Jump to content

tsilev

Фен
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от tsilev

  1. Алелуя! Най-накрая, всичко с Waze вече е наред, след смяната на Лятно часово време. Часовата зона е избрана ЕЕТ. Waze вече работи.
  2. Като сверих часът, датата след рестарт сама се актуализира. Но проблема си остава. Ще видя като го сменя с "Лятно часово време" дали ще се получи? Между другото има ли значение коя часова зона трябва да се избере?
  3. Не трябва да се обезверяваме. Надявам се някой да намери решение и да сподели. Имам Garmin с доживотна актуализация, външна. Ще следя темата, защото най-доброто за състоянието по пътищата е това, че Waze e актуално.
  4. Има видео в ютуб как става монтажа включително и на камерата за обратно виждане и свързването на управляващите бутони от волана.
  5. Ти коя навигация ползваш? А успяваш ли да инсталираш такива по големи от 40Мб? "А инак успя ли да покажеш дисплея на телефона си на мултимедията, защото пък аз това не мога?" Не съм опитвал след като не намерих нищо надеждно от четеното в нета.
  6. И при мен със предишни телефони Waze-то работеше без проблеми. И с този телефон, системата работеше до м.Ноември 21г. После Waze навигираше само по запеметените в нея от преди адреси, не можеше да намира нови. И сега таблета в колата намира WiFi в близост, остава да намеря някоя free и да пробвам достъпа до интернет. Това обаче само ще елиминира както казваш 1 от въпросите, но ще пробвам при възможност. Не се отказвам.
  7. Или часовника трябва да е настроен на ЕЕТ: "Часовата зона в България през зимата е два часа напред спрямо UTC (UTC+02:00). Като цяло тази зона е известна и като EET (Easteuropean time или казано на български Източноевропейско време, UTC+02)"?
  8. Здравейте, чрез Лична точка за достъп от телефон HAUWEI P30 свързвам фабричния таблет 6SN1. Прочетох и изгледах всички теми по въпроса с инсталиране на приложения. Възможно ли е с този GSM да е проблемът? Часът и датата са актуални, но не може да се свърже с интернет: No connection. Looks like there's a problem with your network connection. Try again later. Явно и поради това, не може да ми прати SMS за потвърждаване и регистриране на Waze. Достъп до сайтовете е невъзможен Благодаря за отделеното време, да споделите вашият опит.
  9. Ще ги тествам в реални условия и ще пиша.
  10. Преди си бяха оригиналните крушки и си бяха ОК. След смяната с нови Osram Night Breaker Laser HB3 / 9005 лявата дълга светлина светеше високо по дърветата. Крушката е сложена добре в цокъла проверена и от майстора, който ги регулираше на стенд, но пак е по високо от дясната.
  11. Всякакви опити за регулиране на светлини на различни от тези, които имат специализирана техника са несериозни и не ефективни. В пунктовете за технически прегледи става бързо и лесно. Горното болтче в случая е за регулиране по хоризонтал едновременно на къси и дълги светлини. Долното за регулиране по вертикал, пак на двете светлини.
  12. Здравейте, смених халогенните крушки с нови и не ми харесва как са насочени, та въпроса ми е: маркираното горно болче за какво е? Долният болт е на мащинката за регулиране по вертикал, а горният за регулиране по хоризонтал ли е? С въртенето му почти нищо не се отразява на стената, която ползвам за екран.
  13. в #8, сн.8 се създава параметър в Honda Permissions com.waze в сн.11 се редактира Process control - com.waze в Package name - com.waze другите са същите
  14. За сега остава проблема със свързаността към интернета видно в прикачените снимки. Как някои неща се зареждат частично и спират? Какво ли е решението?
  15. И аз имам Garmin, но външна, не вградена с доживотна актуализация на картите (2 пъти годишно), но не е същото. Waze-то има много други предимства, предупреждения в реално време. Ти би могъл да пробваш с инсталирането на Waze по този път, ако нещо не стане или не ти хареса (което се съмнявам) лесно можеш да върнеш заводските настройки.
  16. Да, следвах стъпките от #1, т.1 до края. Преди 3г стана по същият начин и я ползвах докато преди ноември 2021 почна да забива при търсене на нови адреси. А и се дразнех, че на телефона Waze показва текущите ограничения, а тази на таблена в колата не. Явно е нормално да няма всички екстри, но не е удобно да ползваш телефона си за навигация, при положение, че имаш вграден таблет, който си намалява звука на музиката при известяване от Гера-GPS-а 😉
  17. Почти еднакви са с пост #30. Само, че аз нямам DVD и бутон за отварянето му. Също не работи и браузъра. Като се се опитам да стартирам dir.bg, зарежда нещо от него и предлага 3 опции, едната е преминаване към защитен режим, abv.bg не отваря. Явно е проблем с достъпа до интернет мрежата.
  18. Здравейте, от близо 3 г ползвам Waze 3.9.9, но спря да търси нови адреси. Забиваше в непрекъснато "търсене". Реших да я заменя с по съвременната българска версия 4.70, но не се получи, дали защото е голяма по обем 88215кБ? Затова направих всичко отначало със старата Waze 3.9.9, която е 39937кБ. След стартирането и съобщава за проблем с интернет връзката, както е на снимката. А от телефона е стартирана "Лична точка за достъп" . Ще съм благодарен за всякакви съвети.
  19. Благодаря. Но наистина има много разлики с фейса. Ще чакаме други колеги да споделят на български.
  20. Честита Нова 2020 година! Много безаварийни години и км с нашите автомобили! Някой да е подменил късите, дълги и габаритите с жълтеникави светлини с LED бели, както дневните? Нека някой, който го е правил да сподели впечатления и снимки (ако има за сравнение). Ще е полезна и информацията за марка, модел, технически данни и от къде са закупени. Вече се предлагат и LED с 100000 Lx с 30000 часа гаранция (доколко е вярно). Загряват ли радиаторите им много, особенно през лятото?
  21. Тази VIOFO WR1 Wifi DVR Full HD 1080P наистина е "по-малка, по-лека и по-добра" предвид, че е с кондензатор и без дисплей. Дано някой сподели дали е вграждал нещо подобно. Постоянното сваляне и поставяне е неудобство.
  22. Здравейте, става въпрос за Honda CR-V 2015. Mонтирал ли е някой, ДВР камера в оригиналната кутия на предното стъкло, зад огледалото за обратно виждане? Мисля, че там има място и 12V захранване за да се вкара камера, от тези без дисплеите (дори и в разглобено състояние). Визуализацията евентуално може да става на таблета на колата или чрез WiFi на телефона. Има подобни камери, без батерии, а с кондензатори и такива които следят пътното платно (което, не е много важно). Идеята е да е вградена, за да не трябва да се сваля и закачва постоянно и да не привлича недоброжелателни погледи.
  23. Благодаря, колега ivan_m, спазвайки стъпките резултата, както се очакваше е положителен. Весели Великденски празници!
  24. Благодаря колега за подробното и нагледно описание. Определено не видях всички тези неща. Ще пиша какво се е получило.
×
×
  • Създай нов...