Jump to content

Ironstone

Фен
  • Мнения

    237
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Ironstone

  1. Ironstone

    Автокаско

    Значи днеска отивам в БулИнс централата да ми изплащат щета. Преди месец някое лице ми размазало единия калник и ръб на предна дясна врата на паркинга в Мола. За боя и тенекиджийски услуги за тоя калник броих 180 лв. От БулИнс ми изплащат 17 лв. с мотива че преди това на калника била маркирана драскотина. Та да питам има ли смисъл да продължавам с това автокаско. Ако съм само с гражданска ако стане нещо и дригия е виновен той ли покрива щетите от неговата гражданска и как става това? Ако аз съм виновен плащам си всичко нали? Какъв е рискът от организирана кражба? Благодаря предварително.
  2. Аз съм още с първите комплекти, които си купих сам в живота си, летни фулда екоконтрол 14-ки (в тая класация ги препоръчват) и зимни марангони. Нямам чак такъв опит, а не съм ги карал толкова много (около 10 000 км), но от фулдата съм много доволен. Зимата в най-големия сняг нямах особени проблеми, но пък карах внимателно и за марангонито нищо не мога да кажа.
  3. Въпрос: Какво по дяволите е BAJA 1000? Отговор: Дедото на всички състезания в пустинята... Тежко изпитание по маршрут от 2073 километра пресечен терен преодолян от нашия отбор 6 часа преди максималния краен срок. Само 40% от четириколесните участници в състезанието са оцелели до края като много от специално модифицираните возила с окачване и мощност около три пъти това на Хонда дори не са завършили състезанието. ДОПЪЛНИТЕЛНИ МОДИФИКАЦИИ НА HONDA RIDGELINE ЗА СЪСТЕЗАНИЕТО POWERTRAIN * Air intake by Unique Metal Products (UMP) * Severe-duty engine, transmission and differential cooling * Dual Optima® batteries with isolator switch * Hondata calibrated PCM * Exhaust system fabricated by Prototype Racing CHASSIS/SUSPENSION * Custom shock absorbers by King Off-Road Racing Shocks * Howe Performance Power Steering high-capacity fluid reservoir and cooler * 17-in. American Racing ATX all-terrain wheels * 285/70R17 BFGoodrich Mud-Terrain T/A tires EXTERIOR * Underbody skid plates * Front and rear nerf bars * Dual spare wheels and race jack * ATL 26-gallon safety fuel cell * Baja Designs HID Sol/Tek auxiliary lighting system INTERIOR * Beard custom race seats * Crow 5-point safety harness * Fire Bottle on-board fire suppressant system * Lowrance Baja Global Positioning System (GPS) * PCI radio communications * Auxiliary gauges * PowerTank™ on-board air tool system * Driver and navigator filtered cool-air breathing system * Survival supplies and first aid kit
  4. Ехм англичанките изобщо предлагат ли се с 1.6 115 к.с. двигател? Да не става въпрос за D16Y3 113 (някъде пише 116) к.с.??? Или 1.5 114 к.с.?
  5. Тази седмица (24-28 март) Хонда провежда тестове на авангардни системи за сигурност (Driving Safety Support Systems*1 (DSSS) и Advanced Safety Vehicle (ASV) ) по пътищата на Япония. Тестовете са част от проекта на японското Министерство на земята, инфраструктурата и транспорта, Бюрото за туристически пътен транспорт и Обществото за универсално управление на трафика (под контрола на Националната полицейска агенция). В тестовете участват Nissan Diesel Motor Co., Ltd., Fuji Heavy Industries Ltd., Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation и Honda Motor Co., Ltd. Целта на проекта е да тества и събере данни от технологии, осигуряващи комуникации между автомобили, мотоциклети и пътната инфраструктура, целящи превенцията на често срещани инциденти на пътя. Хонда ще участва със скутер Forza и автомобил Odyssey оборудвани с Хонда DSSS технологии. Driving Safety Support Systems (DSSS): Системи, които осигуряват на водача аудио и видео информация. Advanced Safety Vehicle (ASV): МПС оборудвано с авангардни технологии в подкрепа сигурността на водача и другите участници в движението. Технологиите се развиват в рамките на проект под надзора на гореспоменатото японско министерство и с участието на бизнеса и академичните среди. В момента е в четвърта фаза (2006~2010).
  6. Токимемотака Мекаликушимору
  7. Ironstone

    Acura Tsx 2009

    Новата Acura TSX бе представена на автошоуто в Ню Йорк. 2.4 литров четири цилиндров DOHC VTEC двигател 201 к.с. Стандартното оборудване включва електрически стъклен покрив, двузонов климатроник, кожен салон, елетрически пакет стъкла/огледала/централно заключване, премиум аудио система със седем тонколони (с CD, AM/FM и XM® радио), Bluetooth® HandsFreeLink®, USB порт и AUX жак. Наличен е и специален избираем технологичен пакет, който включва: AcuraLink® Satellite Communication System Acura Navigation System с гласово разпознаване™ AcuraLink® Real-time traffic (следене на трафика в реално време) Traffic Rerouting™ AcuraLink® прогноза за времето Аудио система: 415 watt, 10 колонки Acura/ELS™ Premium Surround Sound System с DVD-Audio по дизайн на наградения с Grammy® продуцент и инженер Elliot Scheiner. Сред характеристиките за безопасността на пътниците е и Advanced Compatibility Engineering™ (ACE™) структура на купето. Новата Acura RL идва с нов 3.7 литров шест цилиндров двигател с мощност 300 конски сили, който е първия SOHC двигател на фирмата, които използва VTEC valvetrain actuation for both the intake and exhaust valves ( ополозотворяване и на клапите за обогатяване на горивната смес и на тези за освобождаване на изгорелите газове; да ме прощавате, но в момента не се сещам за коректен превод).
  8. Ironstone

    Потребител Номер 5000

    По молба на Shadow^Dancer (хаха внимавай какво си пожелаваш !!! ) направих един бърз check на данните към днешна дата. Прилагам информацията с данни за растежа на потребителите в 19 форума на феновете на различни автомобилни марки (Хонда включително). Замерванията са направени на 7.06.2007 и 18.03.2008. Прави впечатление експлозивното увеличение на броя регистрирани потребители във форумите на Ланчия, Мазда и Сеат погледнато в проценти. И докато за Ланчия и Сеат това може би не е изненадващо с оглед на ниската стартова база и може би последвалата нормализация, то Мазда форума направо претрепва коча с лопата. Хонда е на 9 и 11 място като процентен растеж и номинална стойност (брой нови потребители). Лада са на дъното с 3.4% или само 114 души нови фенове за разглеждания период. Единствено в Мерцедес форума твърдят, че дават данни само за регистрираните активни потребители. Извадката не взима в предвид датата на създаване или промяна във форумите или други фактори и събития, които може да влияят на броя регистрирани потребители. Данните са от непредставително проучване на IRONSTONE RESEARCH LIMITED. All rights reserved.
  9. Ironstone

    Среща с унифомените

    Ми то в ЗАКОНА има наказание за каране с прекалено бавна скорост и затрудняване на движението. Затова и на магистралите минимума по закон е 50 км/ч.
  10. ;) Само като си го представя тоя мармот и се попикавам от смях
  11. Благодаря за инфото, и аз имах подобни нерадостни предположения.
  12. Значи снощи направих обратен завой на Орлов мост, нямаше много движение и аз се бях отнесъл нещо и минах на червено. Какъв е шансът да ми пратят призовка или нещо, нали има камери там. Май санкцията беше 10 точки и глоба ако не греша. Благодарско предварително.
  13. Да, повечето снимки са от Солун според мен. Там е бъкано с хонди. Дори съм виждал няколко с японски тунинг от modulo и други дъщерни форми на хонда за after-market модификации... Ама и асфалта в Солун е като стъкло, в добрия и в лошия смисъл на думата.
  14. Не би трябвало да са проблем, аз преди година блокирах амортисьор и моя майстор ми намери и сложи газови за няколко дена. Ама и двамата вече не помним каква мярка бяха.
  15. Продажбите на нови автомобили продължават да се покачват От: Румен Соколов Investor bg 13.02.2008 16:46 Над 1000 нови автомобила, камиони и автобуси повече са продадени през януари тази година в сравнение със същия месец на 2007 г., показват данните на Съюза на вносителите на автомобили в България (СВАБ). В първия месец на 2008 са продадени 4309 броя спрямо 3209 за януари миналата година, което представлява ръст от 34,28 на сто. Увеличението е по-голямо от отчетеното през цялата минала година. Продадените през 2007 г. нови автомобили, камиони и автобуси бяха 55 336, като надхвърлиха продажбите от 2006 г. с 10 036 броя или 22,15 на сто. Продадените нови леки автомобили през януари са 4039 броя, като повишението е с 31,7%. Отново, както и в предходните две години, Тойота е най-продаваната марка лек автомобил в България с 452 броя през януари, което й дава 11,19 на сто пазарен дял сред членовете на съюза на вносителите на автомобили в България. Втора остава марката Форд с 413 продадени автомобила или 10,23% дял. Както и през миналата година първият месец на 2008 е силен за Фолксваген, като за периода у нас са продадени 402 автомобила, а делът на марката в страната за януари е 9,95 на сто. Следват Опел с продажби на 356 броя, Пежо с 334 нови автомобила и Дачия с 278. Ситроен и Шевролет също отчитат добър месец със съответно продадени 242 и 203 нови автомобила. Десетката се допълва от Рено със 167 продадени броя през месеца и Шкода със 150. Без продажби през януари тази година са Ягуар, Корвет, Дайхацу, Ланчия и Пиаджио. По един продаден автомобил отчитат Хамър и Кадилак. Увеличението на продажбите на нови автобуси и камиони е с малко над 90 на сто до 270 броя. Тук през първия месец на годината доминираща марка е Ивеко със 119 продадени броя, от които четири автобуса. Мерцедес отчита продажби на 82 камиона, а купените в страната камиони Волво са 53. Продадените през януари нови мотоциклети са 15, като най-много са от марката Пежо - 10.
  16. Понеже вече получавам няколко лични съобщения с въпрос относно техническият ми гений и дали в горепостната фраза има истина, искам да уточня - това НЕ Е вярно, не ми е известно ECU наистина да има такива способности. Неуместен черен хумор от моя страна. Всички прилики с действителността са случайни. Само ECU-то на моята кола декомпозира купето и то само при сблъсък с други обекти. Моля, не ми пращайте повече съобщения с въпрос на тази тема.
  17. Препоръчвам сервиз "Друмник" на бул. "България" посока околовръстното след кръстовището с "Каблешков". На мен ми го препоръча един приятел след като си пре*** окачването в два отделни инцидента (аз съм с англичанка). Беше ми спешно, а и сервизът ми беше близо. Потърсих повече информация за този сервиз в интернет и от познати и повечето мнения са единодушни че: - сервизът има добра репутация - разбират си от работата - вземат скъпо Сервизът специализира в ремонти на ходова част, гуми, джанти, реглаж фарове и смяна консумативи. Оказа се, че имам сериозни проблеми. Прилагам списък на частите, които смених и единични цени без ДДС. Списъка ми го изкараха хората печатно на лист хартия в една таблица с печат и подпис на фирмата след ремонта. Частите ги намериха и поръчаха те още същия ден като докарах колата и я видяха. Колата я оправиха за два дена. Пак да напомня става въпрос за англичанка и цени без ДДС: носач преден десен -126 лв. шарнир болт ляв - 32.50 лв. спирачен диск преден - 59 лв. предни дискови накладки 62.50 лв. накрайник кормилна щанга външен - 30.80 лв. РЕМОНТ ХОДОВА ЧАСТ - 175 лв. Регулиране ъглите на сходимост на ходовата част - 29 лв. регулиране фарове - 12.50 лв. ---------------------------------------------------------------------- Всичко с ДДС 742 лв. Сайт на сервиза Друмник Ако имаш финансите можеш да разчиташ, че там ще ти оправят колата професионално и в разумен срок.
  18. Ужас Ама така става като не знам думите на български Повече нема да пиша по въпроси извън моите компетенции
  19. Момчета не съм техничар, ама на tuning форума имаше въпрос как работи vtec и аз "много компетентно" се изказах. Кажете ми дали съм писал правилно, ако не да взема се поправя... Надавям се не съм се изложил или нещо...
  20. Официални снимки на ХОНДА RA108
  21. Ironstone

    Фиат 500

    Хммм Шефе да си призная следях какв
  22. Ironstone

    Фиат 500

    Добър сайт са направили за целтаhttp://www.500.fiat.bg/Видео конфигуратора е много интересен. От Бултрако естествено спят онлайн
  23. Експериментален Хонда двигателНа The Tokyo Auto Salon дъщерната компания на Хонда Mugen представи експериментален двигател в купе версия на Сивик седан. Civic Type-RR (панели от карбон, други иновативни елементи) е задвижван от версия на двулитровия четирицилиндров двигател K20A. Двигателят е напомпан до 2,157cc с мощност според производителя от 260 к.с. . Автомобила е снабден с 6-скоростна ръчна скоростна кутия. Колата е с предно предаване през диференциал с ограничено приплъзване (ехм, груб превод на limited-slip differential). Освен че е с подобрени спирачки, окачване, амортисьори и прочие, колата е снабдена и с I-TCMS или Intelligent Tire Condition Monitoring, система, която следи не само налягането, но и температурата на гумите. Така е, който не чете
×
×
  • Създай нов...