Jump to content
Executor

Облегалките на с

Recommended Posts

Здравейте,

Карам сивик англичанка 1998. Облегалките на задните седалки падат когато набия рязко спирачки. Огледах ги, видях че тия брави или ключалки ли са не заключват. Някой сблъсквал ли се е с този проблем ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера свалих тапицерията отзад. Няма достъп до тая ключалка. Не ми се иска да свалям предната тапицерия :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искаш да кажеш тези, които задържат облегалките във вертикално положение, предполагам?

Опита ли да ги блъснеш по-силно назад, докато щракнат? Не съм чувал на някой да са му дефектирали досега, камо ли като при теб - и двете.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно. Да опитах със сила - не става. Едната беше развалена още като я купих, сега скоро и другата взе така да прави. Не ми се иска да свалям тапицерията. Направо не искам да натискам спирачка вече. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

защо не пробваш да ги смажеш и раздвижиш с вд40 и отверка или почистиш от боклуци мъхчета с четка и спирт!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро друго. Цените на частите на англичанките са толкова ниски вече, че няма накъде повече. Особено ако не си с полукожата едни задни облегалки ще ти струват почти никакви пари (20лв да кажем). Наскоро имаше колеги, които даже подаряваха салони.

Направо не искам да натискам спирачка вече.

Да, проблемът ти е крайно неприятен, но решението е лесно и никак не скъпо :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми е за парите, просто и предните трябва да сменям. Ако някой продава цял комплект (предни задни) полукожи да пише на лично. Но за сега ще опитам със смазване и раздвижване. С отвертка пробвах, като че ли е заяло нещо......... Механизмите са като нови, но все пак ще почистя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега може ли да снимаш механизмите, ако са подобни или същите като на 5-та ген седан имам 2 ключалки ще ти ги подаря ако има как да си ги смениш само тях. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси. Няма нужда. Както казах, не ми е проблема в парите. Но за да стигна до сваляне, трябва да сваля тапицерията отпред. Ако някой каже как може да се оправи без да свалям тапицерията............... 

post-22760-0-58094900-1420622560_thumb.jpg

post-22760-0-69806900-1420622578_thumb.jpg

post-22760-0-54794800-1420622585_thumb.jpg

Редактирано от Executor

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ръчно с отверка заключват ли ти...наистина изглеждат туко що излезли от завода :О

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, пробвай да свалиш скобите, в които се захващат и да ги вкараш ръчно в механизма. Ако "захапят" значи седалката ти не прави добър контакт с основата и вероятно някоя повдигната кора пречи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...