PetioHonda 106 #1 Публикувано 10 Декември, 2014 (Редактирано) Здравейте, от доста време си търся такава кола, даже и тема в раздела купува-продава съм пуснал, но за сега нищо.Проблема е, че съм решил точно каква да е и не ми се правят компромиси, затова и я търся толкова време.Изискванията са да е фейслифт, сива (светло сивото не знам точно как е номера на боята). Има 3 обяви, които ми хващат окото и ще ви помоля за съвет, ако имате някакви наблюдения по снимки.N1: http://www.cars.bg/c966282Колата по описание на собственика е в отлично техническо състояние, гумите не са добри и е с тасове т.е железни джанти, но пък цената е сравнително ниска. Козметичното състояние не е перфектно. Имала драскотини, вратата била "удряна" от предишния собственик и имала ръжда уж малко. НЕ съм я гледал! На снимките се виждат 2 точки на капата точно където е маската и на дясната врата по средата.Ако има колеги от Русе, които са я гледали на място ще съм много благодарен да споделят мнение! Ако пък някой знае къде се намира и му се занимава да я погледне, моля да се свърже с мен.N2: http://www.cars.bg/c962468 - Личният ми фаворит!Колата имала за смяна някакви накрайници по окачването, стрували по 15-20лв, не разбирам много и не знам какво е, но да кажем, че ще го преглътна. Италианка била, но имала ръжда тук там. Другото било перфектно. 4 нови зимни гуми + джанти. Обслужена и т.н. Колата по снимки ми изглежда много добре и е точно това, което търся. Но много ме притеснява дали има ръжда и по точно колко има.Аз съм от Варна, колата е в Пловдив, не ми се разкарва, за да се окаже, че е изгнила и да съм вътре с 100лв за път.Искрено се надявам някой "бъдещ" колега да се отзове и ако случайно я е гледал или може да я погледне основно за ръжда да се свърже с мен. Ако стане работата ще се отблагодаря!N3: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11415473012524338&slink=89f16eКолата е със спортно окачване, затъмнени прозорци, хубави джанти, но с летни гуми. Вътре май има доста забележки по салона, волана е с калъф, скоростния лост не е оригинален и т.н. По телефона била в перфектно състояние всичко сменено, обслужена и т.н.Отначало нямаше снимки на предня дясна част, затова и попитах да няма удар колата, увериха ме, че няма, но когато ми изпратиха снимки видях доста разминавания в детайлите - фарове, броня и калник. Личи си, че единия фар десния е чисто нов, а другия не е. За сметка на това пък ме увериха, че няма грам ръжда, което е добре, но не пречи от удара да се появи. А и никой няма да ми каже колко силно е блъсната колата.Всякакво мнение ще ми е полезно ! Ако пък някой по разбиращ иска да ми обясни нещата по телефон да си го напише на ЛС ще се свържа с него.Съжалявам за 2-те теми, интернета ми прекъсна. Моля модератор да изтрие едната. Редактирано 10 Декември, 2014 от PetioHonda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gugoj 76 #2 Отговорено 10 Декември, 2014 Колега... виж дали няма ръжда... остави я да загрее и накарай някой да я вкара в прекъсвача (след като е загряла). Ако не изпуши си бомба Принципно двигателите са доста здрави и трябва страхотна немърливост, за да се скапят. Останалото са консумативи. Погледни все пак да няма удари Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetioHonda 106 #3 Отговорено 11 Декември, 2014 Точно това, ръждата е основното ми притеснение. Иначе мерси за съвета.Още някой? 400 прегледа и само 1 отговор... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #4 Отговорено 12 Декември, 2014 Странно е да си избрал за приоритет какъв цвят да бъде, а не с какъв двигател. Имам точно такава кола, че и сива. Ръжда няма никаква с изключение на две малки шупли над задните калници, които след боядисване преди две години, още не са излезли пак. Но ръждата нито ще ти пречи на колата да върви, нито е скъп ремонта. То само едната рейка да ти се прееве, вече си по-назад от цялостно боядисване на двата калника. И това дали имала точици... Не, човек, кола на 15-ина години, няма как да има точици. Ти като я вземеш, още на първата седмица някой ще си отвори вратата в твоята кола и ще ти направи язва сигурно. Така, че гледай по-важните неща - двигател и окачване. Ако щеш и салонът говори повече за това какъв човек я е карал, отколкото точиците и ръждата. И конкретно, при бърз преглед тази ме грабна много: http://www.cars.bg/c956358 Черното също е брутално, D15Z6 е прекрасен двигател, климатик+шибедах, а си има и липове и спойлер (последният ще ти го откупя аз, ако не те кефи). Не на последно място е във Варна. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetioHonda 106 #5 Отговорено 12 Декември, 2014 Като цяло не разбирам от автомобили, но специално за този модел съм изчел доста и смея да кажа, че съм подготвен за покупката. Т.е знам горе-долу цени на нещата, които евентуално биха създали проблем и съм преценил, че ме устройва. Цялото ми мнение за модела е базирано на четено от форума и тук на доста места съм прочел, че най-важното е купето да е здраво. Ти сам го каза - тия коли са на години. Не ми се търси точно да цитирам, но един "колега" беше написал "по-добре скъп ремонт по двигател, отколкото кърпене на изгнило купе", а ръждата тръгне ли не мисля, че може да се спре. Затова и въпросните точки ме притесняват.Отделно за забележката, че цвета ми е приоритет - ами така е, както казах не случайно я търся толкова време, защото обяви колкото искаш, но са малко тия, които те "грабват". Не ми се коментира, защото това си е лично мое мнение. Естествено, че ако колата е дроб няма да я взема.При двигателите избора не е кой знае какъв или 1.4 или 1.5. С всичките ми претенции излизат 4-5 коли по сайтовете, а какво остава ако и двигател почна да избирам. Смятам, че и двата са здрави и успешни мотори.За въпросната варненска кола - гледам я от както са я пуснали, първоначално беше написано, че има амортисьори за смяна. По снимките хваща окото наистина, но виж вътре волана и още куп места как са направо протрити и пожълтели. Не случайно снимките са правени с ефекти - най-вероятно да се прикрият още забележки. А на всичкото отгоре не смятам, че заслужава такава цена. Това ми е мнението по обява. Ако говоря с човека и отида да я видя ще пиша какво е реалното състояние.Все пак благодаря и на теб за включването. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги Георгиевв 9 #6 Отговорено 13 Декември, 2014 Преди месеци и аз като теб много търсих да си харесам някой сивик 6 ген. за моя радост намерих. За мен важното беше да няма ръжда никъде. Когато оглеждаш на място някоя каfла както каза колегата по-горе "остави я да загрее и накарай някой да я вкара в прекъсвача (след като е загряла). Ако не изпуши си бомба". Двигателят да е наред всичко друго се оправя. Порових се малко и ето кои ми хванаха окото: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11416573736337154&slink=8a61xr , http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11415805070848151&slink=8a61xr , Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги Георгиевв 9 #7 Отговорено 16 Декември, 2014 http://www.cars.bg/c977977 грабвай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetioHonda 106 #8 Отговорено 16 Декември, 2014 Мерси за предложението! Ей тая ми остана в очите днес http://www.cars.bg/c977604 хванах я "прясна" имаше 2-3 преглеждания. Веднага звъннах и ми казаха, че е от Италия внесена, без да са и правили "освежаване", само са я измили и това е. Като цяло по телефона човека каза, че колата е супер. За двигателя беше малко лаконичен каза "работи добре". За външния вид ме увери, че е перфектен. Но все пак си трябва на място да се огледа колата. Лошото е, че е нов внос т.е минимум 4000 без обслужване. Крайна цена я виждам някъде на 4500 готова за каране. Врачанската също изглежда много добре и цената е 1000лв надолу крайна по мои сметки. Но пък там липсва кожения салон, парктроник-а (не, че е екстра без която не мога, но все пак) и лявата врата е със забележки + на снимките ми изглежда, че е пребоядисвана и има разминаване в цветовете.Според вас на коя си заслужава да обърна повече внимание? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги Георгиевв 9 #9 Отговорено 17 Декември, 2014 Тази с кожения салон е пушка ! Ако преди време я имаше веднага щях да я взема. Отивай пали я да загрее, гледаш дали ще изпуши лягаш като замаян до колата да я видиш как и отдолу и ако ти хареса пазариш я ха 3200 и ти си чавека Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bmw killer 24 #10 Отговорено 18 Декември, 2014 Колата наистина изглежда добре колега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tgerov 24 #11 Отговорено 20 Декември, 2014 Колата наистина изглежда добре - трябва да се види Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
igniter 60 #12 Отговорено 21 Декември, 2014 Здравейте, от доста време си търся такава кола, даже и тема в раздела купува-продава съм пуснал, но за сега нищо.Проблема е, че съм решил точно каква да е и не ми се правят компромиси, затова и я търся толкова време.Изискванията са да е фейслифт, сива (светло сивото не знам точно как е номера на боята). Има 3 обяви, които ми хващат окото и ще ви помоля за съвет, ако имате някакви наблюдения по снимки.N1: http://www.cars.bg/c966282Колата по описание на собственика е в отлично техническо състояние, гумите не са добри и е с тасове т.е железни джанти, но пък цената е сравнително ниска. Козметичното състояние не е перфектно. Имала драскотини, вратата била "удряна" от предишния собственик и имала ръжда уж малко. НЕ съм я гледал! На снимките се виждат 2 точки на капата точно където е маската и на дясната врата по средата.Ако има колеги от Русе, които са я гледали на място ще съм много благодарен да споделят мнение! Ако пък някой знае къде се намира и му се занимава да я погледне, моля да се свърже с мен.N2: http://www.cars.bg/c962468 - Личният ми фаворит!Колата имала за смяна някакви накрайници по окачването, стрували по 15-20лв, не разбирам много и не знам какво е, но да кажем, че ще го преглътна. Италианка била, но имала ръжда тук там. Другото било перфектно. 4 нови зимни гуми + джанти. Обслужена и т.н. Колата по снимки ми изглежда много добре и е точно това, което търся. Но много ме притеснява дали има ръжда и по точно колко има.Аз съм от Варна, колата е в Пловдив, не ми се разкарва, за да се окаже, че е изгнила и да съм вътре с 100лв за път.Искрено се надявам някой "бъдещ" колега да се отзове и ако случайно я е гледал или може да я погледне основно за ръжда да се свърже с мен. Ако стане работата ще се отблагодаря!N3: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11415473012524338&slink=89f16eКолата е със спортно окачване, затъмнени прозорци, хубави джанти, но с летни гуми. Вътре май има доста забележки по салона, волана е с калъф, скоростния лост не е оригинален и т.н. По телефона била в перфектно състояние всичко сменено, обслужена и т.н.Отначало нямаше снимки на предня дясна част, затова и попитах да няма удар колата, увериха ме, че няма, но когато ми изпратиха снимки видях доста разминавания в детайлите - фарове, броня и калник. Личи си, че единия фар десния е чисто нов, а другия не е. За сметка на това пък ме увериха, че няма грам ръжда, което е добре, но не пречи от удара да се появи. А и никой няма да ми каже колко силно е блъсната колата.Всякакво мнение ще ми е полезно ! Ако пък някой по разбиращ иска да ми обясни нещата по телефон да си го напише на ЛС ще се свържа с него.Съжалявам за 2-те теми, интернета ми прекъсна. Моля модератор да изтрие едната. Важно нещо, което да гледаш ... Като ходих да търся моята, повечето коли бяха блъскани и съответно калпаво изправяни и ремонтирани. В предвид че колите са пъргави се купуват предимно от тийнеджъри с малък опит. Гледай за следи от удар, провери дали на фаровете могат да се регулират нагоре и надолу (плъзгача се намира отляво на ръчната спирачка). Ако не помръдват вероятно фаровете са заменени с някакви OEM вероятно в следствие на удар и буксите за ел. моторите си стоят безпризорно. Разликата между цените на фаровете с управление и без е колосална. Виж за следи от боядисване в коша, повечето японци там са с матова боя, ако боята е гланцова значи е имало интервенция, също така и за всякакви кривини и несъответствия по ламарините около фаровете и калниците. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #13 Отговорено 23 Декември, 2014 (Редактирано) Ако не действаш бързо тази кола след 3-4 дни ще я няма И не слушай приказки от сорта двигателя да е на ред другото се прави. По лесно от двигателя да се направи няма по една кола, ръжди и удари не може да оправиш и са за цял живот, двигател ако ще втора ръка да купиш веднъж го сменяш и забравяш. Така че мотора ти е най- малкия проблем, гледай здраво купе без криви греди със следи от удари изправяне заваряне и прочие. Гледай и свеж запазен салон защото контакта ти с него ще е най- голям, двигателя е желязо за 300-500 лева и си готов, тва е цената на половин боя п.п. сега я огледах по спокойно, ама нещо фугите и ич не си пасват, поне така на снимки ми се вижда, ни на капака ни на брони ни на врати. Отделно тоя кожен салон е с много странна кожа, седи като прясно тапецирана изкуствена кожа, бива да има кои да ти я види преди това ама..... Редактирано 23 Декември, 2014 от Слави CR-V 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetioHonda 106 #14 Отговорено 23 Декември, 2014 (Редактирано) Да ти кажа в Италия знам как паркират/карат и съм сигурен, че колата е имала удари по предните и задните брони, сега колко са силни не мога да кажа, но е факт, че всички коли от Италия са с оправяни брони. Та може да е смъквана за боядисване или сменяна и да не е напасната много добре, предполагам.Но това бих го прежалил. Писах с един колега от Дупница (за което искрено му благодаря) и се разбрахме ако има време да я погледне. Та така ако има развитие ще пиша. Останалите сякаш останаха на заден план, просто тази за момента е най-доброто на което съм попадал и дано да не лъжат снимките.П.С Някой колега с такава хонда може ли да каже, да не би да е просто отворен капака и затова фугата да изглежда голяма? Малко глупаво звучи, но пък знае ли човек.Между другото още една се мярка из обявите, но е черна и май е от Германия. http://www.cars.bg/c981902 Редактирано 23 Декември, 2014 от PetioHonda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Стоян Ковачев 1 #15 Отговорено 5 Февруари, 2015 Моята от шест години е на улицата и няма никъде ръжда тъй ,че кой ви пълни главата с глупости?? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове