niki_honda 8 #1 Публикувано 19 Октомври, 2015 Здравейте, Понеже имам съмнения, че съединителя ми е заминал реших да се поинтересувам с какъв е най-удачно да го сменя. Говорим за по-прилична цена до 300 лв.Пробвах теста с ръчна е вкарване на 3-та скорост с газ до 2000 оборота и колата не изгасна след пълното пускане на педала на съединителя, което ме наведе на мисълта че буксува и е тръгнал...Също така и като е студена притриса на първа много често. Да не говорим, че вече отдела и бая високо. Та въпроса ми е какви съединители сте слагали? От по-евтините гледах Valeo, но за него има противоречиви отзиви. Явно има значение дали е корейски или френски. До колкото знам добра марка е Exedy, но там цената май е доста по-висока... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #2 Отговорено 19 Октомври, 2015 Exedy OEM replacement От къде и цена? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #3 Отговорено 19 Октомври, 2015 Този става ли за D16Y3 ?http://www.amazon.com/EXEDY-08022-OEM-Replacement-Clutch/dp/B001B5DCO4/ref=sr_1_fkmr0_2?s=automotive&ie=UTF8&qid=1445264282&sr=1-2-fkmr0&keywords=exedy+HCK2049 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #4 Отговорено 19 Октомври, 2015 Ами аз колега също се колебаех като теб.Мен ме насочиха пък точно към Валео.От една седмица съм с него и всичко е ок.Педала стана много притен на натиск,и отделя вече където трябва.При мен цената на Валеото беше 344,а тази на Екседи 351.Така че е по скоро до личен избор.Мисля че каквото и да избереш ще ти свърши работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #5 Отговорено 19 Октомври, 2015 От това което успях да прочета като информация за марките определено Exedy изглежда доста по-добрия избор. За Валео има различни мнения...ямно имат и ментета и хората се прецакват. Въпроса е от къде може да се намери Exedy на сносна цена. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 153 #6 Отговорено 19 Октомври, 2015 Колега за съединител Exedy провери в каталога тук: http://exedy.co.uk/en/home/ Ако имаш възможност си го Купи от Англия.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #7 Отговорено 19 Октомври, 2015 Колега за съединител Exedy провери в каталога тук: http://exedy.co.uk/en/home/ Ако имаш възможност си го Купи от Англия.... От този сайт виждат ли се цени, че не намирам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #8 Отговорено 20 Октомври, 2015 От това което успях да прочета като информация за марките определено Exedy изглежда доста по-добрия избор. За Валео има различни мнения...ямно имат и ментета и хората се прецакват. Въпроса е от къде може да се намери Exedy на сносна цена. То пък добре, че при Екседи хич няма ментета . За това има Екседи от 350 и Екседи от 600 лв. Евтино, пък и истинско, просто няма от къде да намериш, такава комбинация няма . Само евтини можеш да намериш в Косера и Еврото, те са "вносители", ама ги внасят май от Китайската част на Япония . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 153 #9 Отговорено 20 Октомври, 2015 Колега за съединител Exedy провери в каталога тук: http://exedy.co.uk/en/home/ Ако имаш възможност си го Купи от Англия.... От този сайт виждат ли се цени, че не намирам. Не тук няма цени, това е сaйта на Exedy за Европа. По него за твоя двигател излиза модел HCK2049. Като го видях из разните търговци цената му е от 160-200 лири, много скъпо. За тези пари ще си вземеш оригинален комплект на Хонда. Според мен си вземи зеленото(корейско) Valeo от Тех-ко. Това е само мнение. Поздрави и успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 153 #10 Отговорено 20 Октомври, 2015 Този става ли за D16Y3 ? http://www.amazon.com/EXEDY-08022-OEM-Replacement-Clutch/dp/B001B5DCO4/ref=sr_1_fkmr0_2?s=automotive&ie=UTF8&qid=1445264282&sr=1-2-fkmr0&keywords=exedy+HCK2049 Принципно го дават за серията D-двигатели...но този комплект отговаря на HCK 2026 на Exedy за Европа. Феродовия диск в него е партиден номер HCD802U Притескателя е HCC902 на Exedy Трябва да си провериш тези дали са съвместими с твоите по ОЕМ номерата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #11 Отговорено 20 Октомври, 2015 Колега за съединител Exedy провери в каталога тук: http://exedy.co.uk/en/home/ Ако имаш възможност си го Купи от Англия.... От този сайт виждат ли се цени, че не намирам. Не тук няма цени, това е сaйта на Exedy за Европа. По него за твоя двигател излиза модел HCK2049. Като го видях из разните търговци цената му е от 160-200 лири, много скъпо. За тези пари ще си вземеш оригинален комплект на Хонда. Според мен си вземи зеленото(корейско) Valeo от Тех-ко. Това е само мнение. Поздрави и успех! И аз гледах в ebay.co под 130 паунда няма, което не е чак толкова скъпо, но на мен и тук ми казаха такава цена от Косер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
incr3dible 23 #12 Отговорено 20 Октомври, 2015 От това което успях да прочета като информация за марките определено Exedy изглежда доста по-добрия избор. За Валео има различни мнения...ямно имат и ментета и хората се прецакват. Въпроса е от къде може да се намери Exedy на сносна цена. То пък добре, че при Екседи хич няма ментета . За това има Екседи от 350 и Екседи от 600 лв. Евтино, пък и истинско, просто няма от къде да намериш, такава комбинация няма . Само евтини можеш да намериш в Косера и Еврото, те са "вносители", ама ги внасят май от Китайската част на Япония . Аз съм с Косерско exedy вече 2ра година и съм доволен 250 лв до колкото помня Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #13 Отговорено 20 Октомври, 2015 Няколко човека ми препоръчаха Косер...явно от там ще е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #14 Отговорено 21 Октомври, 2015 Аз съм с Косерско exedy вече 2ра година и съм доволен 250 лв до колкото помня То ако не караш колата, може и 20 години да си доволен . Виж, ако му направиш 150- 200 хиляди километра, колкото карат истинските и тогава кажеш, че си доволен е друго нещо . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #15 Отговорено 21 Октомври, 2015 На мен ми трябва съединител за 20-30 хил. км. още кажи речи... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
incr3dible 23 #16 Отговорено 21 Октомври, 2015 Аз съм с Косерско exedy вече 2ра година и съм доволен 250 лв до колкото помня То ако не караш колата, може и 20 години да си доволен . Виж, ако му направиш 150- 200 хиляди километра, колкото карат истинските и тогава кажеш, че си доволен е друго нещо . Най - интересното е ,че я карам да го еа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #17 Отговорено 2 Ноември, 2015 Някой има ли представа съединителя на англичанка D16Y3 210mm ли е ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HellBull 44 #18 Отговорено 10 Ноември, 2015 Колеги моля за малко помощ. Да не отварям нова тема ще ползвам тази на колегата. един приятел има англичанка 6 ген, D14A7 и днес ми вика че смятал да сменя течността на съединителя, и не знам при него как е дали е със спирачките в едно казанче или си има отделно и как точно става самата смяна? Също ако не се бъркам там си беше пак с ДОТ 4 както за спирачките или съм в грешка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HellBull 44 #19 Отговорено 11 Ноември, 2015 Мерси колега, много изчерпателен отговор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Virgil 0 #20 Отговорено 13 Ноември, 2015 Ако се колебаеш според мен иди в Тех Ко или дори Еврото започнали са да вкарват китайски на добри цени,но и вече с доста по-добро качество! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове