Jump to content

cinkata

Фен
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

cinkata last won the day on September 19

cinkata had the most liked content!

Community Reputation

33 Neutral

About cinkata

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  HONDA CR-V RD1, HONDA RIDGELINE
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Lovech

Recent Profile Visitors

527 profile views
 1. Нямам представа за поведението на (5)-а предавка, еле пък за нейното забраняване/разрешаване. Ще споделя с Вас нейното странно държание: При скорост около 80км/ч. се включва това творение на японския инженер и оборотите на мотора падат рязко на 1200. При скорост 90-110 км/ч. оборотите на мотора достигат до 1600 и до там! При подаване на газ за изпреварване в този скоростен диапазон - оборотите скачат на 2000 и не се повишават повече. Най-вероятно се касае за някаква софтуерна нактройка, дето различава коя кутия къде е монтирана. Дали на бегачка "сивик", или на лениво старческо возило тип "пикап".
 2. Благодаря за искреното пожелание!! Жив и здрав бъди! Но, да не превръщаме уважавания форум в изповедалня на здравословното ни състояние. И така-следващ проблем: При опит за смяна на запалителни свещи се натъкнах на язовири от масло в отворите в които стоят. Лулите, които са и бобини работят незнайно от кога в тази среда(потопени). Поръчах нужните уплътнения, но не знам дали има някаква тънкост при замяната им.
 3. Да, вече вярвам... Може ли да помоля за услуга? Ако никнейма ти във форума отразява страстта ти към риболова, моля да ме поканиш някой ден на избрано от теб водохранилище и да споделим приятните мигове покрай опитите за хващане на риба. Мисля, че ще включват връзване на куки, мятане на захранка, пиене на бира(студена) и приятелски разговори. Вече не съм същия, прости ми острия тон. Предварително благодаря!
 4. Странно-не съвсем, страшно Да! На 18.09.21г. поставена категорична диагноза"двустранна дискова херния и пареза на десен крак". Достатъчно ли е разяснението? След изключително тежка хирургическа намеса започнах да се уча да ходя отново. Днес на 27.11.21г. вече мога някак да докретам до Пикапа. Няма такъв кеф-подкарах го с почти безчувствения си десен крак и вече имам надежда. .... Достатъчно ли Ви е, или още трябва да се обяснявам за реакцията и поведението си във форума...
 5. Чест и почитания CARPERA, но моят житейски път приключи!!! Щеше ми се да мога да допринеса с нещо положително, но не! Останалото е история и Вие някой ден ще си говорите за оня с "Риджлайн" - а. Сбогом!
 6. Моля администриращия този уважаван от мен форум да изтрие(заличи) всичко написано и изказано от мен, в едно с профила ми! Благодаря предварително!!!
 7. Да, нещо не е наред тук и това е моето безпрекословно следване на указанията в "презрения сървис мануал" - така добре посочен и заострен към моето внимание от уважават съфорумец! Та какво е това регулиране на клапани на мотор предназначен да работи на бензин с монтирана алтернативна горивна система-Еми съвсем естествено!!! Термодинамичните процеси протичащи в мотора снабден с друг вид гориво, различен от проектирания, изпитан и вложен от производителя, а именно "ХОНДА" са свързани с някои условности касаещи тахната дълговечност. 1. По-къс живот(в моточасове) поради различно термично натоварване не предвидено от производителя 2.Несъвместимост на повърхностите(бутала, клапани, водещи втулки на същите) със последващите химически съединения следващи горенето на източници на енергия различна от бензин. 3.За да не спамя и аз темата ще кажа: Автомобилът е един! И той е на бензин! Всякаквите опити да бъде принуден да работи на различно от бензин гориво са обречени на бавна и мъчителна агония, съпроводена с даване на пари по знайни и незнайни "корифеи" в алтернативните горива! 4.В заключение да кажа: Никой не е по-умен от конструктора(създателя на Вашия 10-годишен Нов автомобил), затова следвайте и четете какво Ви пишат създателите му!
 8. От тук насетне, ще чета "шибания мануал" - както го нарече уважаемия съфорумец и ще се ползвам от неговите предписания.
 9. Това е разхода при 80% градско в Ловеч, не знам дали е съпоставим с "градско" в друго населено място с по-натоварен или по-разтоварен трафик.
 10. За "чисто градско" - Обещано! 

  За другия разход-след 10 минути

 11. Поднасям огромно извинение на всички включили се в темата за превключването!!!! Изказвам и благодарност за постовете Ви!!! В крайна сметка проблема съм го създал аз, воден от незнанието си и не познаването на начина на смяна и последващо замерване на нивото на течност в автоматичната кутия. А, именно: източихме течността, измерихме колко е изтекла и доляхме същото количество. Проверих на "клечката" нивото и видях че е между двете дупчици. С това сметнах задачата за приключена. Да ама не!!! Днес изгледах доста клипове за смяна на течност в автоматична кутия на "риджлайн" и видях къде съм се осрал!!! Нивото след смяна се мери при работещ мотор и селектор в положение "Р". Пък аз го мерих на угасен мотор.... Преди около два часа долях още 400мл. течност и О ЧУДО!!!
 12. Усещането е все едно някой натиска спирачката за част от секундата точно в момента на превключване. Няма "забива не на муцуната", а е като леко дръпване за опашката
 13. Не знам дали тук е мястото да задам въпроса си относно поведението на автоматичната трансмисия на пикапа ми, но изчитайки темите във форума не открих инфо за конкретния автомобил. Та на въпроса: 5 степенен автомат... от 1 на 2 превключва направо незабележимо, от 2 на 3 има като чели едно леко забавяне, от 3 на 4 пак неусетно превключване и от 4 на 5 пак неусетно. Наблюденията са на равно, добре асфалтирано шосе и не се влияят от температурата на мотора (студен-топъл) - все еднакво поведение. Няма абсолютно никакви шумове от трансмисията (стържене, щракане, свистене, бърбочене и бог знае какво още) - пълна тишина! Нормално ли е това или не?
×
×
 • Create New...