Jump to content
MetalHEARD

Нещо като Хонда-ама друго!

Recommended Posts

Имам една хонда ХР-В,която съм карал около 35 к. за година и съм супер доволен и не мисля да я продавам!Знам,че почти всеки хвали това,което кара-но аз никога не съм робувал на марки и за в бъдеще не бих!Та-занимавам се със сезонен бизнес-лятото по морето,а зимата в планината и искам нещо подходящо!!!Знам,че най-добре е да питам там,където всеки един знае какво представлява надежността на Хонда!Значи-искам да предложите марка и модел-все едно,че не сте чували за Хонда!Търся нещо като ван(не толкова дълго като Stream,но в същото време да е високопроходимо или 4х4)-но с разход до към 15 лв/100 км!И...да е сравнително с малка вероятност за посещение на сервизи!Приемете го като предизвикателство за намиране на "нещо,което го няма"!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като качество на изработка и надежноста на Хонда не се сещам за друго освен някое Субару.Така или иначе са 4х4 и ще ти е добре през зимата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ак0 не искаш х0нда тогава си вземи suv на toyota  ;)

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЦР-В 1-ген с газ, например?!

Ако не търсиш "усещане за кола" си вземи каквото и да е. Здрави автомобили сигурно има и други. Лично за мен Хонда е много повече от надеждна машина, която пази цена.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите :yes: !CR-V 1ген. не бих взел-вече наистина са много стари,а втора ген. са неоправдано скъпи(харесвам 3-та,ама не е в бюджета)!!!

Субару съм карал на газ и разхода е доста висок-но и там има слабички страни!Наистина съм мислил за тойота и май ще разгледам нещо-че вече правя по 3 курса с харвито и е някакъв ужас :punk: !Ако някой се сети нещо-ще бъда благодарен-че вече трябва да се купува!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом Хонда 1-ва ген. ти е стара, а 2-ра ген. ти е скъпа, не те разбирам защо си се насочил, към стара и скъпа Тойота?Нищо лично, но Равките към които се насочваш, са подобни като обем на Харвито. Гледай добре, за да не съжаляваш.

• Нагоре 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към Emicha1-тойота rav  има много и доста добри оферти-а за класа в който съм се насочил-там са най-добрите(визирам COROLLA VERSO-страхотен ван)!!!Не обичам лични нападки-ама CR-V 2-ра ген. за 15 к. ми се струва смешно-със неизползваемо 4х4!Харесвам хонда-но няма добри предложения просто!А за 4х4 ще си замълча!Нищо лично-просто търся нещо за каране!Благодаря на всички за мненията!

• Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А.... , ама аз също не обичам лични нападки, просто те посъветвах само да си отваряш очите.

А това:

Търся нещо като ван(не толкова дълго като Stream,но в същото време да е високопроходимо или 4х4)-но с разход до към 15 лв/100 км!И...да е сравнително с малка вероятност за посещение на сервизи!Приемете го като предизвикателство за намиране на "нещо,което го няма"!

И това:

.......CR-V 1ген. не бих взел-вече наистина са много стари,а втора ген. са неоправдано скъпи(харесвам 3-та,ама не е в бюджета) !!!...........Наистина съм мислил за тойота и май ще разгледам нещо-че вече правя по 3 курса с харвито и е някакъв ужас 

ме наведе на мисълта ,че визираш Равката и то /1-2-ра ген./ или феиса и до 2005г. А като обем и за работа-товарене са почти еднакви като Харвито ти.

А това:

.....а за класа в който съм се насочил-там са най-добрите(визирам COROLLA VERSO-страхотен ван) !!!.....

автоматично не отговаря на едно от условията в заданието ти:

......,но в същото време да е високопроходимо или 4х4)-.....

иначе, откъм разход и комфорт, е наистина добро.

И още нещо свързано с това:

....ама CR-V 2-ра ген. за 15 к. ми се струва смешно-със неизползваемо 4х4!Харесвам хонда-но няма добри предложения просто!А за 4х4 ще си замълча....

Кое е неизползваемото 4х4 и за кое 4х4 ще си замълчиш?

И в същност, наясно ли си какво 4х4 си търсиш, какво разбираш от "високопроходимо" /от първия ти пост/, и накрая само това ли търсиш:

Нищо лично-просто търся нещо за каране

Ако е това - грабвай Версото и не го мисли.

п.п. Този пост, не е лична нападка към теб, но просто това което пишеш, е доста объркано и затова те цитирам толкова пъти.

Успех в избора и пак ти казвам - гледай добре, за да не съжаляваш. 

Редактирано от Еmicha1
  • Нагоре 4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за полезния пост-точно това харесвам във форумите!А към всички други-някой има ли приятел или добър познат,който да кара Нисан x-trail(2005-2006-2007)!Визирам 6-скоростния със верига!Вчера направих 1 кръгче и ми хареса много-но нямам идея за болежки(а цената е супер)!Ще има дилема между нисана и Корола версо!Благодаря за мненията!

А.... , ама аз също не обичам лични нападки, просто те посъветвах само да си отваряш очите.

А това:

Търся нещо като ван(не толкова дълго като Stream,но в същото време да е високопроходимо или 4х4)-но с разход до към 15 лв/100 км!И...да е сравнително с малка вероятност за посещение на сервизи!Приемете го като предизвикателство за намиране на "нещо,което го няма"!

И това:

.......CR-V 1ген. не бих взел-вече наистина са много стари,а втора ген. са неоправдано скъпи(харесвам 3-та,ама не е в бюджета) !!!...........Наистина съм мислил за тойота и май ще разгледам нещо-че вече правя по 3 курса с харвито и е някакъв ужас 

ме наведе на мисълта ,че визираш Равката и то /1-2-ра ген./ или феиса и до 2005г. А като обем и за работа-товарене са почти еднакви като Харвито ти.

А това:

.....а за класа в който съм се насочил-там са най-добрите(визирам COROLLA VERSO-страхотен ван) !!!.....

автоматично не отговаря на едно от условията в заданието ти:

......,но в същото време да е високопроходимо или 4х4)-.....

иначе, откъм разход и комфорт, е наистина добро.

И още нещо свързано с това:

....ама CR-V 2-ра ген. за 15 к. ми се струва смешно-със неизползваемо 4х4!Харесвам хонда-но няма добри предложения просто!А за 4х4 ще си замълча....

Кое е неизползваемото 4х4 и за кое 4х4 ще си замълчиш?

И в същност, наясно ли си какво 4х4 си търсиш, какво разбираш от "високопроходимо" /от първия ти пост/, и накрая само това ли търсиш:

Нищо лично-просто търся нещо за каране

Ако е това - грабвай Версото и не го мисли.

п.п. Този пост, не е лична нападка към теб, но просто това което пишеш, е доста объркано и затова те цитирам толкова пъти.

Успех в избора и пак ти казвам - гледай добре, за да не съжаляваш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки ,че усещам негативизъм от твоя страна /не виждам с какво съм те засегнал/, ето ти тези теми, по твоя въпрос.

Прочети ги , има интересни неща и дано да ти помогнат - нали за това обичаш форумите , а и те са за да си помагаме :thumbs1: !

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=56393

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=181196

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=170892

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да питам, Стима ти е голям, а версото не,...та те са еднакви, да не кажа, че версото е май по-голямо. Не, че те навивам непременно да е хонда, но...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Alman-аз имам в предвид Corola Verso ,а не Αvensis Verso!Avensis-а е екзотика и не го гледам,а ако ще гледам към него-естествено че ще взема Stream!Ще се почудя още малко-че нямам много време за размисли-ама карах и Версо с D4D двигател-също е много готин!Иска ми се да е нещо ДЖИБСКО-затова насочих поглед към Нисана(отдавна съм гледал темите за него в офроуд форума)-ама ми си щеше някой да каже нещо-който е карал и хонда!Ще видим какво ще измисля и ще се похваля!А Харвито-няма да го продавам!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, имаме Х-трейл 2,2 дци 2005г. Трудно ми е да го сравня с някоя 4х4 Хонда, защото не съм карал такава. Според мен двигателя и ходовата част са лесни за поддръжка. Добрите консумативи са достъпни и на приемливи цени. Не съм правил никакви ремонти по него от както го имаме освен смяна на масла, течности, дискове и накладки. Калниците и праговете са пластмасови и като цяло купето не страда от ръжди.

Удобно е, че може да се кара и само с предно през топлото време. Има добре поведение на пътя и не се накланя при извънградско и магистрали. Добре е обезшумен и не уморява при каране на магистрала.  Удобен е и за 5 души, а като се сгънат седалките се отваря доста място.

Минус му е маневреността, особено при по-остри или обратни завои.

Разхода на нафта е 6,5 извънградско и 9-10 градско, малко е далеч от 15 лв.

Поздрави!

• Нагоре 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря NIKIG!Това,което тайно очаквах да чуя-ти го каза!Интересува ме само извънградския разход-който си е В НОРМА :punk: !За градско каране ще си оставя харвито-там няма конкуренция!И на мен ми беше много симпатичен Нисана,ама някой като каже нещо хубаво-става друго!Няма повече да говорим за други марки-ТОВА Е ХОНДА ФОРУМ!И все пак много благодаря и ще се похваля!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...