draid 8 #1 Публикувано 11 Септември, 2015 Здравейте колеги. Оказа се, че въпросната пружина която всъщност е нагъната тел на десният фар липсва. За съжаление не успявам да намеря такава никъде, а да купувам цял фар заради такава глупост ми се струва безумно. Лошото е че по моргите няма много такива коли, а то трябва да се открие счупен фар за да се вземе от него. От здрав фар никой няма да иска да я свали. Имате ли някакви предложения как да се справя с проблема ? Надявам се да се сещате за какво говоря, на почти всяка кола притискането на крушките на дълги/къси е по този начин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko_stanev 78 #2 Отговорено 11 Септември, 2015 Ами, колега, сваляш от другия фар и си нагъваш същата ( може и да е огледално обърната - трябва да провериш). Може да използваш някаква тънка поцинкована тел. Да не е обикновена от черна стомана, че ще е мека. Как ще я огънеш точно същата обаче не знам. Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1498 #3 Отговорено 11 Септември, 2015 Надявам се да се сещате за какво говоря Освен, че темата е в раздел "сивик", не става ясно за кой точно сивик иде реч, нито от профила, нито от темата ти. Като се замисля, чак след 8ген фаровете са с отделни крушки за къси и дълги т.ч. сигурно говориш за 8/9 ген. Ако ти изпадне счупен фар, мога да откупя кръглата капачка отвътре. Май тази на дългите, която стоеше ми трябваше. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
draid 8 #4 Отговорено 11 Септември, 2015 Извинявам се за пропуска. Става въпрос за пружината на дългите светлини на сивик 8-ма генерация хечбек. Мисля че в България ще е доста трудно да се открие счупен фар. Утре може би ще звънна в хонда да ги запитам да видя какво ще кажат. Иначе остава варианта с нагъването. А може и да са стандартни тези пружини. Крушката мисля беше H1. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове