vita09 1 #1 Публикувано 28 Декември, 2015 Здравейте , Честита Коледа на всички !) .....хондичката ми се разболя ...( моля за диагноза ..!) двигател - к20а6 с газова - жив и здрав до Коледа. симптоми - вдига температура изключително бързо ...даже качва над нормалната...( нямам НИКАКВО парно не ми се включва автоматичния превключвател от бензин на газ ....а според показаната температура- трябва аз предполагам, че е нещо с охлаждащата с-ма , може би не работи водната помпа ....но преди да ходя на доктор - моля за вашето мнение ...?!?) Весели празници !) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Just'Do'It 18 #2 Отговорено 28 Декември, 2015 Здравей, колега. Честита коледа и на теб. Според описанията си за смяна на термостат. При положение, че нямаш парно и газовата ти не се включва охл. течност се върти само на малкият кръг и термостата не отваря за големият кръг. Според мен затова ти загрява и по-бързо от обичайното. Газовата уредба е свързана за големият кръг и охл. течност не е в подходяща температура за да включи газовата уредба. Ако греша нека някой по-компетентен колега да ме поправи, поздрави. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #3 Отговорено 29 Декември, 2015 Парното е към малкият кръг и винаги трябва да имаш топло, ако охладителната система е добре обезвъздушена и няма други проблеми. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vita09 1 #4 Отговорено 30 Декември, 2015 здравейте , ходих при един майстор за диагноза, но башмайстора ще дойде след празниците и беше помощникът...не успя да ми помогне ..."ела след празниците.." та явно ще се чака да изтрезнее народа след нова година..( та , не мисля ,че ще е термостат ..иначе ще се радвам само той да е проблема ... има едно "устройство" на входа на маркучите за парното - май е някакъв клапан за климатроника- ако той се е бъгнал и не отваря ..т.е. не отваря малкият кръг това дали не е "ключа за палатката"...? и още - има ли вариант водната помпа да се е прецакала и да не превърта водата..? иначе пипах маркучите на охл. с-ма при загряла на 90 градуса - не са твърди...мисля ,че не надува поне ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #5 Отговорено 30 Декември, 2015 Каквото и да е, не се препоръчва да я разхождаш, за да не се налагат големи ремонти(ако вече не са наложящи) ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #6 Отговорено 30 Декември, 2015 (Редактирано) Опитай при студен мотор да долееш охладителна течност и виж какво количество си налял докато се напълни системата Разбира се, че може и да е нещо свързано с газовата уредба, но аз не ги познавам тези системи. Редактирано 30 Декември, 2015 от ВесКо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ATMV 108 #7 Отговорено 30 Декември, 2015 Според мен от някъде смуче въздух охладителната система. Капачка...съединенията към изпарителя... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #8 Отговорено 30 Декември, 2015 (Редактирано) Системата работи под налягане и няма как да смуче въздух. Ако обаче има въздух, това значи, че отнякъде губи течност. Редактирано 30 Декември, 2015 от ВесКо 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ATMV 108 #9 Отговорено 30 Декември, 2015 (Редактирано) Така е...колегата ще каже дали има загуби. Редактирано 30 Декември, 2015 от Mad`Head Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vita09 1 #10 Отговорено 30 Декември, 2015 колеги няма загуби, грам даже, антифриза не е замръзвал (на -50 е ) .. гледах и дали са прекалено твърди маркучите ( дали не надува ) но не ...бяха сравнително меки при 90 градуса.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #11 Отговорено 31 Декември, 2015 Не знам защо не си отишъл на компютърна диагностика за хонда, веднага. Дори някой колега да е имал подобен проблем, не е речено да е еднаква причината при всеки от вас. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове