Jump to content
jorko82

Регистрация на автомобил

Recommended Posts

Здравейте !Преди седмица си купих  от сивик 7 ген от една автокъща в София!Колата беше с транзитни номера и платена застраховка!Днеска един колега ми каза че ще имам проблем при регистрацията  в кат тъй като транзитните номера били на човека който ми продаде колата а не на фирма!Документите които имам са :Италиянските талони на колата ,договора на между италиянеца и джамбазина ,свидетелството за транзитните номера на името ,договор за продажба между мен и джамбазина(то е някакъв хвърчащ лист )Дали ще имам проблеми в Кат В.търново ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква беше ситуацията при мен преди около 3 години... Отивам на обява, прави пазарлък и т.н. И дадоха ми италианските докуементи, и договор. ИНТЕРЕСНО, че договора беше между мен и италянеца :D :D сякаш аз бях ходил там... Да договора беше подпечатан в и Италия само с вписано име на продавача... Моето се попълни тук и така... В Кат Пловдив се заядаха и ми поискаха номерата с които е дошла до БГ. След избълваната бюрокращина срещу мен стана ясно, че ако не е дошла на ход и е без номера ти трябва регистрационния номер на камион/автовоз или нещо от сорта с което колата е достигнала БГ и името на шофьора който го е управлявал. Ходене по нерви... Звънене на тоя от който я купих... Но работата стана. Минах

 

За транзитните номера не би трябвало да имаш проблеми. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега няма причина да се притесняваш! Имаш няколко варианта за това как да постъпиш! Отиваш пред КАТ В. Търново с транзитните номера и там ги сваляш от колата. След това там където отидеш да си платиш еко-таксата, хората имат всякакви договори (италиански, германски, австрийски, испански и т.н.) и ще ти напишат един такъв, в твоя случай италиански в който ще пише, че ти си закупил автомобила лично от италианския собственик! Да знаеш, че транзитните номера трябва да бъдат предадени в КАТ, но от собственика на номерата. След това пишеш, че автомобила е докаран на платформа и няма да имаш проблеми. За регистрацията на автомобила ще ти е нужно: 1- платена еко-такса(около 260-300 лв.); 2- застраховка гражданска отговорност; 3- техническо оборудване (триъгълник, жилетка, пожарогасител и аптечка); 4- препоръчвам ти да си изчистиш номера на рамата със шкурка, за да не се заяждат с теб; 5- италианския талон на колата; 6- договора за покупко-продажба; 7- Приготви си 400 лв. и се зареди със здрави нерви (заради лутане по гишета и грубо държане от служителите на КАТ); Ако искаш пиши ми на лично, за допълнителни въпроси! Успех ти желая и честита да ти е новата придобивка!

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам причина ,обаче не мога да я регистрирам колата!Казаха ми че имам два вярианта:единия е да направим договор при нотариус ,втория първо да си я регистрира джамбазина и след това пак при нотариус!Ако някой има или знае човек в КАТ В.Търново  който може да помогне да ми пише на л.с 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За безпроблемна регистрация на автомобил нов внос се изискват следните документи:

- Фактура с касова бележка

- Договор за покупко продажба м/у фирмата/джамбазина и купувача

- Декларация, че фирмата е внесла автомобила + регистрационния номер на платформата, т.е. в декларацията трябва да е вписан рег. номера на платформата

Това са основните документи. А другите документи са ясни чуждите талони, еко такса, гражданска отговорност.

Всичко това го казвам от опит, щото го ядох това дърво. Договор м/у мен и италиянеца, че уж съм си купил директно колата от него и след това е дошла на платформа до Пловдив и от КАТ Пловдив си извадих транзитни номера на мое име. Обаче като отидох в КАТ Ямбол ме върнаха, щото по-този начин не регистрират коли и брах ядове докато се сдобия с горе посочените от мен документи. И цялата работа е, че джамбазите продават колите по-този начин, за да не плащат данъци на държавата, като не издават фактури.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така е колега ,но няма как да ми напишат фактура ,тъй като транзитните номера са на физичкско лице !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, и при мен нещата бяха така, както вече съм написал по-горе. Аз също си извадих транзитни номера на мое име и джамбазите не искаха да ми пишат фактура след това като разбрах, че има проблем с документите. Обаче тези транзитни номера са временни, т.е. имат срок на валидност 1 месец и след това изтичат и информацията за тях отпада от системата на КАТ. Това го казвам, тъй като се познавам лично с началника на КАТ Ямбол и се наложи той да разговаря с джамбазите продали ми колата и им обясни точно това за отпадането на транзитните номера от системата. До ден днешен съжалявам, че не се консултирах предварително с човека преди да купя колата.

Голям ужас е с тези регистрации на колите. И все пак, колега щом са ти казали, че имаш 2 варианта за регистрация, действай. Успех ти желая!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...