Jump to content
Danail Gaidarov

Шум при ускоряване

Recommended Posts

Здравейте.

Миналата седмица ми рециклираха кормилната рейка заради теч. След ремонта се появи едно свистене когато подмина 1500об. Има го само когато съм на скорост и ускорявам ,когато колата е спряна и е на свободна скорост или с натиснат съединител не се чува нищо.Казанчето на хидравличната течност е на макс. Имате ли някакви идеи от какво може да е .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори колега за офф топика, но кормилната рейка има ли общо (ако да, какво) със скоростите, та шума да изчезва при неутрална или натиснат съединител? Питам понеже или си въобразявам или наистина го има, но от последните две карания на моята, на която и скорост да съм ми се чува нещо странно (нещо като виене но не точно, и се чува слабо) от към двигателя при работа до 1500-600 оборота при все че съм с i-shift. когато съм в тотално спряно положение на директна или неутрална, както и при обороти над 1600 двигателя си го чувам съвсем нормално ... Проверих маслото, ремъка, ролките до колкото мога ... всичко изглежда като ново.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не зная , може и да е съвпадение ,но след ремонта се появи този шум ,може и при монтаж ,демонтаж нещо друго да е бутнато.Когато се движа на свободна скорост го няма , единствено се появява при ускорение  от 1500об. нагоре .Ако задържа педала на газта и поддържам постоянни  обороти не се чува ,но натисна ли да ускоря на която и да е предавка започва да свисти .Днес ми направи впечатление че на студен двигател се чува повече.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти градски, да не би нещо турбото да чуваш по нов начин? Върна ли се в сервиза да питаш от какво може да е, там откъдето я купи ли правиха ремонта?

Редактирано от HondaExplorer

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, и аз си помислих че е турбото ,но когато подавам газ на свободна не се чува, може и тогава да не се натоварва .Не зная ,а и не разбирам много и затова се обръщам към Вас.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери да няма спукан турбо път или не добре стегната скоба.

На свободна турбото не нагнетява както когато е натоварено.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите.

Редактирано от Danail Gaidarov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...