Virgil 0 #1 Публикувано 16 Декември, 2015 Здравейте, при мен се появи странен проблем,започна някакво свирене откъм задните накладки и след като свалих апаратите се оказа,че пружините са омекнали и не връщат до край и започват да задържат задните колела. Някаква идея откъде да намеря в Пловдив такива пружини? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mx rider 31 #2 Отговорено 16 Декември, 2015 Пробвай в Тех-ко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Virgil 0 #3 Отговорено 18 Декември, 2015 Проблема е че не продават нито в еврото,в тех ко,или в другите които се сещам! Май ще правя самоделки хаха Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #4 Отговорено 19 Декември, 2015 Проблема най вече е, че не търсиш както трябва . http://websrv.tech-co.net/tecdocpublic/img/089/LY1239.BMP Ето този комплект го имат в Тех-ко (за Пловдив е с 1 ден доставка), 27 лв. и някакви стотинки е, LY1239 на Делфи . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Virgil 0 #5 Отговорено 19 Декември, 2015 Хубаво, ама няма нищо общо,даже и малка прилика,за да мога да ги преработя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #6 Отговорено 19 Декември, 2015 (Редактирано) Проблема най вече е, че не търсиш както трябва . http://websrv.tech-co.net/tecdocpublic/img/089/LY1239.BMP Ето този комплект го имат в Тех-ко (за Пловдив е с 1 ден доставка), 27 лв. и някакви стотинки е, LY1239 на Делфи . Това е ремонтен комплект за барабани. Virgil, ти с дискови ли си отзад, че казваш накладки и за какви пружини става въпрос? Тези? http://i.ebayimg.com/00/s/NTAwWDUwMA==/z/qSoAAOSwKIpWA8Dm/$_12.JPG http://brakeparts.co.uk/#!/shop/HONDA/CIVIC/97-02/CIVIC%20MB~MC%201.8%20VTi%20inc%20AERODECK/Rear%20-%20Brake%20Calipers%20and%20Wheel%20cylinders/WHC3046 Такова няма ли да свърши работа? Че в БГ не знам колко се предлага нещо различно от резервни буталца и маншони. Редактирано 19 Декември, 2015 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Virgil 0 #7 Отговорено 19 Декември, 2015 Да с дискове,и баш това е пружината. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #8 Отговорено 20 Декември, 2015 Ами да беше казал още в началото, че си с дискове . В аватара ти пише сивик аеродек, а в една друга тема говориш за 1.4 мотор, пък те по принцип са с барабани, а това, че говориш за накладки изобщо не е гаранция, че си с дискове, защото и при барабаните има накладки . Мисля, че проблема изобщо не ти е в пружинките, раздвижи си апаратите и провери жилата на ръчната дали се движат свободно, защото имат склонност към клеясване . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 445 #9 Отговорено 20 Декември, 2015 Моята талига и тя е 1.4, но е с дискове отзад. И аз имах проблеми със затягане, но проблема при мен беше в апаратите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Virgil 0 #10 Отговорено 20 Декември, 2015 Комбито ми е 1.4 но е с дискове и отзад. А иначе благодаря,ще ги проверя жилата, но явно целите ще трябва да разкачам,защото май няма да се разбере без това. А апаратите пак ще ги сваля и да ги смажа ли, какво да правя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #11 Отговорено 21 Декември, 2015 (Редактирано) Тея пружинки дето те тормозят не са ли за ръчната аджеба? mar_tod аз ги знам като челюсти задните накладки Апаратите можеш да ги раздвижиш и без да ги сваляш, само свали накладките. Помпиш спирачка да излезе буталцето малко, после го прибираш с лост, ама гледай да не го нараниш. И гледай да не препомпиш, че да изскочи буталото - филм. Така правиш докато като отпускаш педала земе да се прибира само. Освен ако не се е напълнило с боклуци. Можеш да мацнеш малко с гресчица по външната страна на цилиндъра, но гледай да не попадне върху дисковете или страната на накладките, която контактурчва с тях. Редактирано 21 Декември, 2015 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Virgil 0 #12 Отговорено 21 Декември, 2015 За ръчната са. А апаратите тези дни ще ги видя,да направя както казваш. Мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #13 Отговорено 21 Декември, 2015 Тея пружинки дето те тормозят не са ли за ръчната аджеба? За ръчната са и това което си му предписал ще помогне само за по добро действие на крачната . За ръчната проблема е обикновено в жилата, а когато не е от тях си трябва разглобяване на апарата, смяна на лагерче и семеринг на оста за ръчната, хубаво гресиране и сглобяване наново . Е те тогава пружинките като по чудо възкръсват и започват да връщат вилката докрай . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Virgil 0 #14 Отговорено 21 Декември, 2015 Хаха,ок! Мерси на докторите! Живи и здрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове