1net 41 #1 Публикувано 22 Февруари, 2007 искам снимка, че нещо много въпроси ми изникнаха Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
r2d2 6 #2 Отговорено 22 Февруари, 2007 Какво е "кулер от БП от компа помощнее "По принци ако има нещо да охлажда въздуха е възможно да увели4и мощността (и разхода съответно) но надали 6то може да охлажда толкова много въздух. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
micro 1 #3 Отговорено 22 Февруари, 2007 става дума за вентилатор от компютър който се монтира на входящия тръбопроводнещо като турбо да стане , но трябва да му се регулират оборотите спрямо оборотите на двигателя за да има ефект Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest lud fen #4 Отговорено 22 Февруари, 2007 няма схема само това е ако искаш дай имейл да ти пратя цялото 190 секрета Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Antony #5 Отговорено 22 Февруари, 2007 (Редактирано) Според мен това са глипости. Дебита от подобно вентилаторче ще е минимален или никъкъв, а ефекта нулев, или даже отрицателен. Нито може да вдигне налягането по някъкъв начин, нито да охлади въздуха. Това е простотия тип Турбонатор. Редактирано 22 Февруари, 2007 от Antony Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
r2d2 6 #6 Отговорено 23 Февруари, 2007 Според мен това са глипости. Дебита от подобно вентилаторче ще е минимален или никъкъв, а ефекта нулев, или даже отрицателен. Нито може да вдигне налягането по някъкъв начин, нито да охлади въздуха. Това е простотия тип Турбонатор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Asenski 1 #7 Отговорено 23 Февруари, 2007 Не знам какво друго освен да вкараш още един кабел при коша на двигателя можеш да направиш.А колкото до това аз мисля че единствената му цел е да охлажда а не да нагнетява въздуха който се засмуква от ДВГ-то.А и немога да се сетя как по точно може да се сложи такъв вентилатор така че да не изглежда като О БОЖЕ КАКВО Е ТОВА(и малко ).Общо взето според мен абсолютно ненужни главоболия за такава глупост.П.С.Горе написаното е лично мое мнение.Вземете под внимание аз съм некомпетентен.Ако има нещо което ви е подразнило не нападайте а обяснете моля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest bat_gogo #8 Отговорено 23 Февруари, 2007 това са теоритично верни неща но на практика почти неосъществими (казвам почти, защото вярвам че няма невъзможни неща), вентилатор, който да вдига налягане, необходимо за получаването на допълнителна мощност би се нуждаел от допълнителни акумолатори, подсилена инсталация, динамо достатъчно мощно да презарежда акумолаторите, и ще е ефективно за много кратко време. А колкото до охлаждането, въздуха е достатъчно охладен от факта, че автомобила е в движение и някакво вентилаторче не може да създаде въздушна струя с по висока скорост от тази която се движи автомобила.П.С. При движение на въздуха неговата темпиратура се понижава! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest agyulev #9 Отговорено 24 Февруари, 2007 Аз веднъж гледах по "Discovery" как едни хора правиха опити с една пархосмукачка Обърнаха ефекта на прахосмукачката и я сложиха след въздушният филтър - ефекта беше зашеметяващ, но временен Ималогика в изказването, но мисля че такива опити са повече загуба на време.Между другото някъде из БГ сайтовете за продажба на рез. части имаше подобно нещо, което може да създаде ефекта на "турбо-то" веднага след възд. филтър, но не се сещам в кой сайт точно.Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #10 Отговорено 24 Февруари, 2007 Аз веднъж гледах по "Discovery" как едни хора правиха опити с една пархосмукачка Обърнаха ефекта на прахосмукачката и я сложиха след въздушният филтър - ефекта беше зашеметяващ, но временен в какъв смисъл временен? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest agyulev #11 Отговорено 24 Февруари, 2007 В смисъл : Нямаше как да задържат прахосмукачката върху капака за дълго време . А и това си беше само една демонстрация за това че има ефект. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bat_gogo 1 #12 Отговорено 25 Февруари, 2007 (agyulev @ Feb 24 2007, 05:48 PM) Аз веднъж гледах по "Discovery" как едни хора правиха опити с една пархосмукачка Обърнаха ефекта на прахосмукачката и я сложиха след въздушният филтър - ефекта беше зашеметяващ, но временен прахосмукачките са бай малко 1-1,4 киловата, и имат доста голям дебит, ама вентилаторче от компютър просто е смешно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове