peev89 0 #1 Публикувано 1 Юли, 2015 Здравейте, От две седмици съм горд собственик на Хонда Джаз 2005 година. От както я имам съм навъртял вече близо 2000км и всичко е наред с колата. Колата е версия LS- с климатроник и големият CD player. Единственото, което не мога да разбера обаче е ,дали тези коли имат фабрично аларми. Купих я с двата ключа, но на тях има копчета само за отключване и заключване. Няма допълнително дистанционно. Също така забелязвам,че когато е студена много често се чува доста силно звук, като на стичане на вода по маркучите. Нормално ли е това и случва ли се на някои друг? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stivenj 35 #2 Отговорено 1 Юли, 2015 Здравей колега, честита да ти е ,няма аларма фабрично монтирана, за другото не знам от какво може да е .Поздрави . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toinspire 10 #3 Отговорено 2 Юли, 2015 Здравей, честита придобивка. За аларма не съм чувал, но поне централното е "мисли", ако не си затворил някоя врата не заключва колата. Относно звука и аз го чувах през студения период, а сега не. Отдавах го на това, че точно тогава сменях всички течности, но явно е нещо друго. Ще се радвам да чуя причината. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toinspire 10 #4 Отговорено 17 Юли, 2015 Допълнение. Спука ми се едно късо маркуче за антифриза (към двигателния блок) и това наложи смяната му, както и на антифриза (нали са умни в сервиза и оставиха да се разтече всичко). Сега отново чувам бълбукащия звук при запалване. Явно системата се обезвъздушава - не виждам какво друго може да е. Преди няколко месеца, като сменях антифриза положението беше същото, но след около седмица бълбукането престана. Ще пиша отново. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zhivko83 0 #5 Отговорено 31 Октомври, 2015 Здравейте, колеги! Ел. стъклата могат ли да бъдат вдигнати, когато се включи алармата? В упътването пише, че има канал за това, но предишния собственик каза, че Jazz-a, няма такъв модул. Мерси! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #6 Отговорено 31 Октомври, 2015 Това със вдигането на стъклата го няма и в моделите 2008-2011. Възможно е на фейслифта от 2011 да има при някои от по-луксозните версии! А дали има аларма /освен дистанционното заключване/ се разбира много лесно: заключвате колата с дистанционното, но със отворен прозорец и след минута отваряте вратата от вътре. Ако клаксона засвири, има аларма, ако не, само със заключване е! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове