vojdazlatitu 1 #1 Публикувано 21 Юли, 2015 Може ли да се сложи ABS 6г. 97г. Мотора е D14А4. Заводско е без ABS, но много ми се иска има. Какво трябва да се сложи и заслужава ли си или е прекалено сложно и скъпо. Не ми се иска да я сменям, само заради това, затова ако става мисля да вложа малко пари в нея. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #2 Отговорено 21 Юли, 2015 Здравей Колега, моето мнение е да не се занимаваш с "глупости"- карай си колата и не мисли за този ABS. При мен също няма ABS- но никога не ми е липсвал, имал съм и екстремни моменти и съм спирал/намалявал без никакви проблеми. Ползвам почти същият автомобил и съм убеден, че това не е екстра без която не може. За съжаление не зная колко би струвало слагането на ABS- колегите с повече опит могат да кажат. Поздрави 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vojdazlatitu 1 #3 Отговорено 21 Юли, 2015 По принцип да, но повече за зимните месеци става въпрос, когато колата значително увеличава спирачния път. Просто ми е интересно, колко би излязло и сложно ли е ? Управлението на ABS е ясно, но за датчиците и тяхното свързване към колелата не ми много ясно. А също ще има и захранване някакво към бушоните и т.н. Любопитен съм. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM as Fuck 15 #4 Отговорено 22 Юли, 2015 Трябват ви : Абс компютър(управление) , релета , инсталация , датчици и щом нямате абс на ваще шенкели няма дупките за абс и карета за абс (по евтини са от тези за без абс) , за отзад най-добре си взимате дискове с който имат захващане за абс ... Управление съм срещал на цена от 80лв (само управление) карета по 45/50 лв и вече другите работи не знам какви пари са но мисля , че ще ударите 250/300 лв само , за да сложите отпред ... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vojdazlatitu 1 #5 Отговорено 22 Юли, 2015 Благодаря колега. Общо взето само за каретата не бях се сетил. Приблизително към 400лв. го смятах аз, като оставих малко пари и за непредвидени разходи. Много ти благодаря колега, все пак мисля да пробвам. Почти съм намерил кола донор и смятам да почвам докато е още топличко. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dctR 85 #6 Отговорено 22 Юли, 2015 Попълвай темата ако може колега с какви части и от какви модели си взимал и слагал. Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1498 #7 Отговорено 22 Юли, 2015 Позволих си да разчистя темата. Колега "Японска треска", моля, да се въздържате от мнение, когато нямате какво да кажете, само и само да си упражнявате българския език. Например, прочетете заглавието на всяка тема, в която пишете и си задайте въпроса дали мнението Ви има връзка с нея. При още едно мнение извън тема във форума, ще получите превантивна забрана за писане. И за да не съм "оф" и самият аз, към автора: трябва и една малка платка за километража, в която се вкарва буксата за сигнал от системата и чрез светенето на лампичката от нея да се разбира дали има проблем при зареждането. Вж. №17 от снимката: То и предната маска на километража ще трябва, че на тези без АБС дупката е затапена. Предвид, че един километраж от EJ/EK струва към 30-40лв можете направо целия километраж от донора да вземете. А как ще се изкара кабел до там е друг въпрос... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #8 Отговорено 22 Юли, 2015 По-горе са ти писали колегите -недей си вкарва таралеж в гащите .Вместо да слагаш абс-система ,купи си 4 зимни и 4 летни хубави гуми ,ама наистина хубави и чисто нови и ще имаш повече полза от монтажа на абс.Казвам ти го от опит.Между другото ,каретата със зъбния пръстен за абс не са 40лв а 120лв парчето .Купи си хубави гуми и ще си по-рахат да знаеш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vojdazlatitu 1 #9 Отговорено 22 Юли, 2015 Оки. Благодаря на всички колеги за мненията. Засега съм се навил да слагам ABS, само не може да се разберем за колата донор за цена, а и някои части липсват. Най - вероятно ще се пробва, но ще се разбере тези дни. Мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове