Jump to content

OutCold

Фен
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от OutCold

  1. Благодаря за линковете. Ще е китайско, пък колкото издържи.
  2. Пусни едно линкче с актуатора, който си поръчал, ако не ти е проблем, че и аз съм за смяна.
  3. при мен точно за стоповете не работеха ЛЕД крушки. на габаритите отпред и отзад, както и на мигачите няма проблем. плюс всички крушчици в купето, жабката и багажника.
  4. Имам някакъв спомен, че генератора така си работи, т.е. не зарежда постоянно. Сигурно за пестене на гориво или нещо. И моя е така.
  5. Колега, vpop, би ли качил пак схемите, защото не се виждат?
  6. 1. Нормално е. Няма значение оригинален или не е дискът.2. Сигурен ли си че ксенона е фабричен. Най-вероятно е проблем с баласта.
  7. С горното колегата sMARTBomber по никакъв начин не предлага или поощрява карането без колан, изключването на индикацията е на собствена отговорност!
  8. Горивен филтър за дизела - само оригинален.
  9. Здравей! Гледаш всичко, както всяка кола втора употреба. Специфичното за 2.2 i-CTDi : 1. Палиш и оставяш да поработи на място изестно време(през това време проверяваш всички копчетии в купето ), отваряш капака и започваш да душиш за изгорели газове - слабо място е изпускателен колектор. 2. Докато работи мотора слушаш за всякакви виещи, стържещи и т.н. съмнителни звуци - веригата също може да е тръгнала 3. При тест карането трябва да ускорява плавно, без замисляне след 1800 оборота, без претрисане. Ако турбината има проблем тя се чува обикновено м/у 1500 и 2000 об. като полицейска сирена, а не обичайното съскане. 4. На прав участък (за предпочитане извън града) на 4-та предавка и обороти около 2500 натискаш педала до ламарината и следиш стрелката на оборотомера. Оборотите трябва да се покачват плавно, без засечки. Какво имам впредвид - може да видиш че оборотите започнат да се покачват, а колата не ускорява; след малко оборотите леко падат и започва ускорението - това е признак на приплъзващ съединител. Това се сещам засега. Успех!
  10. Мдаааа, малко тъмна индия и за мен.Сигурен съм че няма нито печка, нито нагреватели, но пък доколкото знам климатикът има възможност да духа топло (като домашните). Моят опит обаче е същия - докато не загрее колата, няма топло. В интерес на истината и аз не съм я водил да и проверяват климатика, така че не съм сигурен че работи както трябва.А когато пуснеш да обдухва предното стъкло е нормално да се включва комресора (отнема влагата от купето много по-бързо).
  11. Само лека поправка - нужни са ти около 2.2 л. масло за СК и то само Honda MTF-3. Казвам около, но със сигурност е повече от 2 литра
  12. По първия въпрос - отвора на капачката е 3/8, едната тресчотка беше малка, а другата голяма Що се отнася до маслото колегата NikiG го е казал: NikiG, не знам дали е по-подходящо, но когато ние поръчвахме това, което ти си посочил, го нямаше. Може да е ново. От друга страна 2.2 i-CTDi няма DPF, така че мисля че и "старото" е идеално.
  13. Това май се води 'градски пакет' или нещо от сорта и се слагат допълнително (аксесоар). Идеята е при паркиране/отваряне на вратите лайсните да пазят от одраскване. На мен ми харесва повече без тях, някак си стоят неестествено, но това си е мое мнение.edit: Смятаме че е по-добре 0в30, защото Хонда препоръчва него. Това не е ли достатъчно? С 5в40 нищо чудно колата ти да работи по-тихо и да не го гори - то е по-дебело. Очаквай, ако достаъчно дълго караш с него и след това сложиш 0в30, да започне да го гори и да е по-шумна, а може и турбото да се обади. Всеки има глава на раменете си и всеки решава за себе си .
  14. Филтърът имаше лепенка Хонда и номер. Сега не съм у дома, но мисля че нарочно си я запазих и тия дни ще я потърся и ще пусна номера.
  15. Когато сменях моя филтър в Юбико ми дадоха от Ледженд, който пасна идеално и струва 40 лв.
  16. Следващото е само мое мнение на неспециалист.Какво значи '...0W30, но на мен ми се струва, че за лятото ще е доста рядко...' ? Маслото в двигател, веднъж достигнал работна температура, би следвало да е по-висока от 40 градуса, колкото то би се загряло лятото в неработещ двигател. Оттам би следвало да не е 'доста рядко'. Хонда препоръчват 0w30 и аз бих се придържал към това. Използването на по-дебело масло (без значение пробега на колата) според мен е предпоставка за бъдещи проблеми.
  17. Да се удря с чук директно по диска и мен не ме кефи. Имах впредвид с чук и отверка (обикновена, какво е 'ударна отверка' не знам) се отвият 2-та винта, които фиксират диска.
  18. MTF3 миналата седмица нямаха в Юби-ко. Обади се и питай.
  19. Всъщност точно с чука става отвиването на 2-та винта, ако са били затегнати прекалено преди това. Добре че не си прибързал с пистолета!
  20. На около малко над 200к.@Veseliq, видях твоето мнение, но мисълта ми беше за сервиз в Пловдив (не го бях споменал). Благодаря за информацията!
  21. Не знам от какъв материал са направени, но според бултрако се пукат точно на мястото, откъдето тръгват отделните тръби от всеки цилиндър (не знам как да го обясня, а снимка нямам), поради различното температурно разширение. Някой със заварен колектор да сподели колко изкарва, че бултрако искат около 300лв. за процедурата и се чудя какво да правя.
  22. Още една 7-ца! 2.2 i-cdti, 2004г. Имам я от само 2 дена, но вече се чудя къде да я обслужа. От бултрако ми казаха, че веригата е за смяна, но ме оферираха със "само" 3000лв. Ако някой знае сервиз, в който могат да ми я сменят на по човешка цена, ще съм благодарен. Също и колекторите са за заваряване, но те засега не са приоритет. Всякакви съвети са добре дошли.Засега още я разучавам и много и се радвам. Като мине през автомивката, ще пусна снимки.
×
×
  • Създай нов...