Jump to content
Old Beaver

Покупка на Хонда Акорд - моля за съвет

Recommended Posts

Здравейте !

 

След инцидент с досегашната ми кола ( Мазда 6, дизел, 2004г. ) се оглеждам отново за японска кола, този път мисля да е Хонда. Колата използвам основно за извънградско пътуване. Държа на това да е комби, дизел. В мобиле.бг и карс.бг има няколко обяви, които ми се струват подходящи, като цена, година, км., екстри и т.н. Досега не съм карал Хонда, затова имам нужда от съвет – дали някой е гледал въпросните автомобили и / или  какво мнение има  за въпросните обяви ( 3 на брой )

 

Благодаря Ви !

 

Всяко мнение ще ми бъде от полза !

 

http://www.mobile.bg/11415270520239006

http://www.mobile.bg/11417100908384780

http://www.mobile.bg/11416423486615415

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последния е с всички екслтри, включително адаптивен крууз контрол

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си сбъркал с избора, но разликата в цената между такава без екстри и със екстри не е голяма, докато екстрите ще ти направят колата много по-приятна за ползване и един ден след няколко години - лесна за продаване. Така че избери запазен екземпляр, с всички екстри, на не повече от 150 доказани хиляди.

 

Автоматиците на този модел са много здрави. Аз даже бих предпочел автоматик пред ръчка.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено последната е натоварена с най-много екстри. На практика има абсолютно всичко което се предлага за този автомобил освен автоматична кутия, което специално според мен не е голям недостатък ако колата се кара основно извън градско. Аз на моята като и ръгна шеста и почти не се налага да превключвам. От друга страна този круиз контрол позволява да се натиска съединителя и да се сменят предавки без да се деактивира което много улеснява работата с него. А за конкретната обява, аз ли не виждам или: "Има нещо гнило в Дания", в обявата пише 139000 км. а на километража 93543 км. Педалите и бутоните на контактния ключ са много изтрити. Този теглич е нож с две остриета, ако приемем, че собственика го е монтирал и не го е ползвал - ОК. Да ама кой си монтирва теглич на колата с презумцията да не го ползва. И накрая един куп глупости написани в коментара под обявата, като 11 еърбега, ел. огледала с памет и т.н. Обаче докато не се види автомобила на място, да се покара да го усетиш няма как да разбереш дали си струва.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха! Наистина нещо са се осрали с тоя километраж - ако някой я гледа тая кола да внимава много с всички документи преди да я плати. Да види и вносните документи. Сега като каза "Дания" се загледах, че те казват, че колата всъщност е от Швейцария и е с швейцарски табели. Обаче защо тогава отпред около малката табела има белези/дупки от голяма табела? Виж акордите, които се продават в Швейцария по техните авто сайтове - всички са с малки предни табели, но никоя няма дупки за голяма!

 

Отделно, че най-евтиния Акорд с екстри в швейцария е 13 000 евро (14 900 франка), а тук е 11 000 евро след разходите за внос и готовността им да отбият едно 1000лв от цената. От друга страна в Германия има Акорди за по 10 000 евро, които изглеждат все така добре, с всички екстри и не са толкова рискови. Самолетен билет до Берлин е под 100 евро (редовно го летя).

  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е за те това с табелите не бях се сетил, ама те нали всичките обяви за такива Хонди в Плевенски автокъщи са:

 

! Предлагаме ви качество от Швейцария! УНИКАЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ! КАТО НОВА-БЕЗ СЛЕДИ ОТ УПОТРЕБА, НА РЕАЛНИ 139500км. - КАЧЕСТВОТО ГИ ДОКАЗВА! Колата е купена от собственика в Швейцария и е много запазена! Сто процента без забележки по купето, няма и драскотина! Пуснал съм подробни снимки и всичко е така и в действителност! Салона, волана, педали, уплътненията на вратите, табло, мокет -всичко е като ново! Не е карана и разбивана в България! Докарана е на ход! Двигатела и ходовата част са перфектни! Климатроника работи безупречно! Вътре не е пушено! ! Автомобила е преминал пълен технически преглед с швейцарска точност и прецизност преди напусне страната-всичко отразено в серв. документи! "

 

И колегата Veseliq е прав. Много, ама много трябва да се внимава, че после да няма  :shock: !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти кажа за тая допълнителната система за сигурност - ACC и LKAS:в началото ми се виждаха като страшна екстра (LKAS все още де, понеже държи колата между осевите линии, където се виждат), но адаптивния круиз намаля скоростта спрямо предната кола от много далече и няма как да го изключиш. Може да се настрои разстоянието, но пак най-близкото зададено си е страшно далече на практика като караш по българските магистрали. Общо взето е удобно да се ползва вечер или когато има много малко движение, иначе е адски дразнешо за мен

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега бягай далече от кола швейцарка дания и всички такива студени страни.Търси италия или германия само..като за предпочитане е от германия...те имат един преглед наречен TUV..нещо като нашият технически ама те го минават на 4 години и ако колата не е перфектна немогат да го минат съответно и да карат..Както ти каза колегата берлин е близо иди и си купи това което ти харесва.В германия има закон които забранява такива превъртания на километри и тнт.При момента на продажба той трябва да ти каже какво и има на колата като неща за ремонт и тнт.Ако не ти ги каже може да го осъдиш като нищо..Но това става само ако покупката е между тях си .В смисъл между германец-германец.Тъй като имам познат които вкарва коли оттам и лятото ходих да си търся моята кола с него от германия да знаеш,че по много автокъщи и и там се навъдиха араби,кюрди и всякакви такива които са като нашите на горубляне "честни" търговци..при условие,че търсиш 8ма серия изискваи сервизна история.Това е нова кола немеца има пари да си изкара нова такава от Хонда магазин и да я поддържа 5 години гаранционно при тях така,че ще я вземеш тамън с изтекла гаранция.Гледах лятото една много хубава 8ма серия на 115000 реални всички екстри...цена беше 11500 като я свали от 12000 евро.Хубавото си е скъпо но си личи и от космоса ::))) 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Италия има най-малко контрол и там единственото предимство е, че не гният (но как се карат, само който е бил в Италия знае). В Швейцария контрола е дори по-стриктен от Германия и обикновено колите там се карат само на дълъг път, понеже в градовете е забранено движението по всичко извън крайните квартали. В Швейцария не можеш да подновиш ГО ако не си обслужил колата (трябва ти документ, че е технически изправна и обслужена), която не можеш да получиш без сервиз, който няма да ти я издаде без да е направено всичко - понеже е подсъдим. В Германия се случват измами от автокъщите (които се държат от турци и сърби), но пък от частни лица е крайно невероятно да има проблем с кола с TUV точно заради това, което описваш.

 

Факт е, че Швейцарските коли са доста по-скъпи от българските "швейцарски". Това може да се случи само ако колата е с проблем или е удряна и тук е отремонтирана. Ако ударът е лек - това е добре, понеже там ремонта е много скъп и цената на колата пада, а тук се оправя евтино. Но ако удара е сериозен или има друг проблем - могат да ти го нахендрят. 

 

Аз точно купих Мазда6 на баща ми, от Плевен внос от Швейцария - беше на реални 177 000км, но на документите за продажба от автокъщата пишеше "с проблем в двигателя". Проблема беше че колата не загрява и се оказа термостат (както ни убеждаваше и продавача), който оправихме за 120лв и повече нямаше никакви проблеми, но тези неща трябва да се гледат много много внимателно.

 

Недостатък е солта от пътищата, но по-новите хонди нямат проблеми с гниенето.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички, които се отзоваха с мение и съвет по моята тема. След празниците ще отида до Плевен за да разгледам двете Хонди, които се предлагат там. Варианта „кола от България “ ми се струва все по-далече, мисля че колегата Veseliq е прав – самолета и към Германия.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мой съвет да си потърсиш нещо в София за да можеш да я закараш до някой сервиз да я погледнат преди да я купиш :)

Иначе успех с избора. :thumbs1:

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...