Jump to content
rollin

Ъпгрейд на заводската аудио система на Accord 7

Recommended Posts

Респект човече! Но за няколко неща ти се чудя.

 

1) Защо не сложиш някое компютърче като EEE PC, което е хем евтино, хем може да се бутне в жабката и да се откачи лесно като искаш да го настройваш. Пък и като е сгънато, кеф ти да слагаш неща в средната жабка, кеф ти да слагаш неща върху лаптопа предната жабка.

2) Аз примерно си сложих компютър, само защото взех GA-NET+ и използвам дисплея за фабричната навигация. Единствено един определен чипсет на Intel позволява (и има драйвери) с които да се подкара фабричния дисплей. Тъй като ти имаш по-нормален дисплей, що не му сложиш Raspberry Pi с Андроидче (или алтернативно андроидско компютърче)? Има версии с хубав аналогов изход, но има и оптичен изход + един нормален DAC и приложенията за кола са изпипани до болка.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eee PC не сложих поради няколко причини.- SSD-то им е малко и така или иначе трябваше да купувам допълнително такова.

- Разполагат само с 2бр USB а мене ми трябват минимум 4бр(и не става с USB хъб): за управление на тъча, за DAC-а, за DSP-то и един за USB памет

- Eee PC е по слаб от компютъра който ползвам в момента, а фронтенд-а с който работя (centrafuse) е един от най тежките и си иска по сериозна машина

- Трябваше да купувам инвертор който струваше тогава(преди 3 години като правих тази конфигурация) около 100лв също така Eee PC-тата бяха по 300лв

- Не мога да ползвам нищо различно от Windows заради софтуера на DSP-то - автоматично отпадат всички Андроиди и тем подобни.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, аз съм с Centrafuse на EEE PC-то (модел 901 и има 3, не 2 USB)-та, но за другите неща съм съгласен - аз за стотина лв взех 2х64GB SSD-та от ebay. Иначе като имаш оптичен изход, не ти трябва USB DAC (все пак ти трябва DAC, който може и през захранването на колата да работи директно). Но ясно - искаш си PC за процесора.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ти си уникално луд, признавам те хах ! Евала иначе за труда!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Респект ,колега ROLLIN!!! :) Аз си падам аудиофил в чарвата и за системата ми в къщи съм дал пари повече отколкото ми струва Хондата :) ,но  в кар аудиото съм кръгла нула-все си мислех,че в кола добър звук не може да се постигне поради куп причини,но ти си се справил просто блестящо -евала за мерака!

Редактирано от martosblack

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...