Jump to content

Toshiro

Фен
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно Toshiro

  • Ранг
    Toshiro
  • Рожден ден 7.09.1974

Profile Information

  • Кара
    Civic 6th `98, D15Z8
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София
  1. Здравейте колеги, днес 26.05.2013 си направих още един експеримент заредих 14 литра 100 октанов бензин ( до сега съм карал само с А95 ) и с него изминах 329 километра извънградско. За същото разстояние с обикновен бензин А95 зареждам 18 литра. Извода: с по-качествения бензин спестих 4,46 лева сравнено със зареждането с А95 при едни и същи километри и начин на каране. Старая се лампата EKONO непрекъснато да свети :-)Разхода който се получи е 4,26 на 100 км. За следващият път опита ще е с А98. Ще е интересно съотношението цена, качество и изминати километри за кой от трите вида бензин ще е най-оптимално.
  2. Здравейте колеги, Причината да сме на " завидното място " в класацията на най-нещастните хора се корени в самите нас. Това е така защото дълги години се случва следното - всеки се спасява сам както и с каквото може. В резултат на това се получава така , че никой не е е щастлив , а точно обратното. В основата на успеха е " Съединението прави силата " хубави думи , но не разбираме истинския смисъл. Да вземем за пример страна като Япония - тези хора ме карат да се поклоня на това което са постигнали във всяко отношение.Работят заедно и в екип ( като един ) , имат общи цели , супер дисциплинирани са, отговорни и изпипват детайлите ( това не е всичко ) последиците от тези неща са просперираща нация и няма защо да се очудваме, това е логично. Представете си , че ние българите преживеем катастрофа като във Фукошима какво щеше да се случи. Щяхме да оревем света и да искаме помощи , а за възстановяване ... не мога и да мисля колко години шеше да отнеме цифра като поне 100 години ми се върти в главата. Стратегията всеки сам за себе си се е доказала , че не работи.
  3. Здравейте колеги, купих си Хондата точно защото исках икономична кола и съм много доволен от избора който направих. Хондата ми е англичанка с двигател D15Z8 към момента разхода извънградско при каране на ECONO е 4,7 литра. Градско не мога да кажа защото карам много малко и не съм си правил труда да го засека. За да постигна този разход направих следните неща: почистване на стъпковото моторче, почистване на горивната система преди да сменя свещите с добавката за чистене на инжектори STP черна опаковка ( както бях прочел във форума ), смяна на свещите с нови ( от Англия купих Денсо иридиум пауър ), кабели на свещите не съм сменявал в сервиза казаха че са ОК.Реших да си направя експеримент какво ще е значението за разхода на гориво от разликата в размера на гумите и за тази цел преди един ден смених гумите от 195/50/15 ( стоковите са 185/65/14 ) на 195/65/15. при пътуване надълго ще засека разхода за да сравня със разхода преди. Не че очаквам голяма разлика, но няма лошо да се измери каква ще е тя. Поздравин на всички и карайте ECONO-мично
  4. Здравейте колеги,Днес участвах в протеста и отново ще го направя.Само така ще си извоюваме правото да се наречем народ , а не съвкупност от овчи души.
  5. Здравейте колеги,Благодарение на описаното в тази тема разбрах , че имам проблем ( същият описан от колегата emod ). Използвах добавката за почистване на инжектори STP и сега с D15z8 нямам проблем при ускорението на 5-та ( след като подам газ не се чуди какво да прави , а действа). Преди това въпросният клапан е почистен, а горивният филтър сменен.
  6. Килега на изхода на София посока Владая точно от лявата страна на последния светофар ( преди лукойл ) има много изложени джанти.
  7. Колега "gin " броя на постовете може да е критерий единствено и само за активноста на потребителя във форума и нищо друго ! Аз написах мнението си за услугата която получих от този сервиз и на този етап нямам забележки.Ще ползвам отново сервиза след 2-3 месеца и ако имам забележки за работата им ще ги споделя.В поста ми по-горе съм се аргументирал, защо давам имено положителна оценка.Фактите и аргументите които имам на този етап говорят за добре свършена работа.
  8. Здравейте колеги,На 04.11.2010г. купих Хонда Сивик 6-та генерация.Може би две или три седмици след това започнах да търся специализиран сервиз за да бъде направена диагностика на Хондата. Един мой колега ми даде мобилния тел. на Дидо и аз се свързах с него след което се разбрахме да посетя сервиза и да направят диагностика.На 27.11.2010г. (събота) бях в сервиза в уговореното време.Не ми беше трудно да намеря сервиза защото Дидо ми обясни точно и ясно къде се намира , а и GPS-а ми свърши работа.Направи ми впечатление, че сервиза е добре оборудван за работа затова поставям + . Срещнах се с Дидо и след оглед на цялата кола много подробно ми обясни какво трябва да се смени и подробно отговори на въпросите ми което ми направи много добро впечатление, затова добавям още един + . Той ми предложи опции от които да избирам какво да се прави и кога.Подробно ме информира и за частите които ще смени, също така коя е фирмата производител и каква гаранция дава на съответната част. Аз направих избора си и на 08.12. в 09:00ч. оставих колата в сервиза за пълно обслужване на двигателя. На 09.12 в 17:00 часа както се бяхме разбрали с Дидо бях в сервиза и си взех Хондата. Останах доволен от ; коректност и точност , добре свършена работа, подробна и изчерпателна информация. Доволен съм от сервиза на Дидо и отново ще ползвам услугите му.
×
×
  • Създай нов...