Jump to content
kirilmonov

Aкорд 1999-2000 HELP !

Recommended Posts

Здравейте колеги,от онзи ден съм и аз горд цобственик на Акорд 2000 година 2.0 , имам следните проблеми и ще съм много благодарен ако ми съдействате ! На климатроника  не ми работи осветлението(копчетата светят ,но не и дисплея) имате ли идея от къде да проверя осветлението и какъв би могъл да е  проблема (ако е крувка как се сменя) ! Както повечето коли имам проблем с абтоматичната антена ,от къде да намеря подходяща и колко би струвала ,и третото нещо ,една от пръскалките за фара е счупена , решение ли е морга или и нова не би била толкова скъпа ! Благодаря предварително , хубав ден !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За антените - слабо място им е и често се прецакват. Най-добрият вариант е да си сложиш друга вътрешна антена на задното стъкло, вместо да оправяш тази (понеже пак ще се прецака след време).

Новите части на Хонда са ужасно скъпи. За неща, които не се повреждат, а са счупени със сила - взимай от морга. Пръскалките са такъв пример.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да извадиш климатроника и отзад се намират крушките.Най-вероятно се вади в комплект с CD-то.Може да споделиш къде се намира климатроника(над скоростния лост или горе до аварийните).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Климатроника ми се намира над скоростния лост ,а от горната страна седи навигацията

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега с тези крушки съм доста запознат. аз фен на диодите и най вече на белия диод. тези крушки се сменяват много лесно само да има малко желание и една кръстата и една права отверка :D първото което трябва да направиш е да извадиш пластмасовия махагон или друг цвят като сив металик както е моя конзола около скоростния лост той е на щипки и трябва да започнеш от задната част на ск лост с права отверка леко и внимателно и щом се извади отзад дърпаш и излиза тази конзола след това ще видиш 4 болчета или по скоро рапидки с кръстата отверка те за за пепелника пак с малко конзола.махаш го и от долу вече е отново имаш 4 болчета пак за кръстата отверка те са за радиото заедно с климатроника отвърташ ги и радиото заедно климатроника излизат след което за да отделиш климатронка от радиото трябва да отвъртиш пак 4 рапидки който са отстрани на металната шина за която са хванати. махаш болчетата махаш и двете букси и вече имаш в ръцете климатроника за да ги смениш трябва го отвориш.за тази цел щети трябва права но малка отверка с която да откопчеш щипките трябва да отделиш бялата от черната пластмаса  и на черната има платка на която стоят крушките и за да ги извадиш трябва с тази малка права отверка да бръкнеш в процепа който има и да завъртиш на ляво и крушката ще изпадне. слагаш нови (които са изгорели) и всичко което ти казах до сега обратно я събираш.

надявам се да съм бил полезен :) ако пък не смееш да го правиш или ти се вижда трудно с удоволствие ще ти помогна да ги сменим заедно тъкмо ще видиш как се прави и ще видиш как свети моя климатроник и табло в бяло. аз тази процедура съм я правил около 20 пъти и мога да я сменя с затворени очи :) аз през ден съм в софия и може да се видим да сменим крушките,даже няма да купуваш аз имам достатъчно ще ти дам. ако искаш пиши ми лично

Редактирано от icetohonda

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет колега,Честито и за много много безаварийни години.За климатроника стискам палци да са крушки, защото на този модел както и на следващия правят проблем спойките. Моята преди да я ударя в скала беше по този начин. Не светеше, крушките нови, а като я тупна святкаше, до определен момент, после въобще. Като го свалих и разместих кабелите - нищо. Като си поиграя със спойките - тръгва. Четох в английските форуми че е често срещано. Ако не са крушките (дано са те) го свали, разглоби и дай на някои с мерак, търпение и малък поялник да си поиграе със спойките. Знам че и на седма генерация го има този проблем и се решава по същия начин.За антената в зависимост какъв е точно проблема ти - или вътре на стъклото както те посъветва колегата, или я откачаш от буксата на самата антена и я оставяш където си решиш. Така или иначе мен ме дразни като дам контакт шума отзад, а и зимата като вкара малко влага не се знае ще излезе ли въобще.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...