luboo 20 #1 Публикувано 11 Декември, 2014 Здравейте.Имам следното запитване.Предстои ми подмяната или ремонт на алтернатора. Става дума за Сивик 6-ген, 1,4/90Трудно ли е свалянето му? От къде трябва да излезе (от долу или горе). Ако някой е правил следната процедура ще съм благодарен да я сподели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slavi_90 2 #2 Отговорено 12 Декември, 2014 Здравейте колега от горе мисля че ще е по добре да отвиеш обтягащия болт след което свали ремака (всички букси по динамото сваляш като внимаваш да не докоснеш плюсовия кабел до купето) втория болт е от доло на динамото ще е по добре да се отвие под колота болта е дълъг на принцип ос отвиваш гаиката избиваш болта биеики по гаиката за да не сасипеш резбата и сваляш динамото от доло ако съм допуснал грешка колегите да ме коригират Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nakata1981 23 #3 Отговорено 12 Декември, 2014 (Редактирано) препоръчително е да сваляте плюсовата клема на акумулатора преди такива манипулации да няма гръмнали акумулатори иначе е на две болчета излиза от долу и влиза от там Редактирано 12 Декември, 2014 от nakata1981 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
luboo 20 #4 Отговорено 12 Декември, 2014 Благодаря ви! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
luboo 20 #5 Отговорено 15 Декември, 2014 Днес се опитах да сваля въпросният алтернатор но греда. Нито от долу нито от горе. Не знам въобще как се сваля. Някакви идеи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nakata1981 23 #6 Отговорено 15 Декември, 2014 (Редактирано) ако си му отвил болтовете и махнал ремъка би трябвало да излезе от доле без проблем малка нагледно https://www.youtube.com/watch?v=d86pU9sOBa8 Редактирано 15 Декември, 2014 от nakata1981 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
luboo 20 #7 Отговорено 17 Декември, 2014 Аз ги гледах тези клипчета. Но няма как да излезе. Отвих и двата болта където го държат. След това кабелите разкачих и динамото падна. Но нито от горе има място нито от долу. Въртях суках няма и няма. А да ми го свалят искат 15 лева. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
luboo 20 #8 Отговорено 17 Декември, 2014 А да попитам евентуално от каква хонда или друга кола би могло да стане на моята. Става въпрос за по мощно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
silvestar 24 #9 Отговорено 17 Декември, 2014 Дай размери колега , на ушите за захващане на каквото се сетиш , да помислим в милиметри . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
luboo 20 #10 Отговорено 21 Декември, 2014 Не знам размери и не можах да взема. Но проблема беше оправен, Динамото излиза от горе! Като се разкачи помпата за спирачките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 350 #11 Отговорено 23 Юли, 2015 Сигурно не си махнал самата стойка на алтернатора, която се държи на 2 болта, затова не ти е излезнал отдолу. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове