Legal 42 #1 Публикувано 27 Март, 2015 Здравейте, имам чувството, че хондата гори повече от колкото трябва БС-СФ по магистралата, основно на круиз контрола 140 км/ч., в редки случай 160-180, км/ч., колкото,като изпреварвам някой да не преча на по бързите, каращи с 200+. На борд ми даде 6.8., което си е реално 7/100 л. Като сменях маслото, казах на момчетата в сервиза /оторизиран за БС/, че имам съмнения че харчи повечко, те казаха, че са я прегледали основано и няма проблеми. Нямам проблеми, дали харчи, 6 или 7/100, но от прочетеното във форума оставам с впечатление, че трябва да гори по малко Ако е така, моля за съвет, какъв може да е проблема, за да обърна внимание на майсторите, макар, че не това ми е работата... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AtsokOld 18 #2 Отговорено 27 Март, 2015 Колата каква е? Много вероятно е да е Хонда! Но ... хонди много! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #3 Отговорено 27 Март, 2015 Колата каква е? Много вероятно е да е Хонда! Но ... хонди много! Под заглавието съм я описал, но и тук не е проблем: Сивик, 8, 2006 г, .2.2, дизел, 140 к.с., Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #4 Отговорено 28 Март, 2015 (Редактирано) Аз се учудвам, по скоро на база написаното в различни форуми. Чел съм, че дори и със скорост 140-150км.ч , колата горяла 5/6 л. А, иначе рядко превишавах 3000 оборота. При 140 км, оборотите са 2500. Редактирано 28 Март, 2015 от Legal Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokalbokal 56 #5 Отговорено 28 Март, 2015 (Редактирано) Колега за тези скорости ми се вижда нормален разхода. Аз карам доста по-спокойно (120 на круиз контрол (около 2000 оборота на 6та) и рядко на по-хубавите участъци 140) и по магистралата разхода е 4.5 до 5 ... но ако повижиш 140-160 започва доста да го вдига и е нормално да е стигне 6 /100 . Все пак главна роля играе въздушното съпротивление което си е квадратична формула ... и ако при 100 км/ч е едно при 140 е почти двойно по-голямо. ПС: Има значение и товара в колата , колко хора сте , пътната обстановка (на много мокър път колата вдига до почти 1 л отгоре , но това зависи от гумите по-скоро и сцеплението им на дадена настилка ) Редактирано 28 Март, 2015 от kokalbokal 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #6 Отговорено 28 Март, 2015 .......но ако повижиш 140-160 започва доста да го вдига и е нормално да е стигне 6 /100 .Приемам, че 6 е нормално за 140 к.ч.,но моята достигна 7. Може би, причината бе и силният вятър снощи. Знам ли....Пак да кажа, темата ми е провикирана от това, че постоянно чета за скорост от 140-150 км.ч. и разход 5-6 л/100 км. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #7 Отговорено 28 Март, 2015 По принцип карам спокойно и при скорост 140 средния ми разход е около 7 ( обаче моята е 1.8 бензин ). Колегата kokalbokal е прав, че стилът на каране доста променя разхода. Също така зависи и колко си натоварил колата. В твоя случай 140 е минимална скорост, а не средна. Ако караш пълна кола с такива скорости мисля, че разхода е нормален. Направи си експеримент и карай без да изпреварваш поне 20-30 км с 120-130км/ч и виж разхода. Ако пак е толкова значи има нещо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #8 Отговорено 28 Март, 2015 (Редактирано) Карах сам, и един куфар багаж. Със 120-130 експериментирах. Спрях да заредя на Пловдивското ОМВ (макс моушън сипвам) нулирах и около 30 км карах със 120, като на борда тогава даде 5.4, ако не се лъжа.Пак да кажа,скоростта ми е 140 на круиза. В МНОГО РЕДКИ МОМЕНТИ 160-170+,не повече от 5/10 мин. След това 140. Редактирано 28 Март, 2015 от Legal Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 734 #9 Отговорено 28 Март, 2015 (Редактирано) .... Пак да кажа, темата ми е провикирана от това, че постоянно чета за скорост от 140-150 км.ч. и разход 5-6 л/100 км. ...наистина ли не знаеш, че хората особено зад клавиатурата, обичат предимно да се хвалят преувеличавайки. Да не говорим, че Бургас - София и София - Бургас, спокойно може да имаш 1л разлика ... Редактирано 28 Март, 2015 от chavdu Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #10 Отговорено 28 Март, 2015 Според мен е рамките на нормалното, защото все пак двигателя е 2.2 литра. Не знам от колко време караш колата, но моята като я взех си личеше, че не е била карана доста време. Отначало ми даваше висок разход и не работеше мн гладко. Но след 2-3 хиляди километра стана перфектна. Все още имам някакво странно леко придърпване, когато карам на около 2 хиляди оборота и дам газ. Съвсем леко се замисля, но после тръгва стабилно. Един човек с подобна ми се смя, като му обясних, че обичам да карам в ниски обороти, като дизел ( 1500-2500 ). Според него тази кола се карала минимум над 2500. При тези обороти е идеална, но все пак двигателя е мощен и може да си позволи 2000 оборота при каране в града. Какво мислите? Също така като карам на 2-ра и ако върна газта по-рязко и малко забива муцуна поняга. Малко съм перфекционист за двигателя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #11 Отговорено 28 Март, 2015 .... Пак да кажа, темата ми е провикирана от това, че постоянно чета за скорост от 140-150 км.ч. и разход 5-6 л/100 км. ...наистина ли не знаеш, че хората особено зад клавиатурата, обичат предимно да се хвалят преувеличавайки.Да не говорим, че Бургас - София и София - Бургас, спокойно може да имаш 1л разлика ...Знам за това, че се хвалят, но някак не намирам смисъл в товаЕто защо, пиша тук, за да разбера, горе-долу наред ли са ми нещата по колата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #12 Отговорено 28 Март, 2015 Тоест, разходът е в рамките на нормалното? Сега гледам касовата бележка и по метода литри÷километри= 7.01. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове