Jump to content

tsilev

Фен
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About tsilev

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Honda CR-V 2,0 Typ: RE5 Motor: R20A9
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Pleven

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Благодаря. Но наистина има много разлики с фейса. Ще чакаме други колеги да споделят на български.
 2. Честита Нова 2020 година! Много безаварийни години и км с нашите автомобили! Някой да е подменил късите, дълги и габаритите с жълтеникави светлини с LED бели, както дневните? Нека някой, който го е правил да сподели впечатления и снимки (ако има за сравнение). Ще е полезна и информацията за марка, модел, технически данни и от къде са закупени. Вече се предлагат и LED с 100000 Lx с 30000 часа гаранция (доколко е вярно). Загряват ли радиаторите им много, особенно през лятото?
 3. Тази VIOFO WR1 Wifi DVR Full HD 1080P наистина е "по-малка, по-лека и по-добра" предвид, че е с кондензатор и без дисплей. Дано някой сподели дали е вграждал нещо подобно. Постоянното сваляне и поставяне е неудобство.
 4. Здравейте, става въпрос за Honda CR-V 2015. Mонтирал ли е някой, ДВР камера в оригиналната кутия на предното стъкло, зад огледалото за обратно виждане? Мисля, че там има място и 12V захранване за да се вкара камера, от тези без дисплеите (дори и в разглобено състояние). Визуализацията евентуално може да става на таблета на колата или чрез WiFi на телефона. Има подобни камери, без батерии, а с кондензатори и такива които следят пътното платно (което, не е много важно). Идеята е да е вградена, за да не трябва да се сваля и закачва постоянно и да не привлича недоброжелателни погледи.
 5. Благодаря, колега ivan_m, спазвайки стъпките резултата, както се очакваше е положителен. Весели Великденски празници!
 6. Благодаря колега за подробното и нагледно описание. Определено не видях всички тези неща. Ще пиша какво се е получило.
 7. Благодаря за информацията! За съжаление не доведе до желаният резултат. Влизайки в менюто може само да се нулира показанието на дневния километраж. Няма система за следене на гумите 😞 Или нещо пропускам или не знам какво друго следва?
 8. Здравейте, зимата карах с втори комплект джанти с гуми, които нямаха датчик за налягане. Съответно светеше сигнал за меки гуми. Сега след като смених с оригиналните алуминиеви джанти и гуми продължава да свети този светодиод. Направих ги всичките гуми 2,3 Ат, както е по книжка, но няма ефект. Въпроса е каква може да е причината? Благодаря предварително за отделеното време и отговори!
 9. Здравейте, знае ли някой може ли на CR-V IV (RE5) могат да се сложат по малки от фабричните джанти? Сегашните са 17, т.е. ако е възможно да търся да заменя летните 225/65/17 с 225/70/16 зимни? Така няма да има разлика в показанията на скоростомера.
 10. Благодаря за компетентните отговори, определено са от полза и ще се възползвам от тях. Остава въпроса как се "нулира" брояча за дни. Задава се ръчно или се избира типа на маслото и той се задава сам според това?
 11. Гаранционно колата е обслужена в Германия с Totala 5w30 на края втората година. Което предполага, че не е толкова лошо. Възнамерявам да го подменя с 0w20. Според Markony го дават, че е създадено за икономия на гориво. Само не знам как става "нулирането" на брояча за денонощия? Ако знае някой, моля да сподели.
 12. Така, би трябвало да е, т.е. да няма проблеми, ако монтажа на газовата уредба е ОК. Реглаж не на клапани не е правен още, първият по книжка е на 40 хил. Купих я на 16 хил. сега е на 23 хил, така че предстои. Но при монтирана GPS регулирането трябва да е на всеки 30 хил. 5w30 e по-лесно да се набави и по-изгодно, но предвид че се сменя рядко, по добре да е 0w20 за икономия на гориво (ако е вярно, както пишат запознати).
 13. Здравей колега, не разбирам, защо си сложил газова уредба, при положение, че ще минаваш 6-7000км годишно. Твърде вероятно е да ти създава тя тези проблеми. Това с падането на оборотите е от газовата уредба. Имаше ли ги преди монтажа? Някъде четох, че трябва да се монтира и допълнително устройство за мазане на клапаните, след инсталиране на GPL. Освен това и клапаните ще трябва да се регулират по-често, т.е. на 30000 вместо на 40000км, както е по книжка. Моята също е от Германия и на нея маслото е 5w30 Total. По книжка то е второто по ред. На трето място е 0w30. Първото, което го препоръчват и за икономия на гориво е 0w20 със съответният сертификат. (има писано по темата доста). При наближаващата смяна на масло, ще сложа такова да видя дали ще има ефект. Успех с решаване на проблемите, при монтажника на GPL.
 14. Няма проблем, единствено ще се увеличи разхода на гориво. Скоростомера ще отчита по ниска скорост с 2%, ето http://www.calculator.bg/1/avtomobili_gumi.html
×
×
 • Create New...