Jump to content

theraven

Фен
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно theraven

  • Ранг
    Начинаещ
  • Рожден ден 15.06.1985

Profile Information

  • Кара
    Accord 1.8 Vtec f18b2
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Казанлък
  1. Колега не предопожи ли, че третия мотор може да е генератор задвижван от двигателя, захранващ акумулаторите .
  2. Здравей колега , минал съм по този път, само че при мен теча беше от 2 места, от въпросният семеринг и от врязващия пръстен (майсторите ги знаят като "буренца") на тръбопровода където е връзката. Теча беше повече от това което описваш, на път не тръгвах без литър хидравлично масло. Питал съм за нова рейка в Хонда Стара Загора и казаха, че я имат но като стана въпрос за цена и човека ми каза по добре да не я знам. Та пуснах семеринга да го правят по поръчка тук в Казанлък, като цена беше 35-40лв. От смяната до сега малко над година не съм имал проблеми. Така че по темата няма какво да се плашиш толкова. Имаш съдействие и от човек от форума, така че действай. Поздрави.
  3. Колега не си ли зададе въпроса защо точно след като си сложи газ ? Сега гори ли масло и колко ти струва смяната в Бултрако. Питам защото имам горе-долу същият проблем .
  4. Може и сегменти да са, но ако е така все си мисля, че трябва горенето на масло да се увеличава постепенно. А при мен стана изведнъж, в смисал че както си карам и най вече когато се спускам по наклон на скорост и в следващия момент като подам газ назад се вижда дим с характерният за масло синкав отенък, а преди това нямаше. Сега и на място като и подам независимо дали на газ или бенз прави облак и си мирише на горяло масло . Не мисля ,че е свързано със слагането на ГИ, но странното е, че горе долу от тогава наблюдавам сивият дим от ауспуха.
  5. Да, така е. При затворен доросел ECU-то получава инфо от TPS-а за 0,4V а при крайно отворен за 4,5V. Като омаж ако се мери директно на TPS-а с мултицет не помня колко ома трябваше да е... Това е ок при мен.Днес си вързах инфоборда и на TPS ми отчете 0,4V на празен ход а до 6000rpm стигна само до 2V. Незнам колко да му вярвам на инфоборда ,но ако е така или TPS-a е заминал или не е калибриран. Правих си и отсечки днес и след 5000 rpm имам чувството че колата се спъва и след 6000 пак набира. На всичкото отгоре от седмица забелязах ,че си пропушва, но странното е ,че не е всеки път (един път пуши като трабант, след като я загася и запаля на ново пак пуши ,но по малко. Викам си сигурно е от ГИ-то дето го сложих преди 2 седмици ,но и на бенз е същата работа само дето димът е по слаб. Силно се надявам да не са сегментите или гумички на клапани ,щото едва ли ще намеря читави в БГ ,а и изпуснах поръчката на Петър от САЩ. Ако някои има идея как се калибрира TPS-a ще съм му благодарен.
  6. Колега има ли някакво раздвижване по темата? EGR-а ли се оказа или нещо друго ?Ако можеш сподели как разбра, че втека се включва и на колко оборота го прави, щото при мен или не се включва или е твърде рано и не го усещам. Сега мисля да изведа един диод в купето, за да разбера дали компа подава сигнал на клапана.
  7. В момента ми слагат ГИ и чакам да разбера какви са ги надробили майсторчетата.
  8. Не е баш така колега. На 1,8 има модели и с две сонди, преди и след катализатора.
  9. Здравей колега. Консумативи е много относителна дума, ако всичко и е ок и питаш за основните неща в бг вървят горе-долу така:въздушен филтър 20-30 лв;бензинов филтър - 15-20 лв;ангр. ремък (2бр.) - по 25-30 лв на бр.ролки пак 2 бр - 35 лв на бр.свещи 7-8 лв на бр.знам цената и на ламдата понеже ми се наложи смяна - 140 лв (NTK).Това е което съм сменял.Всичко е относително поради разнообразието от марки, така че цените са ориентировъчни.Успех.
  10. Склонен съм да не се съглася с теб колега. Колата ми е със същия двигател като на колегата (F18B2). Карал съм около 200 км с прецакана ламбда ( естествено чека светеше), и колата хич я нямаше като я настъпя. Гореше доста и се давеше като подам повечко газ, а като погледна назад излизаше лек дим от ауспуха в следствие на лошото изгаряне. Та по темата ако беше ламдата щеше на колегата да му свети чека. Колегата правилно те е посъветвал за катализатора и въздушния филтър. Аз мога да добавя бензинов филтър, провери клапана на V-teca дали отваря, IACV, МАР-а и т.н. Можеш съответно да ги замериш с мултицет да разбереш дали са в норма. Ако не се лъжа на Vteca трябваше да дава около 14-18 ома. Ако нямаш някакъв мануал ще помагаме .
  11. Аз преди година така я купих от автокъща с 2см пукнатина над пласмасовото ухо. Човека даже ми бутна една бутилка 3л вода с думите "на път без вода не се тръгва" . От тогава единствено съм сипвал добавка за течове в радиатора(някаква английска беше) и не е мръднал. Естествено ще се сменя в най-скоро време защото от вибрациите пукнатината нараства. Така че съветът ми е да не се чудиш дали ще издържи още .
  12. Колега, този разход над 9 ме разби. Скоро си засичах колицата със същия двигател. Напълних до горе минах 104 км и събра само 6,2 л. , което ме учуди доста, но пък карах със 100 - 110 км/ч, Бях преценил, че си харчи по 7-8 л / 100 км. Забравих да добавя, че става въпрос за извънгардско.
  13. Колега имам я само дето е на немски език . Пращам я на мейла. Поздрави.
  14. То става ясно колега, нали за това има авто. Ако си само с две позиции на бутона няма как да има. Пробвай същото упражнение като колегата по горе. (Задържаш в крайна позиция на бутона).
  15. Това е конектора My link, а тук има подобна тема My link. Аз съм със същия мотор и се намира точно където е показано на снимката, като за диагностика ти е пет пиновия конектор. Може да си направиш и диагностика с лампата за SRS-a ( или лампата за чека беше), като свържеш дву-пиновият на късо, пак е показано на снимката. Успех колега !
×
×
  • Създай нов...