Jump to content
tihomirone

Светване на check engine лампичката след монтиране на ГИ

Recommended Posts

Здравейте. Монтирах РИ Романо в Каравел Газ и колата на първи бегли впечатления върви много добре. Не мога да забележа разликата с бензин (поне засега), за което съм много благодарен на сервиза и Иво Ленков ! Колата е Honda Accord 2003 2л бензин (K20 би трябвало да е двигателя).

Проблемът ми май е чест и досаден. Светна ми жълтата лампичка за check engine. Това опасно ли е, ще изгасне ли и има ли начин да "помогна" да изгасне ? Изобщо какво да правя. Иво каза да не се притеснявам, но знаете - дразнещо е да свети нещо по таблото. Засега няма и ден от монтажа, а в книжката пише да се изчака няколко дни (веднъж светнала, не изгасва веднага, иначе опитах да покарам на бензин да видя дали няма да има ефект). Приемам всякакви съвети.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, при мен се е получавало да свети от бедна смес на газ. Светва и след което изгасва но трупа грешки. След като я регулирах проблема изчезна. Поздрави!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно е от сместа и то когато обръща от бензин на газ. Последно - лампата изгасна, карах колата. След това като тръгвах, докато ровичках нещо в колата, започна да притриса, лампичката пак светна. Форсирах двигателя, тръгнах, положението със сместа явно се стабилизира и лампата изгасна. Сега ще карам така, а като направя 1000 километра ще видим с хората от сервиза дали да не вдигнем малко сместа при ниските обороти. Разбира се не се мина без да изгася колата няколко път, защото навиците ми са още на бензин. Тоест ако виждам разлика с бензина, е предимно на ниските обороти при потегляне, иначе колата върви по същия начин, за което съм благодарен на Каравел Газ. Може да споделям още впечатления в темата си като натрупам, но може би ще е след месец, защото първо трябва да си оправя една неприятна щета по колата .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

...според мен за да я усещаш по-зле от бензин в ниските имаш някакъв проблем с настройката или нещо друго.

Всичките ми Хонди на газ са работили по-добре в ниските и се усещали някак по-"мазни",  в сравнение с бензина. Включително и настоящия ми акорд 7 К20.

Разликата винаги е била при високите.

Отделно при мен не е светвал чек-а заради бедна/богата смес.

Редактирано от chavdu

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...