Jump to content

батката

Фен
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от батката

  1. Проблема при мен е , че чистачките по някога се пускат сами и трият на сухо, като не могат да се спрат - спират след 10 завъртане. Случвало ми се е да спират и по средата на стъклото или в най-горно положение, също така и когато пръснеш на стъклото - то те не спират както обикновенно след 3 завъртане а когато си решат/ след 8-10 завъртане/. Също се е случвало да се пускат още при самото запалване и да трият на сухо също без да може ги контролираш. Ето това се случва !
  2. И в това ръководство не можах да открия къде е въпросното реле
  3. Здравейте колеги , ако някой може да ми каже къде се намира релето за интервала на чистачките на Хонда ЦРВ 3-та генерация , ще съм му благодарен? След изчетеното за проблема с чистачките при ЦРВ , стигнах до извода че проблема и при мен ще е от релето, но никъде не намерих схема или снимка къде се намира това реле. Благодаря предварително!!!!!
  4. Колеги , извинявам се че не съм писал за крайния резултат с проблема. Но в крайна сметка се оказа , че проблема е във вътрешните карета. Всички карета които бяха сложени не са качествени, след като занесох да се рециклират старите ОРИГИНАЛНИ карета и ги сменихме отново , то проблема изчезна. Така че при Хонда ЦРВ по добре да се сменят вътрешните карета само с оригинални или да се рециклират. Успех !!!!!
  5. Пише , че не е съвместимо с НАВИГАЦИЯ - но все пак, ако искаш, се посъветвай с някой майстор.
  6. Колега , обърна ли внимание на надписа най-долу ? Моля, обърнете внимание: 1) Автомобилното радио, трябва да бъдат оборудвани с CD чейнджър порта. 2) Не е съвместимо с навигация и XM Radio. 3) Този продукт не може да се контролира с помощта на бутоните на волана, тези бутони може просто да регулирате силата на звука. 4) Цвят на продукта може да варира от снимка. моля, приемете.
  7. Да и този задния е добре. Благодаря прочетох статията , но нямам луфт в тези щанги. Продължава търсенето на причината, незнам възможно ли е да има крива полуоска или ...... незнам.! Днес усетих слаба вибрация и от 60 до 90 км.
  8. Най силно се усеща от 30 до 45 км. - по някога и на по висока скорост но по - слабо. Днес проверихме и тампони на двиггателя - които се оказаха напълно здрави. Продължаваме с търсене на причината
  9. След сваляне на кардана и проба без него - тресенето си остана. Та с тази проба изолирахме вероятноста тресенето да е от диференциала или полуоски на задните колела. Следва проверка на тампони на двигател или скорости. Ужас......... Продължават мъките.
  10. Здравейте, днес след като минах през гумаджията ги свали и балансира се оказа, че при гумите всичко е наред и не са криви. Но тресенето се усеща отново и то най-вече при ускоряване. Та ме навежда мисълта за проблем или в задни карета, или диференциал. Но днес забелязах , че задния спирачен диск се износва неравномерно / накладката контактува само на половината диск / - възможно ли е да е и от него ?
  11. Здравейте, колеги. След смяната на вътрешните карета отново с нови - тресенето си остана, при набиране от 30 до 40 км/ч се усеща и след това изчезва. Съмнявам се да няма и друго каре, което да е разбито на задните полуоски или крива гума....
  12. Здравейте, колеги. Моля за помощ, защото днес, след като вкарах ЦРВ-то в сервиза за обслужване, тъй като го взех преди една седмица и усетих треперене при набиране. Предните собственици ми казаха, че са сменяли вътрешните карета. Да, наистина се оказа, че са ги сменяли с FEBEST, но пак се усеща някакъв луфт в тях. Та се оказа, че имат луфт в шлиците и след дълго обикаляне по магазините ми казаха, че марката на полуоската трябва да е същата като на карето, иначе ще има хлабина в шлиците. Ако някой е сменял тези карета, моля да сподели с каква марка ги е сменил, за да отговарят шлиците на полуоската с тези на чашката на карето, защото не ми се експериментира да купувам само карета, които няма да паснат - въпреки, че по каталог ги дават за ЦРВ 2005г дизел.
  13. Става въпрос за левия фар, благодаря на колегата за информацията и на сутринта ще има смяна.
  14. Здравейте, колеги. Сега, като се прибирах и ми изгоря късата светлина на единия фар, който е оригинален ксенон на ЦРВ. Та, ако някой е сменял, моля за информация дали е необходимо да се сваля бронята и фара, за да се смени крушката? Или може да се смени на място?
  15. Продавам Хонда ЦРВ 2007г. дизел в перфектно състояние . Платен данък, застраховка,автокаско,напълно обслужена.Цената не се коментира и е - 16 500лв.
  16. Колега от много неща може да е проблема. Преди години имах подобен проблем и се оказа, че датчика на температурата ми прави проблеми/от време на време дава грешна информация че е студен двигатела или топъл и от там се променя горивната смес/ - не казвам че при теб е от него но за информация да му обърнеш внимание, защото тогава този проблем не можеха да го хванат в сервиз на бош а един майстор на дизел. Успех
  17. И при мен беше същото , но се оправи след почистването
  18. Благодаря колега. След като отново свалих ЕГР и го почистих отново, защото вече нямам вяра на сервизи и се убедих че е изправен/движи се спокойно/ , и отново ми светна чека и отново ми прочетоха че е ЕГР - ще взема да сменя тези датчици . Защото наистина може да е от тях/те контролират отварянето и затварянето на клапана/ . Иначе и на мен ми светна първия път при запалването/светвал ми е и в движение/ , автомобила си пали и върви но не може да се изфорсира. Благодаря за сега ще опитам с този клапан.
  19. Колега като си сменял този клапан - каква грешка ти е давал да не е записвало ЕГР.
  20. Да , защото сега го направи отново. Карах я без никакви проблеми, след като изчистиха грешката в сервиза миналия път. А и днес по някое време чека изгасна сам и мощноста се върна отново - беше записало пак същата грешка. Казаха ми че не може да се премахне , защото имало някакъв датчик който следял въздуха . Няма ПДФ- филтър
  21. Записва грешка за ЕГР клапана. А ако под смукателни колектори имаш предвид металната връзка към ЕГР - и те са чисти.
  22. Здравейте, подновявам темата, защото след като бях ходил на диагностика и ми казаха че проблема/грешката/ е от ЕГР клапана - и евентуално той бе почистен в сервиза/бе свален и почистен грубо, без да се разглобява - може и така да се чисти/ преди 20дни и днес ми светна отново. След като прочетоха грешката - отново е записано ЕГР клапана. Моля помагайте ако някой е имал подобен проблем. По принцип ЕГР не е електронен - а е вакумен и ми казаха че не може да се изолира. А и дали не трябва да се разглоби целия ЕГР за да се почисти , а не само да се почисти отвора. Колеги помагайте, защото ми писна от майстори
  23. За пропан-бутан. Понеже се вдига малко и мощноста, което се постига от пълното изгаряне на нафтата.
  24. Ако някой има информация по темата моля да пише. Газов инжекцион или обикновенна уретба?
  25. Колега, мисля че имам една капачка но не помня лява или дясна. Ако неси си намерил пиши
×
×
  • Създай нов...