MetalHEARD 8 #1 Публикувано 4 Декември, 2014 Имам една хонда ХР-В,която съм карал около 35 к. за година и съм супер доволен и не мисля да я продавам!Знам,че почти всеки хвали това,което кара-но аз никога не съм робувал на марки и за в бъдеще не бих!Та-занимавам се със сезонен бизнес-лятото по морето,а зимата в планината и искам нещо подходящоЗнам,че най-добре е да питам там,където всеки един знае какво представлява надежността на Хонда!Значи-искам да предложите марка и модел-все едно,че не сте чували за Хонда!Търся нещо като ван(не толкова дълго като Stream,но в същото време да е високопроходимо или 4х4)-но с разход до към 15 лв/100 км!И...да е сравнително с малка вероятност за посещение на сервизи!Приемете го като предизвикателство за намиране на "нещо,което го няма"! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Soichiroo 80 #2 Отговорено 4 Декември, 2014 Като качество на изработка и надежноста на Хонда не се сещам за друго освен някое Субару.Така или иначе са 4х4 и ще ти е добре през зимата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Зион 35 #3 Отговорено 4 Декември, 2014 Ак0 не искаш х0нда тогава си вземи suv на toyota 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1498 #4 Отговорено 5 Декември, 2014 ЦР-В 1-ген с газ, например?! Ако не търсиш "усещане за кола" си вземи каквото и да е. Здрави автомобили сигурно има и други. Лично за мен Хонда е много повече от надеждна машина, която пази цена. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MetalHEARD 8 #5 Отговорено 5 Декември, 2014 Благодаря за отговорите !CR-V 1ген. не бих взел-вече наистина са много стари,а втора ген. са неоправдано скъпи(харесвам 3-та,ама не е в бюджета) Субару съм карал на газ и разхода е доста висок-но и там има слабички страни!Наистина съм мислил за тойота и май ще разгледам нещо-че вече правя по 3 курса с харвито и е някакъв ужас !Ако някой се сети нещо-ще бъда благодарен-че вече трябва да се купува! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иво Ленков 133 #6 Отговорено 5 Декември, 2014 L300 4x4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #7 Отговорено 5 Декември, 2014 Щом Хонда 1-ва ген. ти е стара, а 2-ра ген. ти е скъпа, не те разбирам защо си се насочил, към стара и скъпа Тойота?Нищо лично, но Равките към които се насочваш, са подобни като обем на Харвито. Гледай добре, за да не съжаляваш. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MetalHEARD 8 #8 Отговорено 5 Декември, 2014 Към Emicha1-тойота rav има много и доста добри оферти-а за класа в който съм се насочил-там са най-добрите(визирам COROLLA VERSO-страхотен ван)Не обичам лични нападки-ама CR-V 2-ра ген. за 15 к. ми се струва смешно-със неизползваемо 4х4!Харесвам хонда-но няма добри предложения просто!А за 4х4 ще си замълча!Нищо лично-просто търся нещо за каране!Благодаря на всички за мненията! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #9 Отговорено 5 Декември, 2014 (Редактирано) А.... , ама аз също не обичам лични нападки, просто те посъветвах само да си отваряш очите. А това: Търся нещо като ван(не толкова дълго като Stream,но в същото време да е високопроходимо или 4х4)-но с разход до към 15 лв/100 км!И...да е сравнително с малка вероятност за посещение на сервизи!Приемете го като предизвикателство за намиране на "нещо,което го няма"! И това: .......CR-V 1ген. не бих взел-вече наистина са много стари,а втора ген. са неоправдано скъпи(харесвам 3-та,ама не е в бюджета) ...........Наистина съм мислил за тойота и май ще разгледам нещо-че вече правя по 3 курса с харвито и е някакъв ужас ме наведе на мисълта ,че визираш Равката и то /1-2-ра ген./ или феиса и до 2005г. А като обем и за работа-товарене са почти еднакви като Харвито ти. А това: .....а за класа в който съм се насочил-там са най-добрите(визирам COROLLA VERSO-страхотен ван) ..... автоматично не отговаря на едно от условията в заданието ти: ......,но в същото време да е високопроходимо или 4х4)-..... иначе, откъм разход и комфорт, е наистина добро. И още нещо свързано с това: ....ама CR-V 2-ра ген. за 15 к. ми се струва смешно-със неизползваемо 4х4!Харесвам хонда-но няма добри предложения просто!А за 4х4 ще си замълча.... Кое е неизползваемото 4х4 и за кое 4х4 ще си замълчиш? И в същност, наясно ли си какво 4х4 си търсиш, какво разбираш от "високопроходимо" /от първия ти пост/, и накрая само това ли търсиш: Нищо лично-просто търся нещо за каране Ако е това - грабвай Версото и не го мисли. п.п. Този пост, не е лична нападка към теб, но просто това което пишеш, е доста объркано и затова те цитирам толкова пъти. Успех в избора и пак ти казвам - гледай добре, за да не съжаляваш. Редактирано 5 Декември, 2014 от Еmicha1 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MetalHEARD 8 #10 Отговорено 6 Декември, 2014 Благодаря за полезния пост-точно това харесвам във форумите!А към всички други-някой има ли приятел или добър познат,който да кара Нисан x-trail(2005-2006-2007)!Визирам 6-скоростния със верига!Вчера направих 1 кръгче и ми хареса много-но нямам идея за болежки(а цената е супер)!Ще има дилема между нисана и Корола версо!Благодаря за мненията! А.... , ама аз също не обичам лични нападки, просто те посъветвах само да си отваряш очите. А това: Търся нещо като ван(не толкова дълго като Stream,но в същото време да е високопроходимо или 4х4)-но с разход до към 15 лв/100 км!И...да е сравнително с малка вероятност за посещение на сервизи!Приемете го като предизвикателство за намиране на "нещо,което го няма"! И това: .......CR-V 1ген. не бих взел-вече наистина са много стари,а втора ген. са неоправдано скъпи(харесвам 3-та,ама не е в бюджета) ...........Наистина съм мислил за тойота и май ще разгледам нещо-че вече правя по 3 курса с харвито и е някакъв ужас ме наведе на мисълта ,че визираш Равката и то /1-2-ра ген./ или феиса и до 2005г. А като обем и за работа-товарене са почти еднакви като Харвито ти. А това: .....а за класа в който съм се насочил-там са най-добрите(визирам COROLLA VERSO-страхотен ван) ..... автоматично не отговаря на едно от условията в заданието ти: ......,но в същото време да е високопроходимо или 4х4)-..... иначе, откъм разход и комфорт, е наистина добро. И още нещо свързано с това: ....ама CR-V 2-ра ген. за 15 к. ми се струва смешно-със неизползваемо 4х4!Харесвам хонда-но няма добри предложения просто!А за 4х4 ще си замълча.... Кое е неизползваемото 4х4 и за кое 4х4 ще си замълчиш? И в същност, наясно ли си какво 4х4 си търсиш, какво разбираш от "високопроходимо" /от първия ти пост/, и накрая само това ли търсиш: Нищо лично-просто търся нещо за каране Ако е това - грабвай Версото и не го мисли. п.п. Този пост, не е лична нападка към теб, но просто това което пишеш, е доста объркано и затова те цитирам толкова пъти. Успех в избора и пак ти казвам - гледай добре, за да не съжаляваш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #11 Отговорено 6 Декември, 2014 Въпреки ,че усещам негативизъм от твоя страна /не виждам с какво съм те засегнал/, ето ти тези теми, по твоя въпрос. Прочети ги , има интересни неща и дано да ти помогнат - нали за това обичаш форумите , а и те са за да си помагаме ! http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=56393 http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=181196 http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=170892 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alman 20 #12 Отговорено 7 Декември, 2014 Само да питам, Стима ти е голям, а версото не,...та те са еднакви, да не кажа, че версото е май по-голямо. Не, че те навивам непременно да е хонда, но... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MetalHEARD 8 #13 Отговорено 9 Декември, 2014 Alman-аз имам в предвид Corola Verso ,а не Αvensis Verso!Avensis-а е екзотика и не го гледам,а ако ще гледам към него-естествено че ще взема Stream!Ще се почудя още малко-че нямам много време за размисли-ама карах и Версо с D4D двигател-също е много готин!Иска ми се да е нещо ДЖИБСКО-затова насочих поглед към Нисана(отдавна съм гледал темите за него в офроуд форума)-ама ми си щеше някой да каже нещо-който е карал и хонда!Ще видим какво ще измисля и ще се похваля!А Харвито-няма да го продавам! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NikiG 160 #14 Отговорено 9 Декември, 2014 Здрасти, имаме Х-трейл 2,2 дци 2005г. Трудно ми е да го сравня с някоя 4х4 Хонда, защото не съм карал такава. Според мен двигателя и ходовата част са лесни за поддръжка. Добрите консумативи са достъпни и на приемливи цени. Не съм правил никакви ремонти по него от както го имаме освен смяна на масла, течности, дискове и накладки. Калниците и праговете са пластмасови и като цяло купето не страда от ръжди. Удобно е, че може да се кара и само с предно през топлото време. Има добре поведение на пътя и не се накланя при извънградско и магистрали. Добре е обезшумен и не уморява при каране на магистрала. Удобен е и за 5 души, а като се сгънат седалките се отваря доста място. Минус му е маневреността, особено при по-остри или обратни завои. Разхода на нафта е 6,5 извънградско и 9-10 градско, малко е далеч от 15 лв. Поздрави! 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MetalHEARD 8 #15 Отговорено 9 Декември, 2014 Благодаря NIKIG!Това,което тайно очаквах да чуя-ти го каза!Интересува ме само извънградския разход-който си е В НОРМА !За градско каране ще си оставя харвито-там няма конкуренция!И на мен ми беше много симпатичен Нисана,ама някой като каже нещо хубаво-става друго!Няма повече да говорим за други марки-ТОВА Е ХОНДА ФОРУМ!И все пак много благодаря и ще се похваля! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове