nikolov_ms 2 #1 Публикувано 20 Юли, 2015 Колеги днес смених и двете крушки на фабричен ксенон D2s, но едната светеше съвсем различно от другата и реших да я сваля,да погледна дали съм я закрепил както трябва към фара. Лошото е че извадих буксата на работеща крушка( чу се някакъв звук припукване) и от другата страна крушката изгасна .Изгасих фаровете, включих буксата обратно, фара светна за около 30 сек. и изгасна.Сега и двата фара не светят.Някакви идеи дали съм изгорил баластите или крушките? И ако да ,подлежат ли на ремонт тези баласти или трябва да ги сменя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #2 Отговорено 20 Юли, 2015 Така както го обясняваш, може би са баластите. До колкото знам не се ремонтират, може и да греша. На моята гаранционно са сменявани и двата баласта, оттам изхождам, че не се ремонтират. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikolov_ms 2 #3 Отговорено 21 Юли, 2015 Днес ходих до едно момче, което се занимава с Ксенони и установи ,че нямa ток до буксите на баластите.Гледахме да не е изгорял някой бушон, но не намери. Утре мисля да отида на жичкаджия да погледне, защо няма захранване до тези букси, ако и това не става отивам в представителството да видя какво ще кажат тe. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #4 Отговорено 21 Юли, 2015 Що не отидеш до истински сервиз (Юби Ко, Омбре) вместо да ходиш до случаем жичкаджия да се опитва да познае от къде е проблема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jackxxx 27 #5 Отговорено 28 Септември, 2015 Айде да ползвам темата, да не става много разпиляна информацията. Имам два проблема/въпроса: 1. десният ми фар свети по-слабо. Говорих с едно момче, което се занимава със слагане на ксенон, той ми сложи и моят и ми обясни, че най-вероятно никеловото покритие на лупата е паднало. Ако някой има друга идея да я сподели, че това не е сложно като проблем, но ще се разглобява фара. 2. На левият фар врътката за коригиране ляво-дясно не работи. Май е счупена. Може ли да се смени само врътката или трябва целият фар да се сменя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #6 Отговорено 1 Октомври, 2015 Щом си с китайски ксенон, търси проблема в него, а не в японскте лупи. Почти сигурно е, че разлика в силата, както и в цвета на светлината идва от китайските крушките, а в някои от случаите проблема идва и от баластата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jackxxx 27 #7 Отговорено 2 Октомври, 2015 Не е проблема в ксенона, проверено! Когато се вържат нормалните фарове и пак свети слабо десният фар, при ксенона разликата е доста по-малка. С нормалните фарове десният свети като габарит, толкова слабо... Истината, е че този проблем не е толкова дразнещ и няколко човека вече ме съветват изобщо да не се занимавам, но все пак аз искам всичко по количката ми да си е наред. Другият ми проблем с врътката за ляво-дясно на левият фар е по-голям. В момента левият фар свети малко повече на ляво от колкото е нормално и вечерно време извън града ме дразни много. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове