Jump to content
MetalHEARD

Ангренажен ремък-пробег и марка-за ХРВ!

Recommended Posts

Здравейте,колеги,

Вчера погледнах-че съм минал вече 71-72000 км,откак съм купил Харвито и се замислих за ремък-предполагам има значение от марката и размера на пробега!Кажете някаква бюджетна и някаква хубава марка ...и..на колко км трябва да се сменя!

Благодаря на включилите се!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По спомен моя май беше dayco. 160лв комплекта с водната помпа. Също 40-50лв май беше гарнитурата за капака на клапаните.И нея ми смениха. Май ремъка кара към 120к Трябва да проверя в манюала и ще ти кажа на колко хиля ди се сменя. 

Питай Миямото той ще ти каже,кой комплект да избереш ;) 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЕЙ,размера няма значение за пробега :).И най-кучата марка изкарва 80к километра ,ако е правилно регулиран и няма екцесии от сорта 5-2 предавка.Гейтс е най-спряганата марка за качествена ремъчка,но и Дайкото не лъже.Сървис лимите е 120к километра или 96 месеца с оригинални компоненти-ремък,обтяжка и водна помпа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви за бързите отговори-затова харесвам форума на Хонда :yes: !Значи-поправете ме ако греша-ама мисля да направя 100к и тогава да сменям ремък с ролки и водна помпа!Благодаря за включването на всички!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За всеки случай,ако скоро правиш реглаж на клапани, проверете ремъка как е, да не стане фал.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От мен, един безплатен съвет - "Вържи Попа ,за да е мирно селото".

Преведено на разбираем език - какъвто и да е ремъка /ако ще да е най-качествения/, го сменявай на максимално 80 х.км.!

Не че не съм виждал Хюндай, на 240х.км. с оригиналния си ремък, но човека въобще не беше в час, не знаеше че двигателя му е с ремък и трябва да се сменява.

п.п. Ти когато си купи колата, /предполагам втора ръка - преди 70 х.км./, смени ли ремъка , или ти казаха , че е сменяван?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно!Ще се сменя на 80 к.!Като купих колата-от мой приятел(той и до днес внася от Италия)-беше си я обслужил с всичко необходимо и съм сигурен,че това е така!(Даже сервизът-където е обслужвана-сме приятели от много време, и те познават колата)!Та не съм го сменял аз ремъка-но съм 100% сигурен,че е сложен нов тогава(ако има 100% де :punk: )!Абе-исках да знам все пак дали ще правя процедурата тази седмица-ама се развеселих :yes:,че няма да е сега!Мерси отново!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...