ilko97 2 #1 Публикувано 28 Юни, 2015 Дайте вашето мнение, кое е по-добре 17 или 18. Не като визия, а като представяне, возия и тн. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #2 Отговорено 28 Юни, 2015 Аз, както и доста от колегите сме със 17-ки лятото. Возията е една идея по-стегната, не бих казал по-некомфортна, но колата просто залепва на пътя. Това обаче е в сравнение с 16-ките. На по-широки от 225 ще бъде трудно да я качиш т.е. разликата при вариантите от дилемата ти ще бъде само във височината на гумата, и тази на 18-ките ще бъде с по около 1,2см по-малка от и без това ниските 225/45. Дори и да има подобрение на поведението в завои, то със сигурност ще е далеч по-малко от влошаването на возията. Накратко 17-ките са оптималния вариант и неслучайно от завода излиза с максимум такъв размер джанти. Виж, при 8-ген диаметъра на гумата е малко по-голям и там предполагам може да се пуска и с 18-ки, но при нашите случаят не е такъв. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #3 Отговорено 28 Юни, 2015 Колегата е прав, макар че аз ако живея в София, Бургас, Варна или такива градове със що годе направени пътища ще сложа 19"Сега съм с 18-ки и визията на колата е доста по добра, разхода също не се повишава(току що заредих догоре и 12.3/100 градско ГАЗ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #4 Отговорено 28 Юни, 2015 Няма градове с по-направени улици, вярвай ми. Т.е. дори да има читави булеварди, по които съдиш, в малките улички положението си е зле. Още повече, че в страните с направени пътища пак не виждам да масово да се качват не на 18-ки, ами и на 17-ки дори. А иначе разходът се вдига от по-висока гума (като диаметър, не говоря за профил на гумата) и по-широка. Ако си с 225/40 R18 трудно ще има отклонение в разхода спрямо 225/45 R17. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #5 Отговорено 28 Юни, 2015 Да 225/40/18 съм Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilko97 2 #6 Отговорено 28 Юни, 2015 Набелязъл съм си няколко варианта http://olx.bg/ad/17-ki-5h114-3-za-honda-originalni-gumi-ID5eJsm.html#2ec686ab77 от Сивик http://bosshogg.cars.bg/c8270 http://olx.bg/ad/dotz-8x18-5x114-3-toyota-lexus-infinity-subaru-nissan-mazda-honda-ID5avUk.html#6e0bcce608 Тези идват малко широчки, а и много няма да паснат на Акорд Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #7 Отговорено 28 Юни, 2015 Тея от ударената най ми допадат... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilko97 2 #8 Отговорено 28 Юни, 2015 Не съм се спрял точно от тази кола, просто тях намерих най-лесно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
restart 3 #9 Отговорено 28 Юни, 2015 Колега, зависи от начина ти на шофиране, попринцип най-добре лека 18-ка на ниска гума, но освен плюсове има и минуси пред 17-ката, като основният е дали ще ги опазиш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pwn By Vayne 4 #10 Отговорено 21 Февруари, 2016 аз мисля , че и 16 ските са най-добри аз съм с 225/45/16 и неможе да се оплача 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #11 Отговорено 25 Февруари, 2016 най добре от каква гледна точка?Аз от 18-ки като мина на 16-ки визията на колата става ужасна... все едно жигула.С 18-ките в пъти по стабилна на пътя.Разликата във возията на 16 и 18 е супер незначителна.Вече идва фактора "пазене" ... Само цената на 16-ките иначе е предимство, даже разхода ми с 16 и 18 е еднакъв абсолютно ! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #12 Отговорено 28 Февруари, 2016 Разликата във возията между 16 и 17 е осезаема, а някой тук бе споделял, че с 18 цола паважи и дупки се усещат все едно караш каруца. Между 16 и 18 бих предположил, че ще е още по-голяма. Аз поне последните 3 години си карах миналия акорд със 16ки зимата и 17ки лятото - все нови и висок клас гуми и за возията споделям собствен опит. Разлика в разхода също има, но наистина е по-скоро малко (може би не бих казал никаква). По-определяща е самата гума - не случайно ЕС изисква на етикета да се слага колко "икономична" е една гума. Трябва да кажа, че съм напълно съгласен с мнението на Zlatozator. Според мен 18 цола на тази кола й идват много. Пък и говорим за 2.0 двигател - айде ако си с 2.4 или ремапнат дизел, да гониш по-спортна визия и по-голяма стабилност. Но на 2.0 няма какви спортни постижения да гониш, че да усетиш разликата в стабилността между 16 и 18. Но в крайна сметка си е твое решение дали ти се дават значително повече пари за по-големи гуми и джанти и да ти е по-твърдо на гъза за едната визия Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове