xpired 0 #1 Публикувано 6 Ноември, 2014 Здравейте отново! Както може да се очаква от доста коли нов внос, и моята 7-ма ген. се оказа с акумулатор в предсмъртни мъки. Можете ли да препоръчате марка и съответно магазин (може и онлайн) за акумулатори за Хонда? Забелязах, че те имат малко по-различна форма от обикновените акумулатори (като за европейските коли например). Двигателят е 1.6 бензин, акумулаторът е с ляв плюс. Предлагат ми да взема някакъв AFA (не съм я чувал тази марка - уж била немска), но на мен повече ми се ще VARTA (които съответно са по-скъпи). Не знам кое си заслужава повече . Е, ще се радвам ако споделите мнения и опит към какво да се насоча . Благодаря много предварително за помощта! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
azsamtam 3 #2 Отговорено 18 Ноември, 2014 Здравей колега, Аз първо бях с AG, но не бях доволен. Сега съм с Multlu и няма проблеми(чакам студа, за да се разбере) взех го за 150лв Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #3 Отговорено 18 Ноември, 2014 Водят се JIS standart ,наште акумулатори ,търси марка EXIDE ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #4 Отговорено 19 Ноември, 2014 Аз си взех на Топла. Доста качествени акумулатори. Проблема при мен беше, че за да пасне в гнездото толкова малък акумулатор от този модел, трябваше да си преместя минусовата клема на купето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
power_dreams 0 #5 Отговорено 19 Ноември, 2014 (Редактирано) За съжаление всички акумулатори в БГ са един дол дренки. Е гледай да не е някое пълно менте....Дори Варта и Бош не са немски, а произведени в Испания и Чехия. За съжаление с тези размери няма от Силвър серията които се водят най-дбори. За 120 -130 лева има в момента Варта - синя. Всичко по скъпо от това е мнооого скъпо... Всички акумулатори са изчислени да изкарат гаранцията и в коша - в момента един Exide и то премиум ми изтича гаранцията и почна да кляка пък не е тормозен и винаги е бил зареден...... Като го купуваш задължително му измери напрежението да не е под 12.4 волта и го пробвай и с натоварваща вилка не трябва да пада под 10 волта да не фанеш некоя залежала стока ...и гледай и датата на производство ! т.е. купи си го от магазин където обслужват акумулатори и знаят какво правят и могат да ти измерят тези параметри преди да го купиш. Защото е пълно със боклуци.... И не си купувай усилени серии с много ампери т.е. 330 А 45Ah ляв плюс са ти предостатъчни. С търговска отстъпка за голям купувач синя Варта 330 А 45Ah струва 88 лева с ДДС, а 53 Ah 520 A обаче Силвър серия европейска е 82 лева и пак им остава печалба.... http://xn--80aa3aeeooofb.net/magazin/ ето един сайт не съм купувал от тука но има различни модели. Редактирано 19 Ноември, 2014 от power_dreams Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове