maxim_pavlev 4 #1 Публикувано 30 Март, 2015 Здравейте колеги, реших да проверя състоянието на предните си накладки на Джаза, тъй като я купих смених задните накладки, а майстора каза, че имало още хляб в предните, а от тогава минах 8-9 хил. километра. Видимо вече са на привършване има по- малко от милиметър от една метална пластинка. Ясно е, че ще ги сменям, но самия диск има ръб по края си около 1 мм. Един комшия е майстор и го извиках да ги види и той ми каза, че като се сменят накладките, трябвало да се пилне ръба, за да се изравни с контактуващата част на диска. Въпроса ми е това правилно ли е и би ли влошило качеството на спирачките, защото с тях шега не бива? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #2 Отговорено 30 Март, 2015 И да го пилнеш и да не го пилнеш все тая-еднакво добри спирачки ще имаш! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
maxim_pavlev 4 #3 Отговорено 30 Март, 2015 Благоадаря колега! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ИцоД 170 #4 Отговорено 16 Април, 2015 (Редактирано) Купих си EBC накладки от ХЕЕД-91 - перфектно, доставка и т.н. Нямах време да чакам поръчката. Преди час ги смених и всичко е ОК. Смених и лампички предни - ляв габарит и десен фар. Не е чак толкова трудно след като не счупих нито клип, нито кора Двете занимания ми отнеха точно един час - на разположение съм за съвети относно ламБите Редактирано 16 Април, 2015 от ИцоД 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
maxim_pavlev 4 #5 Отговорено 18 Април, 2015 Смених накладките и дисковете, тъй като след като свалихме накладките се видя, че са много износени, а и в нета видях, че има номинална и минимална дебелина на спирачните дискове. Моите определено бяха си заминали. Имаше малък проблем с поръчаните дискове- не станаха независимо, че ги поръчваха по големия талон. Независимо, че колата е произведена 2004 г. се оказа, че стават дискове за джаз 2005 г., но след като ги смениха всичко си дойде на място. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MegatroniC 47 #6 Отговорено 18 Април, 2015 (Редактирано) Добре е ориентировъчно да се пишат марки и цени.. Аз например, преди 2 години сложих отпред дискове Delphi и накладки TRW. Задни - JAKOPARTS http://www.herthundbuss.com/en/jakoparts.html Всичко с работата - 360 лева. Доста е, като се има предвид, че май ми сложиха ментак Delphi понеже се изкривиха малко след 2 месеца. Редактирано 18 Април, 2015 от MegatroniC Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
maxim_pavlev 4 #7 Отговорено 25 Април, 2015 Сложих дискове и накладки TRW общо частите ми излезнаха 205 лв. Ще видим ще излезнат ли качествени. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове