Jump to content

Intermax

Фен
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно Intermax

  • Ранг
    Начинаещ
  1. Благодаря за разяснението. То е логично ама няма кой да се сети . Е сега вече мога да отида при кварталния газаджия, да му обясня и да ме изгони хахахахаха.
  2. И каквя е идеята. Да се следи работата на двигателя с 2 отделни стойности ако е осмак примерно на по 4 цилиндъра да има самостоятелни данни за по-прецизна корекция. Това ли е цялата идея?
  3. Банка 1 за бензин и 2 за газ. Така ли да го разбирам?
  4. Извинявай, сега погледнах че само на Agis ги има тези две банки с тримове и още някой опции към тях. Никъде в документацията не успях да прочета, че едната е за бензин а другата за газ и ако може да разясниш настройките около тримовете. Ето скрийншот:http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=rgh1391835222w.jpg
  5. Значи при инжекцион без OBD ние правим една карта с която моментно инжекциона работи коректно. След сипване на различна газ, смяна на сезона вече тези настройки не са оптималните, бензиновия компютър променя стойностите на дългия трим и от там се влошава работата на бензин след продължително каране на газ. Докато компютрите с OBD се нагаждат постоянно и променят картата на газ и се стремят да запазят дългия трим. Ако дотук правилно съм разбрал всичко само да споменеш защо има 2 стойности за къс и две за дълъг трим. Какво показва едната и какво другата?
  6. Маркони, каква е точно идеят?Да се постигнат едни и същи къси тримове при работа на бензин и газ ли? Не се ли постига същия ефект при корекцията на газовата карта.
  7. Най- вероятно греша, но ми писна да чета глупости от сорта, че обд комуникацията четяла бензиновите времена директно от бензиновия компютър, още малко ще ми кажат че не се връзва към бензиновите инжектори. Това което съм написал е информация от Олимпик Велико Търново. И аз ще съм благодарен на колегата ако разясни каква е магията около obd комуникацията.
  8. OBD комуникацията е за чистене на грешки и изтриване на бензиновата карта от компютъра на автомобила на всеки 5 секунди. Причината за това е че при по новите автомобили след 2002 год покриващи еко стандартите евро 4 и 5 бензиновата карта постоянно се обновява и самонагажда според стила на шофиране и след продължително шофиране на газ, картата се създава грешно и работата на бензин се влошава. Оправя се след нулирането и. За това е OBD комуникацията. Инъче инжекторните времена отново се взимат от бензиновите дюзи. За кола до 2002 година е абсолютно безмислено да се дават пари за компютър с OBD.
  9. И не пиша двойно постове нарочно и не знам за какви бонбонки ми говориш. Рейките бяха Валтек 3 ома може би на 4-5 такива попаднах след което се престраших с турските им аналози който по нищо не отстъпват като качества и сега монтирам основно тях.
  10. "След подмяната на инжекторите започнаха мъките /не знам колко от инжекторите бяха сменени с нови/". След монтажа е имал проблем с кабелите, който е бил отстранен, след това само когато е на климатик е имал проблем, най вероятно малки времена (високо налягане или големи дюзи). Карам Акорд 5 2.0 131к.с. англичанка, което мисля че няма отношение към темата.
  11. На колегата рейката се е разчукала на 8000км което си е признак че е пътник и вече е за обслужване. Проблема си го има точно с итялянски а не турски рейки или поне аз не съм попадал на такива.
  12. Малко вероятно да е редултора, защото е работил адекватно в началото, което ме навежда на мисълта че не е фабричен дефект а километрите не са му много че да се скапе, но няма невъзможно неща. А проблемите на колегата се появяват след подмяната на незнаен брой буталца и центровка в стил едно към гьотере. Според мен първо трябва калибровка на рейката и ако проблема остане, читава диагностика в движение. Ако си от Русе мога да ти ударя едно рамо.
  13. Забравих да кажя че настройката на не всички компютри минава само с автоматичен режим някой искат и настройка в движение по прав участък, препоръчително без камери. За целта са необходими 2ма човека единия да шофира другия да настройва.
  14. Здравейте, колегата Martins да си смени сервиза. При теб най вероятно са монъирани италянски инжектори valtek които имат малко проблеми с газта в бг и най-вече с добавката blue force на петрол. Гумичките на буталцата се разяждат и се скапват уникално бързо в някой случаи и на 2-3000 км. След подмяната на буталца най-вероятно турски проблема ще изчезне, но за целта твоя сервиз трябва да калибрира рейката не на око а с микрометър на 0.5-0.6 мм. Лично аз го определям разтоянието така. Ако е по претенциозен автомобил на 0.5 инъче на 0.6. Разликата не е особено голяма, но на 0.5 рейката става малко по-бърза и по-бързо се набиват гумичките на буталцата. Разлика в порядъка на 0.1-0.15 мм между хода на инжекторите се усещат на празен ход и малко или много влошават работата на автомобила.
  15. Проблема е в така наречените газаджии. Един такъв тръгна да ме кръщава, че за моя двигател едва ли не трябвало да монтира някакъв инжекцион мисля че за BRC ми говореше на скромната цена от 1400лв. След малко консултации с други хора се оказа, че няма такова нещо. Закупих си най-евтиния инжекцион ProGas(турски изпарител с турска рейка и китайски компютър работещ със софтуер Tamonа) с една година или 25000км гаранция. Двигателя ми е F20Z1 131кс. Монтира я мой приятел (поне според мен добър газаджия). Цялата работа ми излезе към 600лв, нямам никакви проблеми. Разход извънградско с 100-130км средна скорост е 8 на 100 в града много зависи, но за малък град като Русе постоянно студен двигател каране по 5 км и температура на обръщане на газ 10 градуса разхода зимата е около 15 на 100 лятото 13. Никога не съм имал проблеми с придърпване, ниска мощност и разход. Така че си правете сметката при какви разбиратели отивате и ако ще и от 5000лв да ви сложат инжекция, като не са им ясни нещата докрай пак ще пишете по фоумите. Успех на всички газифицирани
×
×
  • Създай нов...