stem 0 #1 Публикувано 8 Февруари, 2015 Здравейте колеги!Имам следния проблем, съединителят потъна и си остана на пода.Опитах да долея течност във казанчето и да помпя самия съединител, но единственото нещо което тогава се случи е да видя как течността беше изхвърлена през гуменото съединение на помпата на съединителя.Нов съм във форума,а и нов собственик на Хонда като цяло.Ще бъда благодарен за малко помощ при решаването на проблема.Поздрави, Стефан! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #2 Отговорено 8 Февруари, 2015 http://honda-fanatics.com/viewtopic.php?f=7&t=28&sid=4c0702ba64772cb3e5ec66935e446b17 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GS= 84 #3 Отговорено 19 Февруари, 2015 Не си дал информация каква е колата и коя помпа /защото са 2 обикновено/, но все пак ... Мен преди години ме "остави" така на пътя помпата на съединителя и се прибирах на втора през половината град Ремонтът ми излезна 3.20 лева - въпросното гумено уплътнение може да се купи от магазин за хидравлични уплътнители по размер /както направих аз/, може би се продават и ремонтни комплекти за тия помпи, но не съм запознат. Та с 2 думи - ако си наясно, свали я тази помпа и действай. Има и лесен вариант - купуваш нова помпа и монтираш, или ти я монтират в сервиз Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stem 0 #4 Отговорено 21 Февруари, 2015 Извинявам се, че не дадох повече информация. Колата е сивик 5 ген, помпата е долната. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #5 Отговорено 22 Февруари, 2015 То се разбира и от написаното, че помпата е долна, горните нямат "гумено съединение " и няма как да видиш, че течността изтича през него . Виж за колата си беше пропуск, какъв модел е . Ако все още не си решил проблема, първо свали помпата и я разглоби, огледай хубаво стената на цилиндъра вътре и ако видиш язвички изобщо не се занимавай да търсиш ремонтен комплект, вземай една нова помпа и си карай спокойно, докато не изтърве и горната помпа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stem 0 #6 Отговорено 22 Февруари, 2015 Благодаря много за отговорите и съжелявам за постното обяснение. Просто от скоро карам тази кола, а и не съм много навътре в нещата като цяло ;дПоследно да попитам нещо трябва ли да правя преди демонтажа на помпата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове