Jump to content

smarty

Фен
  • Мнения

    54
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от smarty

  1. Въпросните скоби въобще не бяха стегнати. Долях около 1,5 литра антифриз г11. Сега ще следя нивото и ще оглеждам за течове. С тази капачка, с надписи само на китайски ще се разделим много скоро Поради високото разположение на изпарителя, имаше въздушна възглавница в маркучите му. Съмнявам се да съм успял да обезвъздуша на 100%, затова , моля за подсказване къде да изместя изпарителя. В една от темите, Маркони беше писал, че тръбните (може и да бъркам термина) пътища на алтернативното гориво трябва да са възможно най-къси, а при мен има маркуч и за продан 😲
  2. Т.е. като спецификация, би трябвало да е Г11, така ли? Оригинален на Хонда така или иначе няма от къде да купя днес, та ще е афтърмаркет нещо. Търкалят ми се едни бутилки Г11, син на Феби и Г12 розов на Хепу, явно и двата не стават. Всъщност Феби-то може и да става, защото адашът е споменал именно син малко по-нагоре, ама на Хепу. Това Феби не ми звучи добре, не правеха ли шарнири и носачи? 🤔🤔🤔 Колкото до теча, май го открих:
  3. За да продължа да търся проблема, трябва първо да долея, както е казал Фена, но аз не знам какво е имало в системата, та ще мина на цялостна смяна, но от там следват въпросите и чуденето какъв да избера - син, зелен, червен, розов, марка? Никой не каза нищо за изпарителя - къде в коша е най-удачно да се постави?
  4. Няма антифриз в радиатора. Казанчето има 2 см над чертата МАХ, но не мога да установя в какво състояние е антифриза, който е останал там. Маслото е бистро. Радиаторът изглежда сравнително нов, вероятно наскоро е сменян. Надявам се да е спукан някой маркуч, че иначе ми се струва, че отивам към гарнитура на главата.....
  5. Колеги, от около месец имам Хонда Стрийм с К20А1 двигател, автомат. Купих я от форума и според данните, предоставени от предишния собственик е обслужена преди 15 000 км. Аз съм я карал 500 км. Колата има ГИ, някаква сборна формация, слаган в България преди 2 години. Изпарителят по мое мнение е поставен на доста неподходящо място, доста над нивото на радиатора: Когато купих колата, температурата стигаше до тук и не мърдаше: От около 4-5 дни, покрай застудяването, колата не обръща на газ при градско каране (5-6км) или обръща много след като в купето е станало доволно топло. Днес, на светофара забелязах, че колата е обърнала на газ, но стрелката за температурата е доста над обичайното си ниво (ако нивото от горните снимки е обичайно де) и изглеждаше така: След около 80-100 метра в движение, със скорост около 15-20 км/ч, стрелката слезе надолу Тъкмо паркирах и нещата изглеждаха вече така: Идеи от къде и с какво да започна?
  6. Колеи, някой може ли да предостави работещ линк към сервизно ръководство за Стрийм К20А1?
  7. Да, след фейслифта англичанките са с пластмасов колектор, но това да не те притеснява. Там проблема е, че ако си с АГУ може да се сцепи колектора, затова слагат ГИ. Но ти едва ли ще слагаш газ с плочка (то кой ли вече слага). Моята е с АГУ, така я купих. Карам я вече над 30 000 км така, а колко е минала на газ сигурно и тя не знае, но проблеми не съм имал с абсолютно нищо. Обслужваш винаги навреме и само караш. Не знам за японките, но англичанките гният доволно, затова не прави компромис с ръждата.
  8. Проблемът от преди е решен с подмяна на гайката. Тогава имаше малък луфт и карето не влизаше (по-скоро беше излязло) напълно в главината. Мисля, че беше около 1мм. Както писах и тогава, проблемът се реши със смяна на гайката. От тогава съм минал 6-7 хиляди км и проблем не съм имал. Сега ще пробвам, дали при потегляне с навит волат чукат външните, защото от насоките, които си дал, май нещата отиват към вътрешни. И чувам тракане само при подаване на газ. На магистралата също имаше тракане. Остава отворен въпроса, как да установя, дали е лявото или дясното вътрешно каре?
  9. Я да извадя темата си от прахта. Предницата ми пак се разхлопа. Чува се най-силно на 4-та и 5-та с малко газ. Ако не подавам газ не трака изобщо, независимо от скоростта и оборотите. Дори леко да натисна газта, започва едно монотонно тракане независимо дали са високи или ниски оборотите, но е най-отчетливо между 1800-2500 оборота. Звукът е еднакъв, независимо дали завивам или карам направо. Мислех си за проблем с карето, но карайки ми е трудно да установя дали е ляво или дясно, както и дали е външно или вътрешно. И понеже не ми се иска да подменям части с налучкване, то някой може ли да даде съвет, как се тестват каретата? Особено вътрешните? Благодаря.
  10. 1. Дата: 12 август 20142. Повод за контакта Ви с нас / Предмет на сделката: Шайба колянов вал, датчици за отворена/затворена врата.3. Оценка за качеството на закупените от нас авточасти /хонда/услуги: Изключително запазена шайба, почти нова. Датчиците също.4. Оценка за нашето отношение към Вас: Перфектно5. Информация за сервиза (механика) извършил монтажа на авточастите: Аз.6. Препоръки към нас, ако има такива: Нямам.7. Инфо-препоръка към тези които не са контактували с нас: Много отзивчив и с желание да помогне! - При нужда... - отново бих се обърнал към redbull за части!
  11. С малко закъснение, ще споделя до къде стигнах. Поръчах части от колегата Mkilla. Нямаше абсолютно никакво разминаване между това, за което говорихме по телефона и това, което получих. Колегата е изключително коректен и отново бих пазарувал от него!
  12. Благодаря. Ще отскоча до там и ще разгледам. Някой пазарувал ли е от магазина за авточасти на улица "Ген. Колев", срещу двора на "Света Анна"? Там ми предложиха части на добри цени, а предполагам, че складовете от които зареждат магазините във Варна са 2-3, та разлика в качеството не би трябвало да има или...?
  13. От къде във Варна да си купя: 1. Ангренажен ремък Гейтс 2. Ролка Ина 3. Водна помпа с метална турбинка. 4. Аксесоарни ремъци 5. Свещи 6. Масло 10в40 7. Качествен силикон. Виктор Рейнз например или нещо по качествено и по евтино (ако може и 2-те заедно) Колата е Сивик англичанка Д14А5, 75 к.с. Цените навсякъде варират с разлика от около 5%, но искам да са от надежден доставчик, за да съм сигурен поне малко в качеството им.
  14. Преди време имах подобен проблем. Като подам газ гаснеше моментално, ако не подам газ - след 2-3 секунди. Проблемът беше задръстен въздушен филтър и малко боклуци във филтърната кутия.
  15. Може гайката да е превъртяла, защото е подбивана 2-3 пъти и от там да е дошло охлабването. Вече съм с друга гайка и е чукната плътно, така че не би трябвало да има проблем. Някой знае ли размера на маншона на долния шарнир? И още нещо - някой ползвал ли е тези маншони: http://www.youtube.com/watch?v=iLrGNU_t83Y
  16. Погледни тази тема: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=82111&hl=iacv&do=findComment&comment=1057330842
  17. Кое не е наред? Гайката на карето я затегнах с динамометричен ключ. Ако трябва да съм точен - със 181 N-m
  18. Проблемът беше решен още в събота, но ми бяха свършили мненията за деня. Оказа се, че има луфт 1-1,5мм между карето и главината. Нямаше износване на повърхностите. Донабих карето и вече е наред. Благодаря на взелите отношение към проблема.
  19. Какви са размерите на зегера? Този, който сложих определено е и крив и разтегнат. Само в един магазин ми предложиха нещо подобно, но и по-дебел, защото продаваха резервни части за трактори. Сега ще сваля всичко и ще взема размера на полуоската, но не знам колко хлабав трябва да е зегера и риска от покупка на грешен размер зегер клони към 100%.
  20. Появи се следния проблем: Когато отпусна газта, независимо дали изключвам от скорост или не, при самото забавяне на скоростта се чува едно метално тракане от предницата. Нещо такова "тактак-так-так" Когато ускорявам, тракането се увеличава с нарастване на скоростта. Нещо такова "так-так-тактак-тактактак-тактактактак" Това, което правих по колата: Маншона на карето беше скъсан и исках да го сменя. Видях обаче, че греста на карето е малко лигава от дъждовете. Сигурно съм карал със спукан маншон около 50-100км. Въпреки това реших, че ще бъде по-добре ако избия карето и да го почистя изцяло. Когато го избих обаче, пръстена, който законтря полуоската от изхлузване беше на 2 части. Сложих друг, от друга Хонда, но беше малко крив, затова го оправих с клещите. Набих гресираното каре, сложих малко грес и в маншона и затворих. При набиване на полуоската в централния отвор тя вървеше трудно, но преди да я чукна с чука я пробвах дали контактува добре. До средата шлиците влизаха без проблем, но после стана по-трудно. Въпреки това я набих. Понеже при ваденето й срещнах трудности, охлабих и вилицата на амортисьора, за да дам повече място на полуоската. След като набих карето и му сложих маншоните стегнах вилицата, после наместих долния шарнир в шенкела и накрая кормилия накрайник. Притегнах ги с точните моменти докато 2рия крик беше надигнал долния носач за да легне долния шарнир, сложих гумата и махнах крика. След това затегнах централната гайка и оставих колата. На следващия ден я карах (около 10км), но не чух шумове. Тази сутрин обаче се появи тракането. Идеи от какво може да е причинено?
  21. Някой може ли да даде точните размери на оригинален теглич за Сивик англичанка (хеч)? И каква е разликата всъщност между тегличите за различните модели Сивик и има ли я въобще? Гледам теглич от 5-та купе - 50лв, а такъв от англичанка - 120лв Разлика в материалите ли има или просто за англичанка са по-рядко срещани?
  22. Аз доливах до максимум в казанчето, но когато колата загрее, антифриза преливаше от самия разширителен съд. Всеки път отгоре казанчето беше мазно и мокро при добре загрял двигател. Тоест виждах къде ми отива основната част от антифриза. Само че не знаех защо. Друга, по-малка част, леко ми зацапва изпарителя на газовата, но него не съм го ремонтирал още, а течността спря (или поне драстично намаля) да се губи. Може и при мен проблема да се окаже гарнитура, но понеже рядко минавам 4к оборота, проявяването му вероятно изисква време.
  23. Мишо, на студен двигател махни капачката от радиатора, запали и виж дали антифриза прави мехурчета. Ако прави - отива към гарнитура. При мен губеше течност само от казанчето. Свалих капачката на радиатора, запалих, включих парното и като започна да се затопля двигателя, антифриза започна са си вдига нивото. При форсиране видях че се вдига много рязко, т.е. имаше въздух, който избутва нагоре течността. Колата работи така около 10 минути. Не знам колко антифриз излезе от радиатора защото бях увил с парцали да не цапа навсякъде. На следващата сутрин долях антифриз до средата на разширителния съд и вече 600км си стои все на същото място. А преди процедурата, антифриза от казанчето свършваше за около 50-100км.
  24. Закъснях с редакцията на мнението. В интервала 91-95 градуса, перката трябва да работи. Провери предпазителя й в кутията до акумулатора - №34. Откачи буксата на перката и я захрани с батерия, дали въобще моторчето е живо. След като загрява само на място, може би перката въобще не развърта.
  25. Термостатът започва да отваря на 76-80 градуса, а на 90 градуса е напълно отворен. Едит: Антифриза само от разширителния съд ли изчезва или и от радиатора?
×
×
  • Създай нов...