Jump to content

vespas

Фен
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от vespas

  1. здравейте. търся такъв протектор за броня. ще съм благодарен ако ми помогнете.
  2. оправих се. направих три пъти процедурата с познаването , чу се изщракване и проработи. живи и здрави на всички.
  3. Здравейте.От скоро дистанционното на хондата ми не може да задейства централното. Смених му батерията. Пак не става. Дадох на контакт и натиснах копчетата за отключване и заключване, с цел разпознаване. Пак не се уцели. Някви идеи ??? Между другото направи ми впечатление че червеният идикатор след натискане на някое от копчетата светва и след това угасва независимо че продължавам да натискам. Така ли трябва да е . Как е при вас ? мерси предварително.
  4. Ясно -файда никва.Все пак някой ако го е правил и е усетил някво отклонение от номиналния разход да ни светне. То ясно че трите кила кардан няма да се усетят от мотора , а имам в пред вид разтоварването на усилието при задвижване на задния мост.
  5. Здравейте,А бе врътка ми се една мисъл относно свалянето на разхода на ЦРВ-ТОДали ще има проблем ако карам няколко месеца със свален кардан, през лятото разбира се.То мойта онда я карам предимно на асфалт;Един случаен срещнат ми сподели ,че по този начин разхода му паднал на 7-100То ясно че ще си скопя джибката , но кво пък толкоз ,тя и без това не влиза в гората, пък и да отида някога там (планирано) -15-тина болта са, слагам го и готово.3 литра на 100 километра са си 3 литра.Мисълта ми е мога ли да е--ъ м---та на задния диф ако я търкалям така.
  6. Кво по-убаво от 5 W 40Аз съм с такова , нищо че хондата не е първа младост (2000г).Слагай смело.Може и да бъркам но пълната синтетика е много по добър вариянт от полусинтетиката - нищо, че може да се наложи да долееш 100-200 гр.Ако моторът има дори и минимални хлабини , не се подвеждай ,че по-гъстото масло ще спаси положението.Спасява го не по-гъстото , а по-доброто Виждал съм ML на 400 000 км с 5W40 на ,който от смяна на смяна не се долива нищо.Според мен не пребързвайте с 10 W40 а пък да не говорим за 15W40
  7. Здраейте.Понеже ламаринката на едната ми накладка вече свирна , та се налага и аз да ги сменям.Не можах да разбера , сваля ли се спирачния апарат или мога да мина ''мързелашката'' ....ако мой да си спестя развиването на 4 клиясали болта . то тая ''онда'' много ша ми ареса
  8. Силата на акумулатора е тясно свързана с особенностите на стартера и при всяка една марка автомобил е различно.Не си мислете че ако шатните по голям , това ще ви е от полза !
  9. Благодаря и на двамата.Дръжката и лосчето са ми ясни.Принципът с щипките - също.Само че нещо не се справям.Със изщракването на'' умряло'' иначе се справих Само дето вместо да се откопчее тя ,се запука кората.И естествено заебах процедурата Има и нещо друго - имам чуството че самата кора е от две части ,като долната се сваля по някъв по-идиотски начин а под нея според мен има и още поне един два болта захващащи главната кора.Дали няма начин да фърля един поглед в някое ръководство.Не че не мога да отида на майстор , но предполагам и той също ще я гледа като индианец.Пък ако ще се чупи нещо предпочитам сам да съм си виновен,от колкото някой да ме гледа смутено и да ми вади от 100 кладенеца вода.Тонколоната , ръкохватката,и разни други ччаркалаци- всичко съм извадилЩе ви бъда благодарен ако продължите с идеите Бах маа му Джапанайска
  10. Здравейте колеги.Налага се да си сваля кората на шофьорската врата , но нещо не ми се отдава далаверата с щипките.Някой ако я е свалял или знае как , ще се радвам да сподели.
  11. А бе някой знае ли колко километра долу горе може да се измине с автомобилът, след като лампата за горивото светне.Напоследък все по-често моята ми блещука в очите.Ами кво да се прави - криза е .Ондата е 200г. 147к.
  12. Много полезна информация.Благодарение на колегата и предоставените снимки от него, вчера си оправих и моя часовник.При мен се беше разпоил R300.Откачих целия циферблат на часовника , презапоих всичко ,което имаше по платката и върнах циферблата на мястото му.Така става по-лесно от колкото да се мъчете да бъркате от долу.Поздрави колега.Наистина не свети много ярко и може да се ''ъпдейтва'' с някаква друга слюда.
  13. Да споделя и аз. От 5 години имам един форд транзит 98-ма.Текущи ремонти :Най напред един EGR вакумен клапан за изгорелите газове.Нов 170 кинта.През втората година електрическата горивна помпа тип ''лукас'' здаде багажа.Нова - 3 бонбонки.Минах със стара - механична ''бош'' като за целта изкормих всички елекртоники + компаСлед около година - турбина - нова около 1000 кинта.Минах отново със втора употреба за 500 лефчета.Не се знае колко ще ме кара.Преди година и половина от нямане къде да си фърля парите вземах че смених мотора щото тоя измяука.Не съм го и отварял да видя къв цирк беше станал, просто не исках щото ми идваше да се растрелям. Втора употреба 1300 кинта ,Сега си джиткам с него. Генератори , вакум помпи и стартери подменям всяка година и като че ли вече не ми прави впечатление.Единственното нещо по двигателя което не се е чупело е пръчката за маслото.Колегите ми имат френски бусове - ситроен и съответно рено.И двамата сменяха дюзи за по около 600 лева бройката.През последните 7 години смених три бензинови леки автомобила.Единият скъса ангренажен ремък - ремонт около 250 лева, като в сумата са включени новата ролка и новият ремък.Вторият за около 3 години каране, по двигателят никви ремонти.Сега съм с едно CR-V и за около година още нямам оплаквания (да чукна на дърво)Дизел ли ???Неееее благодаря.Дори и нов - тенкю.Тази зима определено се изпари и последното ми съмнение, дали за в бъдеще отново бих се спрял на такава болест.
  14. Именно, до към 5-6000 км маслото не беше мръднало.Явно на mobil характеристиките не са ми най удачният вариант.Така и така скоро ще го сменям, препоръчайте ми някоя марка.Знам, че въпросът е разискван но все пак ...
  15. Здравейте !Когато купих хондата (cr-v) налях масло мобил 5/40 пълна синтетикаАвтомобилът измина 9000км.Наложи се да долея около 700-800 гр.Та въпросът ми е този разход нормален ли е.Предният ми автомобил беше митсубиши и от смяна до смяна не съм доливал нищо.Да пробвам ли следващата смяна да е с полу синтетика 10/40 или да сменям марката на маслото ?Ауспухът е абсолютно чист и до сега не съм забелязвал да изпушва.Хондата е на 138 000 км. (уж)Четох някъде, че моторите на нашите автомобили просто си харчат масълце.Така ли е наистина ?
  16. То май всичките CR-V-та 1- ва генерация са леко увиснали в задника.Но според мен това е направено заради стабилноста.И моето е така.Аз пък мисля да му нахакам гуми 215/70/15 или направо да му слемя джантите с 16-ки.Гледам в моя град има един пич дето е направил този номер и си търкаля колцата с гуми за лек автомобил без никви грижи.Един ван крайслер , еспейс,та дори и зафирите май не са много по-леки от нащи хонди.Щом на тях не им пречи да са с такива галоши ....????А бе направо мисля да го направя.и по голям избор на гуми 16-ки и по евтини.Някой замислял ли се е от вас за този вариянт ?
  17. Нямат такива бушончета.Но все пак благодаря колега.Явно проблема е някъде из трасето. То се е видяло , ще се ходи на електричар.
  18. При едно такова вадене от пряспа на окопан тежък микробус, при мен се случи следното:Хондата стъпи на сух асфалт ,оборотите бяха доста високи , чу се ''ЩРАК'' с последващо изправящо косата лопане и ........се наложи да си нося кардана на ръце.Така, че умната като се правите на влекачи.Извода ми - спецификата на задвижване на задния мост не е глупако устойчива.Оказа се въпреки това , че няма нищо специфично при подмяната на карето ,но да си призная ,доста дълго гледах в точка.Моят съвет е - не си чупете колите на сила.
  19. Здравейте на всички.Имам едно питане. Вземах си моето cr-v (след фейс лифта) с оригинални халогени.Но се оказа че не мога да ги включа.. В началото не отдадох значение , но ето, че мина вече една година и този факт започна да ме чопли.Със сигурност са здрави а и при бушоните всичко е ОК.Мисълта ми е , преди да я закарам на електричар, дали има нещо което ми убягва.Например, някви блокировки ,отделни бушони (наврени в на майка му г.за), клеми и прочие.
  20. Слави , това с пистовият ремък за биалетите ли е предложение или за тампоните от зад.Моите биалети също са ''добър ден'' и ако наистина биха издържали още година че и повече с този номер ,направо го предпочитам .................. всъщност като се замисля май въпросът ми е излишен ,защото ''техническата ми мисъл'' нещо не се връзва с възможноста да е за биалетите
  21. До колкото знам в Европа cr-v се прави педимно в Англия и Германия. Това че е от острова не значи наистина че е била с десен волан. И обратното -това че е Японско също не е задължително да е с десен.Според vin-а, моето е правено там ,а със сигурност не е обръщано,Не знам защо но имам споменът, че немските са без климатик. (поне тези преди фейс лифта).Със сигурност съм виждал такова, което е излязло от завода без тази екстра.
  22. Карето което скъсах е основното . между кардана и диференциала.Наистина дадох повечко зор на колата, но пък чак до толкова ...Не знам.... може да е било просто за смяна ,пукнато или износено...Дано наистина да се продават отделно защото цял кардан хич не ми се иска да купувам.Колега ще съм ти благодарен да ми кажеш от къде си купил твоето.
  23. Здравейте приятели.Понеже съм много '' умен'' днес се мъчих да извадя един бус от една пряспа.А бе с две думи карето на кардана се скъса.Явно не е толкова глупако устойчиво колкото мен.Та интерисува ме къде мога да погледна цена и най вече инфо около някъквава маркировка ,белег или нещо подобно ,което трябва да знам ,когато отида да го подменя.Сетих се още нещо- понеже автомобилът е на пътя ,проблем ли ще е ако фиксирам висещият кардан с едно въже за шасито и преместя колата.Благодаря ви много.
  24. Колега, какви джанти използваш за по-широките гуми ?
  25. Запитвал съм се колега.Не в конкретния случай, но съм се запитвал Поправи ме ако греша,но по- широките гуми не правят ли сцеплението по -добро и колата по-стабилна.Говоря за летния сезон и летни гуми.
×
×
  • Създай нов...