Jump to content
MilevUK

Проблем с вратата на багажника

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

https://vimeo.com/132215508

Ами ето на видеото се вижда какъв е проблема. Иначе вратата се заключва обаче пробвам ли така да я затворя или отворя само помръдва. Моторчето ли е амортисьорите ли са? Някакви идеи?

Редактирано от MilevUK

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колега, за съжаление като гледам, ми прилича на моторчето. Амортисьора е един, на левите волани е вляво под тапицерията, на десните може и да е отдясно.

Другите да се изкажат, но за мен това е моторче, то е и слабо, та слабо място на тези модели.

Редактирано от crown_bg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Четох накъде за амортисьора че като стане за смяна вратата едвам се държи да не падне. Ама тука понякога едвам я затварям има съпротивление.

Ей сега се чух с хонда дилъра тук и ми казаха £616 за ново моторче. Мисля да пробегна до втора употреба. Намерих едно от акорд 2007ма и се чудех дали става и за моята преди фейслифта?

Редактирано от MilevUK

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек, за 616 паунда хората си купуват кола...

Ама то и затова цялата индустрия стана такава. 

Жалко, много жалко...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята кола я купих за £1500 няма да дам £600 за едно моторче ако ще със въже да я връзвам :) но £50 за втора ръка бих могъл.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само втора ръка, абсурд за ново.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ако имаш условия-разглобявай смело.Нищо сложно няма.Двигателчето е с един редуктор в общ корпус.В двата случая с които съм се сблъсквал проблема е в редуктора.Вследствие на прах и стара смазка започва да се движи ТЕЖКО. И тъй като моторчето е с токов контрол заложен в контролера който го управлява не тръгва и следва звуковата сигнализация.Аналогично се държи и обръща посоката,ако по време на движение на врата има препятствие.Реално,ако ти е за почистване редуктора и се движи тежко,контролера умишлено задейства обратната посока на отварянето или затварянето съпътствано със звуковият сигнал.

Редактирано от KrIv

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега поразглобих малко облицовката и ето какво чух. Пробвам да затворя вратата и чувам нещо като реле да цъква. Втория и третия опит чувам звук на тракане все едно прескача зъб или нещо подобно. Гледах дали не е водача но не е от него явно е нещо вътре в моторчето. Утре или другата седмица ще гледам да го сваля ако имате някакви предположения целия съм в слух :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, колега. При мен го има същото нещо, когато е много или малко нагрята от слънцето. Оправя се след няколко раздвижвания на вратата нагоре и надолу няколко пъти. Не знам при теб дали е била нагрята от слънцето или има друга причина. Предполагам, че това щракане, което описваш е защита да не се прецака някоя зъбчатка или червяк (лично мнение). След като установиш каква е причината, може да споделиш какво е било и какво си направил за отстраняването му. Така ще е полезно и за други колеги изпаднали в твоето положение, поздрави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А като се прибера след няколко седмици в бг ще има разглобяване до основи. Каквото и да е ще го оправиме имам на разположение струг и фреза и в краен случай големи чукове и подбор от псувни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...