за да замервам кабелите. Лошото е, чеможе да е и проблем в сензора, ЕСМ-а и накрая и в надува на турбото. В края на седмицата пък ше свалям турбо, интеркулер и тръбите за чистене. Да видим какво ще излезне.
 14. Аз си взех от тук http://www.avitel-bg.com/acv_1130-02 - доволен съм.От същото място си купих и адапторна рамка-доста пилене падна,докато я напасна,но стана.Реших, че най-сигурно ще е ако сам се оправя с тия букси, понеже в няколко магазина ми предлагаха някакви неадекватни решения - уж са Хонда, пък не пасва, уж за Pioneer, пак не пасва. За това си взех две женски евро букси с изведени кабели. Сега ми трябва схемата на буксата на оригиналното радио. Имаше тук във форума някъде линк към един руски сайт с описание на различни плейъри и кви ремонти услуги предлагат за тях, ама не мога да го намеря. Не знам руски и не се сещам как да го потърся и в Google.
 15. Я кажете какъв тип се води буксата на оригиналното радио. При мен e Pioneer. Другия плейър, който искам да сложа е Blaupunkt с евробукса и нещо не успявам да си намеря тва, което ми трябва от нет магазините...
×
×
 • Create New...