Jump to content

dirigenta

Фен
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно dirigenta

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Honda Civic D14A8
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Varna
  1. D14A8 англичанка 90кс с инжекцион ФОБОС2 градско във Варна - 11-12л/100км извънградско - 8/100.
  2. Да оправят се с почистване, разглобяваш ги внимателно и почистваш контактната повърхност с шкура например. Първо пробвах по мързеливия начин само с контактен спрей без да ги разглобявам, но нищо не се получи.
  3. Здравейте колеги днес си смених фара на сивика с фар втора употреба, но се оказа че ел. моторчето за вдигане и сваляне на фара неработи. Въпроса ми е има ли възможност да го подменя с това от стария фар и ако може трудно ли става цялата работа. Колата е сивик англичанка 98.
  4. И аз съм с англичанка 98ма но работи постоянно без интервал. И бих си сменил релето ако има такова с прескъсване.
  5. Днес започнах да разглабям за да стигна до въпросната конзола с врътките. Установих, че е пукната пластмасовата основа, която дъжи пластината за захващане на кожуха на жилото(както на колегата по горе). И другият проблем е че бутонът за топло и студено не прави пълен оборот а дополвина горе-долу, навярно и той е заминал. Чудя се дали да не пробвам да го залея с лепило поне временно докато не намеря нова конзола и да я сменя, но на пролет че изтръпнах днес в гаража"
  6. Здравей колега и аз от доста време се каня да направя това почистване, но да те питам дали няма да стеане без да се маха цялата тази клапа а само да се разкачи тръбата от въздушния филтър и да се изчисти на място.
  7. Колега и аз ти благодаря за клипчето, точно ми предстоеше разглабяне за да сваля тая конзола че ми се прецака копчето за стуено и топло. И моето както на колегата се застопори поне на топло, но ще трябва да се оправя, аз даже намерих и конзола втора ръка, но предпочитам да съм сигурен, че е счупено и тогава да я купя. Ба,лагоаря още веднъж много полезно клипче и инфо
  8. Днес проверих врътката, но се оказа, че е здрава, явно отвътре нещо става или нещо се е откачило или счупило, ще трябва да се почва велико разглобяване . А дали търся само това копче или най -вероятно цялата конзола........а и още нещо дали ще стане от сивик с дясна дирекция?
  9. Здравейте колеги възникна следния проблем на хондата: Докато въртях копчето за студен и топъл въздух изведнъж нещо изчатка и започна да се върти на празен ход. Съответно блокира в положение само топло. Та въпросът ми е възможно си е да се смени само този счупения за топло и студено или трябва да сесмени цялата конзола с трите врътки. Благодаря предварително и весело изкарване на новогодишната вечер.
  10. Сега си карам с обикновенни лампи на Осрам и така ще е. Само ще трябва да си полирам фаровете и това ще е
  11. Ами колега колата се кара всеки ден, странното е че лампата свети, но просто много слабо като неможе да се кара. Просто имам чувство че светлинния поток изведнъж е намалял рязко. Караш с КуулБлу две години и са здрави? Да не си неделен шофьор? Когато първите и последни такива ми изгоряха в рамките на седмица след половин годна живот се разчетох за тях и всички които са карали с такива потвърдиха неимоверно краткия им живот. След това си взех Найтбрейкър + и вече година и нещо държат.
  12. Днес си си сложих старите лампи и установих, че светят много по-силно от тези които свалих, а уж Osram Cool blue трябва да е с по-висок светлинен поток. А то точно обратното, явно съм попаднал на някакви ментета. Също си почистих и клемите към цокъла на лампите, че бяха много мизерни.
  13. Здравейте колеги искам съвет какво ми препоръчвате да напарвя, за да ми светят фаровете както трябва? Снощи се прибирах към Варна и се измъчих ужасно много защото фаровете ми не светят добре. Лампите са ми на Osram (Cool Blue) и ги ползвам от около година и половина но светят мн зле. Незнам дали е паднал светлинния им поток или самите фарове и рефлектори на колата ми са кофти. Колата ми е англичанка след фейса.
  14. Здравей колега, мога да споделя впечетление от моята англичанка, която е 98ма 1.4 , 90кс. Наистина за това купе мотора е малък , но за тривратия хеч, със сигурност ще е по-добре.Ако успееш да намериш 1.5 витек, мисля че ще е най- добре. Преди няколко месеца си сложих газов инжекцион фобос2 и към момента мога да кажа , че съм доволен. Колата се кара във Варна а градското тук е убийствено и ми дава разход 10- 11 газ градско. Извънградско към 8. Но забелязах, че при моя мотор е от значение дали е натоварена колата с повече хора и дали работи климатика. Определено доста се товари в тези случаи, така че моята препоръка е да търсиш някой от по-големите мотори, но дори и с този колата е доста добра. Дано съм ти бил полезен, успех с избора!
  15. Колега и аз съм с "англичанка" и в карам с лампи на Osram, мисля, че може да пробваш с тях.Имат малко по-добър светлинен добив от останалите. Пробвай с Osram Night Breaker или Osram cool blue. Относно смяната колегата Микеланджело е описал как точно става. Успех!
×
×
  • Създай нов...